""Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."

& nbsp;

(Tamási Áron)

& nbsp;

& nbsp;

"Szerelmetes Szép Falumért, Szép Sarmaságomért!"

& nbsp;

(szabadon)

MPP-PRESS

Nemzetpolitikai kérdésekről egyeztetett Semjén Zsolt kormányfő-helyettes és Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke
A Március 15.-i Nemzeti Ünnep alkalmával székelyföldi látogatáson tartózkodó magyar miniszterelnök-helyettes a Magyar Polgári Párt küldöttségével találkozott a sepsiszentgyörgyi ünnepi rendezvényeket követően. A megbeszélésre Kulcsár-Terza József, Kovászna megyei elnök és Gazda Zoltán, a Sepsiszéki Székely Tanács elnöke kísérte el az MPP elnökét.
A székelyek szabadságszeretetének megnyilvánulása, hogy ma több magyar párt is verseng az erdélyi magyar szavazók kegyeiért, de a nemzeti ügy képviselete felülír minden pártpolitikai érdeket, ezért is javasolja a Magyar Polgári Párt a közös fellépésnek keretet nyújtó Magyar Szövetség felállítását – fejtette ki a találkozón Biró Zsolt. A pártelnök a Székelyföld esetében az autonómia megteremtését megmaradásunk elengedhetetlen feltételének nevezte. „Ha közösen tudtunk ünnepelni, emlékezni hőseinkre, hiszem, hogy egy lépéssel közelebb kerülünk a közös politikai cselekvés feltételéül szolgáló nemzeti válogatott megteremtéséhez.” Az elmúlt években elindított, nemzetünket a határokon átívelő egyesítés is csak akkor kap igazi értelmet, ha erős közösségként kapcsolódhatunk az anyaországhoz – összegzett Biró Zsolt.
Semjén Zsolt, a nemzeti ügyek irányításával megbízott miniszterelnök-helyettes megismételte; a Magyar Kormány elkötelezetten támogatja az autonómiatörekvést. A kormányfő-helyettes szerint fontos tudatosítanunk, hogy amit mi akarunk, kérünk, követelünk nem valamilyen soha nem látott szélsőség, hanem az a legtermészetesebb jog az Európai Unióban. Semjén Zsolt ugyanakkor üdvözölte a „nemzeti válogatott” gondolatát, mert minél erősebb egy közösség, annál eredményesebb érdekérvényesítő képessége.

Marosvásárhely, 2013. Március 17.

MPP Sajtóiroda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Képek feltöltése hozzászólásodhoz.

Hozzászólások
Kategóriák