Március 15.-e szabadság ünnepe, minden magyar ünnepe!

A Magyar Polgári Párt országos elnökének ünnepi programja

Március 14.
 A Magyar Polgári párt Országos Elnöksége és a megyei szervezetek küldöttségei is részt vesznek Marosvásárhelyen a párt által szervezett megemlékező ünnepségen. Délután fél hatkor az MPP országos vezetői megkoszorúzzák Petőfi Sándor köztéri szobrát, ezt követően 18 órától, a Deus Providebit Tanulmányi Ház Szent Mihály termében kerül sor gálaműsorra, melynek keretében fellép a Napsugár néptáncegyüttes, zenél a Cinige zenekar. A forradalom marosvásárhelyi vonatkozásairól, a Mátyás huszárok szerepéről előadást tart Miholcsa József szobrászművész.  Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc hőseinek emlékére szervezett est házigazdája az Orbán Balázs Akadémia Egyesület.

Március 15.
Biró Zsolt pártelnök délelőtt 10 órától Kápolnásfaluban a forradalmárok emlékének szentelt misén vesz részt. Ezt követően Benedek László polgármester társaságában a falú központi parkjában megtekinti a kápolnásfalusi iskolás gyerekek ünnepi előadását.
14 órától a Nyerges-tetőn a hagyományos ünnepi rendezvényen és a koszorúzáson Biró Zsolt pártelnök Salamon Zoltán Hargita megyei elnök és Dr. Ambrus Lilla, megyei elnökségi taggal közösen vesz részt és helyezik el a kegyelet koszorúit.
16 óra 30 perctől a gelencei ünnepségek vendége Biró Zsolt. Itt Cseh József polgármesterrel közösen részt vesznek a Március 15.-e tiszteletére szervezett felvonuláson, majd a falu központi parkjában hangzanak el az ünnepi beszédekre és koszorúzásra kerül sor. 
    Este Biró Zsolt a párt Kovászna megyei elnöke Kulcsár-Terza József és a SZNT sepsiszéki elnöke Gazda Zoltán társaságában részt vesz a sepsiszentgyörgyi színházban sorra kerülő gálakoncerten. Az előadás díszvendége Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese lesz. Az ünnepi koncert során fellép a Gregorius és a Csíki Kamarazenekar. A műsoron magyar művek szerepelnek.

 Március 15.-e az összefogás, az egység ünnepe

    
Aki március 15.-ét megünnepli, a magyar nemzet része, akárhol is él. S bár 1848-ban és a következő időkben mégsem sikerült a nemzet, a haza és szabadság fogalmát összhangba hozni, ha 48 örököseinek tartjuk magunkat, ezt a bevégezetlen feladatot a mai kor kínálta lehetőségek között teljesíteni kell, feloldva azt az ellentmondást, amely annyi történelmi kudarcot okozott. Éppen ezért ma kidolgozott, világos, a nemzet minden része által elhatározott, és hosszú távon következetesen érvényesített politikára van szükség. Ezt megalkotni és követni valóban márciushoz méltó feladat.

1848 Európa első nagy, valóban közös tavasza volt. Ma az a legfőbb kérdés: mit tudunk mi, erdélyi magyarok az 1848-as forradalom és szabadságharcból hasznosítani, mi válik a lelkünk javára, mi válik közösségünk javára?
Egy jól működő társadalmi rendszerhez elengedhetetlen szempont a népakarat érvényesülése és az érdemi képviselet.

Mindenekelőtt bizalomra van szükség, amely nélkül képviseletünk nem működhet jól. Bíznunk kell a közös jövőben, abban, hogy meg tudjuk valósítani közösen szőtt terveinket. Úgy kell bíznunk egymásban, ahogyan 165 évvel ezelőtt bíztak a magyarok a hazájuk szabadságáért harcolva társaikban. A mai nap kiemelkedően fontos, hiszen emlékeztet bennünket erre.

1848-49 forradalmának és szabadságharcának hazaszeretete pedig emlékeztessen bennünket a nagy tettek mellett arra is, hogy a történelem menetét a mindennapi emberi cselekedetek, sokszor a hétköznapok csatái viszik előrébb.

Magyar Polgári Párt Hargita Megyei Szervezete
Salamon Zoltán
elnök
Csíkszereda, 2013. március 15

wpid-marc15-2013-03-14-11-52.jpg
MPP-PRESS

admin
 

>