MPP: csalók gyűjtenek kampányadományokat Marosvásárhelyen

Székely Újság

 

Az MPP információi szerint Marosvásárhelyen ismeretlen személyek a polgári alakulat, illetve dr. Benedek Imre professzor nevében gyűjtenek pénzt kampánycélokra – olvasható a politikai szervezet közleményében. E szerint mind az MPP, mind dr. Benedek Imre elhatárolódik az esettől, és felkérik Marosvásárhely lakóit, ne dőljenek be a csalóknak, ne adjanak senkinek semmiféle adományt erre a célra. Az MPP ugyanakkor arra kéri az illetékes szerveket, leplezzék le a tetteseket.” Meggyőződésünk, hogy diverzióról van szó, a pénzgyűjtés több mint egyszerű csalás. A szélhámosok cselekedete a párt jó hírét rontja, sajnálatos dolognak tartjuk, hogy egyesek ilyen eszközökhöz folyamodnak” – zárul a közlemény.
(transindex.ro)

Jelöltek listája

Gyergyószentmiklósi jelöltek

Több párt is indít polgármesterjelöltet Gyergyószentmiklóson a júniusi választásokon – a jelöltlisták leadási határideje május elsején 24 órakor lejárt. Három polgármesterjelölt adta be a szükséges iratokat, a Magyar Polgári Párt és az RMDSZ teljes tanácsosi listát is letett az elmúlt napokban.

MPP polgármesterjelölt: Mezei János jelenlegi polgármester.
Tanácsosjelöltek: Nagy Zoltán jelenlegi alpolgármester, Simon Katalin Emese orvos, Vadász Szatmári István tanár, Szőcs László mérnök, Kastal László igazgató, Czink Attila vállalkozó, Kari Attila tanár, Sándor István vállalkozó, Benedek Árpád vállalkozó, Sikó Gyula igazgató, Ferencz Júlia igazgató, Benedek Csaba tanár, Málnási Huba István vállalkozó, György Károly munkanélküli, Kozma Tünde titkárnő, Kémenes László ügyvezető, Kis Irén igazgató, Rákosy Zoltán igazgató, Borbély Andor vállalkozó, Pap Dénes referens, Pál Lóránt munkanélküli.

Jelöltállítás Udvarhelyen

Székelyudvarhelyen négy polgármesterjelöltre lehet majd szavazni: Bunta Levente az RDMSZ, Szász Jenő az MPP, Tankó László az EMNP színeiben, illetve Csedő Attila függetlenként indul a helyhatósági választásokon. Listát adott le a Zöld Párt, a PDL, a PSD, valamint a Pro-Europa roma párt.
A Magyar Polgári Párt a jelenlegi alpolgármestert, Szász Jenőt jelölte Székelyudvarhely polgármesteri tisztségére, az önkormányzati képviselői listán az ő nevét másodikként Molnár Miklós, majd Orbán Balázs, Gálfi Árpád, Mike Levente, Bálint Magdolna, Tamás Zoltán, Balázs Árpád, Vass Zoltán, Sebestyén Csaba, Bartus Attila, Fóri Györgyi, Szentannai Dénes, Antal Árpád, Incze Béla, Nagy Miklós, Tókos Szabolcs, Andorkó Enikő, Zenglitzky András, Bálint Enikő, Waum Péter, Thamó Csaba, Hadnagy Zoltán, valamint Dénes Barna követi.

Huszonnégy polgármesterjelölt az MPP-nél

Május 1-jén, éjfélkor járt le a határidő: a pártoknak ekkora kellett leadni az illető választási körzetekben a jelöltlistáikat. A Magyar Polgári Párt (MPP) mindhárom városban nyilvánosságra hozta jelöltjeit.

Sepsiszentgyörgyön, az első helyen polgármesterjelöltként Bálint József helyi alelnök szerepel, második Gazda Zoltán, akit Bereczki Kinga követ. Ők ketten, valamint Bálint József és Takó Imre maradt meg a jelenlegi polgári frakcióból, Pethő István a megyei listán indul. Kulcsár-Terza József megyei elnök elmondta, hogy a megyei tanácsosi listát úgy állították össze, hogy minden szék képviselve legyen, emellett összesen 24 polgármesterjelöltet indítanak és 36 teljes listát állítottak az önkormányzatokba.

