A február 3.-án sorrakerülő időközi választáson a Magyar Polgári Párt, Szász József személyében állít polgármesterjelöltet Szentábrahámon.Az RMDSZ győzelme a 2012-es helyhatósági választásokon komoly dilemma elé állítja a szentábrahámi választókat. A váltás megtörtént, de a községben várt változás nem következett be, még kezdeményezés szintjén sem.
Noha az RMDSZ megyei vezetői azt ígérték az önkormányzatoknak, hogy a „Megye” nem tesz különbséget közöttük abból a szempontból, hogy milyen pártállású a polgármesterük, milyen a politikai összetételük, az MPP-ciklus tapasztalatai Szentábrahámon másak. A községnek a jövőben nyugalomra, együttműködésre van szüksége, olyan körülményekre, ahol folytatni lehet az elkezdett munkát.
Az eltelt 2008-2012-es időszakban a Magyar Polgári Párt  tanácsosai,  a polgármesteri hivatalnál dolgozó munkatársaink arra törekedtek, hogy a község a vidéki életre jellemző nehézségek, illetve a megyei támogatások elmaradása ellenére is fejlődjön. Elsődleges célunk a település összképének javítása, intézményeink működőképességének fenntartása, a közszolgáltatások színvonalának emelése volt. A község a válság ellenére is fejlődött, gyarapodott, ami az itt élő emberek közös sikere. Jelöltünk, Szász József, ennek szellemében kívánja folytatni a munkát a továbbiakban is. Kitartó munkával, emberséggel, megértéssel szeretné  szolgálni a községben élőket. A kövekező időszakban alapvető célunk, hogy a helyi értékek és lehetőségek figyelembevételével olyan faluközösség épüljön, amelynek tagjai megelégedettek és szeretnek itt élni. Szász József minden községbeli lakos polgármestere kíván lenni, számára- saját bevallása szerint- a polgármesterség nem politizálást jelent, hanem szolgálatot. Ezért választotta Márton Áron püspök jelmondatát  mottónak:
„Non recuso laborem” – nem futamodom meg a munkától.
A Magyar Polgári Párt Hargita megyei szervezete megbízik Szász Józsefben, aki fiatal ember, de máris jelentős közigazgatási tapasztalattal rendelkezik.
Kérjük Szentábrahám község választópolgárait, hogy támogassák jelöltünket, éljenek a válsztás szabadságával!

Csíkszereda, 2013. január 13                                                                                   MPP iroda