4

Írjuk alá minél többen a Románia kormányához címzett beadványt!

A Székely Szabadság Napján megtartott autonómiatüntetést követően beadvánnyal fordultunk Románia Kormányához. Ennek első mondata így szolt: „Ma 2013. március 10.-én, a marosvásárhelyi Postaréten, a Székely Nemzetgyűlések hagyományainak folytatásaként összegyűlt székelyek, valamint a velük szolidaritást vállaló erdélyi magyar közösségek képviselői kinyilvánítjuk: igényeljük Székelyföld területi autonómiáját!”
A beadványt közfelkiáltással fogadta el harmincezer ember a televízió kamerák tucatjainak kereszttüzében. Megtörtént a legmagasabb szintű hitelesítés, a népakarat kinyilvánítása a nyilvánosság előtt! Mindezek ellenére elhangzott, hogy nincs rajta aláírás, és ennek alapján a hitelessége is megkérdőjelezhető. Bár meggyőződésünk, hogy helyesen jártunk el, adjunk helyet a román kormánytisztviselők igényének, és írjuk alá a beadványt.
Az elektronikus aláírás (amely az autonomia.ro oldalon a petíciók menüben http://www.autonomia.ro/68-beadvany-romania-kormanyahoz-a-szekely-szabadsag-napjan.html érhető el) mellett papíralapon is gyűjteni fogjuk az aláírásokat.
A Magyar Polgári Párt segíteni kíván mindenkinek, aki személyesen is szeretné ellátni kézjegyével a beadványt, ezért több Hargita, Kovászna és Maros megyei helyszínen is lehetőséget biztosítunk az aláírásra. Önkénteseink vasárnap, március 24.-én, Székelyföld szerte a történelmi egyházaink templomai előtt, nagyobb települések esetében a főtereken felállított sátraknál is, várják az érdeklődőket. Marosvásárhelyen az MPP székházban (Iskola utca 28. szám) munkanapokon 9 és 17 óra között írhatják alá a dokumentumot.
Támogassa aláírásával Székelyföld autonómiáját!

Marosvásárhely, 2013. Március 21.

MPP Sajtóiroda

 • admin
 • 2013. március 21. csütörtök
 • MPP
admin
 

 • Szegedi Carmen szerint:

  Alairom es ezennel tamogatom a Szekelyfold autonomiat!

 • Szegedi Hunor szerint:

  Alairom es ezennel tamogatom a Szekelyfold autonomiat!

 • Veres Edit szerint:

  Aláírom, Hajrá Székelyföld !

 • Scarlatescu Katalin szerint:

  Alairom ,tamogatom a Szekelyfold automiat!!

 • >