Ami újdonság, hogy Gidófalván nem indul Barabás Béla, ott csak tanácsosi listája lesz a pártnak. Korábban 21 polgármesterjelöltjük volt, ez most kibővült: Vargyason Szőcs Dénes jelenlegi alpolgármester indul, Szentkatolnán Kovács Levente gazdálkodó, Bereckben pedig Deák József magánvállalkozó. Kulcsár elmondta, a baconi MPP elnök, Mokán Noé bejelentette, hogy kiáll a pártból, két személy kivételével pedig a teljes lista átült az EMNP soraiba, de így is sikerült listát állítaniuk a településen.

Kézdivásárhelyen a következő sorrend alakult ki: Rácz Károly (polgármesterjelölt), Lukács László, Szabó István, Rákosi János, Vetró-Bodoni András, Fülöp Magdolna, Imets Szabolcs Imre, Szigethy Kálmán, Molnár Ştefan, Göthér József, Fetés Ödön-Barna, Csiszár József Árpád, Nagy József, Nagy László, Kádár Sándor, Deák Mihály, Sebesi Zsolt, Kádár Emeric, Sebesi Béla, Kónya Jenő, Fazakas Árpád, Péter László és Szőcs Emil.
Az MPP listáját Baróton Nagy István polgármesterjelölt vezeti, utána következik Vass Csilla, Szilágyi Sándor Róbert, Keserű Sándor, Szőcs András György, Bocz Zoltán és Zsombori Csaba.

Kovásznán Bándi Imre tanár, jelenleg megyei tanácstag, Zabolán Fejér Levente alpolgármester, Barátoson Kiss Attila vállalkozó, tanácstag, Kommandón Kiss Sándor indul. Zágonban az MPP-s Damó Csaba, tanácsos, az EMNP-MPP közös listáján rajtol. A polgári párt Nagyborosnyón nem indít polgármesterjelöltet, viszont a tanácsosi listát leadták, és az EMNP jelöltjét, Szőcs Leventét támogatják.

SZH–összeállítás

Dr. Benedek Imre és az MPP megyei vezetősége is május 1-jén tette le a jelöltlistákat a municípiumi választási irodában.
– Úgy gondolom, szomorú nap ez a marosvásárhelyiek számára, mert Smaranda Enache, akit Tőkés László és Kincses Előd támogat, benyújtotta a jelölését, ugyanúgy Frunda György, az RMDSZ jelöltje. Ahogy ígértem, kivártam, és most én is leadom a dossziémat. A magyarság három részre oszlott, ezért valakinek felelni kell, jelentette ki dr. Benedek Imre, az MPP polgármesterjelöltje. Mint mondta, azért indul, mert „Marosvásárhely lakossága 50 ezerrel csökkent, a marosvásárhelyiek félnek”, és miután tudomást szereztek Frunda György indulásáról, 5000 aláírást gyűjtöttek. Azt szeretné, mondta, ha négy év múlva újra összefognának, és a vásárhelyieknek nem kellene „Egyiptomig futniuk”.
– Beiratkozott a Magyar Polgári Pártba?
– Beiratkoztam, ha már az RMDSZ, amelyért szívemet, lelkemet, gyerekeim boldog pillanatait feláldoztam, 13 ezer elért szavazatom ellenére kilökött magából. Oda kellett mennem, ahol támogatnak.

Nepujsag.ro

Végleges választási listák
Május elsején lejárt a helyhatósági választások jelöltlistáinak a leadási határideje. Mint mindenhol az országban, Csíkszeredában is a legtöbb párt ezt az utolsó napra halasztotta, így kedden több küldöttség is felkereste a választási irodát, hogy a jelöltlistát leadhassák. A leadott lajstromok szerint Csíkszeredában hat polgármesterjelöltre lehet szavazni a június 10-i önkormányzati választásokon. A korábbi hírek ellenére a független jelöltként Csíkszeredában aláírásokat gyűjtő Bokor Márton a Magyar Polgári Párt jelöltjeként jelent meg. Városi tanácsosnak jelöltette magát két független is: Csibi Barna és Sprencz Tamás.
Magyar Polgári Párt
Polgármesterjelölt: Bokor Márton. Önkormányzati képviselőjelöltek: Somay Péter, Ambrus Lilla, Papp Győző, Petres István, Molnár József, Fodor Attila Miklós, Gergely János, Szász József, Szabó Varga Jolán Katalin, Illyés László, Szabó Zsolt, Hajdó Barna, Balázsi Pál, Szabó Tibor, Fazakas Levente.

