Bemutatkoztak a polgári pártosok

 

Ha mindegyik párt olyan erkölcsös módon fog kampányolni, mint a Magyar Polgári Párt (MPP), akkor nem lesz probléma a júniusi helyhatósági választásokat megelőző választási kampányban – mondta Bokor Márton, az MPP csíkszeredai polgármesterjelöltje hétfői sajtótájékoztatóján, amelyen a polgári párt több városi tanácsosjelöltje, illetve megyei tanácselnökjelöltje is bemutatkozott.

„Független polgármesterjelöltként szerettem volna indulni az idei helyhatósági választásokon, de mikor mindez kiderült, szóbeli támadások értek, amelyben arra akartak rávenni, hogy lépjek vissza. Ekkor döntöttem úgy, hogy a polgári párt színeiben jelöltetem magam, mivel programjuk egyezik az elveimmel” – indokolta Bokor Márton gyermekgyógyász, majd megköszönte annak az ezerhatszáz csíkszeredainak a segítségét, aki aláírta a független jelöltként való indulásához szükséges támogatói íveket.
„Gondolom, hogy Csíkszereda lakói ezt a pártot nem felejtették el, és az ismert személyemen keresztül remélem, plusz szavazatokat hozhatok a pártnak. A város lakosságának hatvan százalékát orvosként már láttam csórén” – fogalmazott a polgári párt polgármesterjelöltje. Bokor kijelentette, nem fog templomokban kampányolni, és ha a többi párt is olyan erkölcsös módon fog kampányolni, mint ők, akkor nem lesz probléma az elkövetkezendő egy hónap alatt.
Salamon: létezik tisztességes érdekképviselet
A polgári párt megyei tanácselnökjelöltje, Salamon Zoltán is bemutatkozott. Elmondta, Csíkpálfalván él, és meggyőződése, hogy létezik tisztességes érdekképviselet, és ő is hisz „az MPP sarokköveiben, vagyis a nemzetben, az autonómiában, a kereszténységben és a családi gondolkodásban”. Hozzátette, politikai tevékenységet nem valakik ellen, hanem valakikért vállal.

Székelyhon

Nem értik a történéseket (Orbaiszéki MPP-jelöltek)

Az orbaiszéki MPP-szervezet sajtótájékoztatón mutatta be polgármesterjelölt­jeit.

Kovásznán Bándi Imre tanár, jelenlegi megyei tanácstag indul, Zabolán Fejér Levente alpolgármester próbálja meg elnyerni a községvezetői széket. Barátoson Kiss Attila vállalkozó méretkezik meg, Kommandón az újjáalakult MPP-szervezet jelöltje Kiss Sándor. Nagy­borosnyón a polgáriak az EMNP jelöltjét támogatják. Zágonban Damó Csaba vállalkozó a jelölt, őt támogatja az EMNP helyi szervezete, mellyel közösen tettek le tanácsi listát. "Ez egyedi eset, a helyiek döntése alapján alakult így, hogy ne darabolják tovább a magyarságot" – mondta Ferencz Botond orbaiszéki MPP-vezető.
Az EMNP-vel való kapcsolatukról szólva Ferencz elmondta: nem tudja megérteni, mi történik, például az újságból tudták meg, hogy a néppártiak támogatják kovásznai polgármesterjelöltjüket, de hogy miként, azt még nem tudják az MPP-nél.
Fejér Levente arról számolt be: az EMNP többször is ajánlatot tett Zabolán, hogy az MPP-től átálljon a néppártba. Miután nem állt kötélnek, mindenfélével vádolják, holott azelőtt úgy nyilatkoztak, elégedettek munkájával, épp azért ajánlottak neki helyet csapatukban. Ez képmutatás vagy zöldfülűség? – tette fel a kérdést.

Háromszék

MPP-PRESS

admin
 

>