Nyilatkozat – Mondjon le Illés Ildikó Maros megyei főtanfelügyelő-helyettes!

 

 

A magyar oktatás térvesztése, a sorozatos jogfosztások kapcsán emeli fel szavát a Magyar Polgári Párt Maros megyei szervezete. Elítéljük azt a nemtörődömséget, amivel az RMDSZ által a politikai algoritmus értelmében pozícióba juttatott helyettes főtanfelügyelő Illés Ildikó kezeli a sorsára bízott Maros megyei magyar oktatás kérdéskörét. Megengedhetetlennek tartjuk, hogy a megyében évről, évre megismétlődik a magyar diákok beiskolázási száma körüli botrány. Akkor, amikor az RMDSZ immár 16 éve görcsösen ragaszkodik a kormányrúdhoz, a lakájsajtó pedig dicshimnuszokat zeng az oktatási törvényről, a valóságban éppen a magyar oktatás háttérbeszorulásának, elsorvadásának lehetünk tanúi.

Elszomorító, hogy Marosvásárhelyen az egykori II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Főgimnázium épületében működő Unirea Nemzeti Kollégiumban magyar tannyelvű első, illetve előkészítő osztály nélkül kezdődik a tanév 2012 szeptemberében. A magyar oktatásért felelős illetékest bizonyára ismét „meglepték” a beiskolázási tervet készítők, mint ahogy „meglepte” őt a Bernády – Antonescu iskola igazgatónője is korábban. Amíg Illés Ildikó meglepetéseiből felocsúdik, magyar osztály nélkül marad az Unirea, és valóságos „kommandó” vonul ki a város egyik kétnyelvű iskolájába, amikor a szülőbizottság egyik tagja éppen a kétnyelvűség jegyében, magyarul fogalmazná meg beadványát. Ez az RMDSZ munkájának valódi eredménye, és ez a magyar oktatás valós helyzete Markó Béla oktatásért is felelős miniszterelnök-helyettes sokadik mandátuma idején.

A Magyar Polgári Párt ezért felszólítja Illés Ildikót haladéktalanul mondjon le tisztségéről, adja át helyét a szakmát tisztességgel képviselő, a magyar oktatás helyzetét szívén viselő pedagógus számára. Olyan emberre van szükség a magyar oktatás élén, aki nem politikai alkudozások és üzleti érdekek révén jut pozícióba, hanem a pedagógustársadalom és magyar közéletünk elismert tagja.

Marosvásárhely, 2012. február 23.

László György,

elnök, MPP Maros megye

MPP-PRESS

admin
 

>