Végleges a sepsiszentgyörgyi polgármesterjelöltek listája

A hétvégén beiktatták a Magyar Polgári Párt (MPP) sepsiszentgyörgyi szervezetének polgármesterjelöltjét, Bálint József jelenlegi alpolgármestert, aki a tanácsosi listán is vezető helyen szerepel. A sorrendben őt követi Gazda Zoltán és Bereczki Kinga. „Az EMNP hivatalos közleményével ellentétben nem léptem vissza a polgármesteri tisztségre való jelöléstől, hiszen erre hivatalos felkérés nem történt, a tanácskozásainkon pedig szóba került, mint lehetőség” – jelentette be a Polgári Párt múlt heti sajtótájékoztatóján Bereczki Kinga.

A tanácsosi listán szereplő további személyek életkorának, foglalkozásának sokszínűsége teszi lehetővé, hogy közösségünk minél szélesebb körben képviselve legyen az idei választáson, nemcsak a városban, hanem a hozzá csatolt településeken – Kilyén, Szotyor – is. A sajtó kérdésére válaszolva Bálint József közölte, hogy Kovács István nem óhajtotta tovább folytatni az önkormányzati munkát, hanem inkább utat enged a fiatalok számára.
A megyei lista is összeállt, minden szék arányosan képviselve van hozzáértő szakemberek által. Az élen található Kulcsár-Terza József után a harmadik helyet dr. Fekete Károly Kézdiszékről, míg a második helyet Pető István foglalja el Sepsiszentgyörgyről.
Az idei választásokon a Magyar Polgári Párt 36 háromszéki listája és 24 polgármesterjelöltje teremt egészséges konkurenciát az ellenzék számára:
Sepsiszentgyörgy – Bálint József jelenlegi alpolgármester; Árkos – Csáki Attila jelenlegi alpolgármester és kertészmérnök; Mikóújfalu – Vargha Ferdinánd közgazdász; Dálnok – László Zsolt közgazdász; Málnás – Szotyori Angéla általános asszisztens; Bükszád – Gál Csaba mérnök; Maksa – Gábor Vilmos grafikus; Kézdivásárhely – Rácz Károly jelenlegi polgármester; Kézdiszentkereszt – Rettegi János magánvállalkozó; Gelence – Cseh József vállalatvezető menedzser; Lemhény – Pál Vilmos agrártechnikus; Kézdialmás – Kovács Imre jogász; Csernáton – Tóth Tihamér mezőgazdász; Kézdiszentlélek – Fekete István vállalkozó; Kovászna – Bándi Imre tanár; Zabola – Fehér Levente jelenlegi alpolgármester; Barátos – Kiss Attila vállalkozó; Kommandó – Kis Sándor szakmunkás; Barót – Nagy István jelenlegi polgármester; Bardóc – Tokos Ernő vállalkozó; Vargyas – Szőts Dénes jelenlegi alpolgármester; Szentkatolna – Kovács Levente vállalkozó; Bereck Deák József magánvállalkozó.
Bár a megyei szintű összefogás nem valósult meg, az Erdélyi Magyar Néppárttal mégis sikerült egy közös jelöltet állítani Zágonban Damó Csaba személyében.
Időközben az MPP több tagja is pártot váltott, ennek ellenére Kulcsár-Terza József úgy véli, ezután is szükség van pártjuk tevékenységére, ezért továbbra sem hátrálnak meg.
Május 12-én kerül sor a Szentgyörgy Palota keretében a már hagyományosnak számító Polgári Majálisra, melynek sztárvendége Vikidál Gyula.

Molnár Andrea

MPP-PRESS

admin
 

>