K ö z l e m é n y

 

A Magyar Polgári Párt elnöke személyesen gratulált Budapesten Áder Jánosnak.

A Magyar Köztársaság elnökének megválasztását követően Szász Jenő örömét fejezte ki, hogy Magyarországnak olyan elnöke van, akinek eddigi pályafutása, politikai tevékenysége a kiszámíthatóság és az átláthatóság, azaz az őszinteség jegyében zajlott. A Magyar Polgári Párt az új elnök személyében garanciát lát, hogy a 2010-ben elindult kedvező politikai folyamat folytatódni fog. Áder János az Alaptörvény betartásán őrködő, a nemzet egységét megtestesítő, a határon túli magyarság sorsát szívén viselő köztársasági elnöke lesz Magyarországnak, aki méltóan képviselheti az országot kül- és belföldön egyaránt. Szász Jenő reményét fejezte ki, hogy az új köztársasági elnökkel hamarosan Erdélyben és Székelyföldön is találkozhatunk.

Székelyudvarhely, 2012. május 3.

a Magyar Polgári Párt sajtóosztálya

Az MPP készen áll

A Magyar Polgári Párt (MPP) felkészült arra, hogy átvegye az irányítást székelyföldi önkormányzatok többségében – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Biró Zsolt, a politikai alakulat Maros megyei tanácselnökjelöltje.

Mint elmondta, országszerte megközelítőleg 2500 tanácsosjelöltet indít az önkormányzati választásokon az MPP, összesen kilenc erdélyi megyében. Hatban (Maros, Hargita, Kovászna, Szilágy, Kolozs, Szatmár) megyei tanácselnöki székre is pályáznak. Ugyanakkor száztíz polgármesterjelöltje van az MPP-nek.

Maros megyében harmincegy településen indítanak polgármesterjelöltet, harmincháromban tanácsosi listát állítottak (a megyei tanácsosi lista mellett), illetve megyei tanácselnökjelöltet is.

Hargita megyében harminc településen polgármesterjelöltet és megyei tanácselnökjelöltet indítanak, illetve negyvennégyben tanácsosi listát állítottak (a megyei tanácsosi lista mellett).

Kovászna megyében huszonnégy település polgármesteri székéért indulnak a jelöltjeik, és harminchat önkormányzatban szeretnék képviselni a közösséget.

„A számok egyértelműen bizonyítják, hogy az elmúlt négy esztendő a Magyar Polgári Párt életében az építkezésé volt. Erős székelyföldi regionális jelenlét mellett gyakorlatilag Erdély minden, többségében magyarok lakta vidékén megfogalmazódik a nemzeti oldal megtestesítette értékrend iránti igény, ami azt üzeni: a választások napja a rendszerváltás pillanata lehet. Jelöltjeink között új arcok, képzett szakemberek és az elmúlt négy esztendő ellenzéki ellenszelében edződött, tapasztalt önkormányzati képviselők egyaránt megtalálhatóak. Hivatalban lévő több mint 500 tanácsosunk, polgármestereink és alpolgármestereink közigazgatásban szerzett tapasztalatukkal készen állnak, a Magyar Polgári Párt készen áll az önkormányzatok átvételére!” – fogalmazott.

Fancsali Attila, Székelyhon

http://kereszturimpp.ro/index.php?option=com_content&view=frontpage

MPP-PRESS

admin
 

>