Szász Jenő egy fél lépéssel hátrább vonul

Szombaton délben kezdődött a Magyar Polgári Párt országos kongresszusa. Nem teljesen felhőtlen a hangulat a tanácskozáson.

wpid-szasz-jeno_b-2012-10-16-20-25.jpg

Száznál valamivel több küldött jelent meg az MPP IV. Oszrágos Tanácsán, Székelyudvarhelyen, melynek alkalmával többek közt tisztújító gyűlést is szerveztek. Az eseményen jelen volt Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, az MPP tiszteletbeli elnöke, Zsigmond Barna Pál, a Magyar Köztársaság csíkszeredai főkonzulja, valamint Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke is.
Miután a küldöttek elfogadták a napirendi pontokat, a meghívottak felszólalása következett. Izsák Balázs beszédében kifejtette, függetlenül attól, hogy lecserélődik a polgáriak vezetősége vagy sem, reméli, az MPP és az SZNT továbbra is együtt tud majd működni. Kövér László egy Luther Márton-idézettel kezdte beszédét: „Igaz ember hitből él. – Ennek a gondolatnak alapján lettem én is a Magyar Polgári Párt tiszteletbeli elnöke, mivel láttam, hogy igaz emberek alkotják” – közölte Kövér László.
Ezután Szász Jenő egy visszatekintő beszédet tartott, melyben a párt alakulásának történetét vázolta fel néhány mondatban. Ezekben a gondolatokban viszont érződött a párt elnökének leköszönő szándéka. Utolsó mondataiban biztatta a küldötteket, hogy tartsák fenn a szervezeti önállóságot, végül pedig nyilvánosan felkínálta az Erdélyi Magyar Néppártnak mint vetélytársnak, induljanak MPP-s színekben a decemberben sorra kerülő román parlamenti választásokon.
A következő felszólalók, a párt megyei szervezeteinek vezetői azt hangsúlyozták, nincsenek megelégedve az MPP országos elnökségének munkájával.
szekelyhon.ro

admin
 

>