Tiltakozás

 

Megszüntette a Hír Tv adásának sugárzását az RCS&RDS

Aggodalommal értesültünk arról, hogy az RCS&RDS digitális és kábeltelevíziós társaság néhány napja előzetes konzultáció nélkül megszüntette a magyarországi Hír Tv műsorának sugárzását. A hírcsatorna szakmaiságának és hitelességének köszönhetően kedvelt adójává vált az erdélyi televíziónézőknek. Hiányát elsősorban a nemzetileg elkötelezett, jobboldali nézők fájlalják. A szolgáltató döntését annál inkább súlyos tévedésnek tartjuk, hogy 2012 választási esztendő, ilyen körülmények között pedig egy információs csatorna háttérbe szorítása vagy elnémítása óhatatlanul politikai felhangokat gerjeszt.

Reméljük, hogy az RCS&RDS digitális és kábeltelevíziós szolgáltató felülvizsgálja döntését nem adva ezáltal táptalajt mindazon „szóbeszédnek” mely szerint a Hír Tv „az RMDSZ hathatós közbenjárásának köszönhetően” került ki a szolgáltató csomagjából.

Marosvásárhely – Székelyudvarhely, 2012. február 20.

A Magyar Polgári Párt sajtóirodája

Közlemény

A Magyar Polgári Párt Hargita megyei képviselőcsoportja elfogadhatatlannak tartja azt a vádaskodó és gúnyolódó hangnemet, amelyet a megye elnöke és alelnöke használt a legutóbbi csatószegi kihelyezett megyei tanácsülésen.

Emlékeztetünk arra, hogy az MPP frakciója már több mint egy éve kevesebb egy képviselővel, ami annak a törvénytelen magatartásnak az eredménye, hogy a megye elnöke egyszerűen nem hajlandó napirendre tűzni az MPP listán megválasztott képviselőnk, Binder Levente mandátumának igazolását, megakadályozva ezzel a választópolgárok akaratának érvényesülését. Ez a demokrácia- ellenes viselkedés előrevetíti az RMDSZ erőszakos fellépését a választásokon illetve súlyos precedenst teremtett, amely révén az RMDSZ, a többség hatalmával visszaélve megakadályozhatja a jövőben az összes ellenzéki képviselőket mandátumuk gyakorlásában!!

A Csatószegen megtartott ülésen a választópolgárok hozzászólásaiból kiderült, hogy az egyik legnagyobb problémát a rendezetlen tulajdonviszonyok alkotják. Ennek az áldatlan helyzetnek a tartós fennmaradása teljes mértékben az RMDSZ felelőssége, hiszen a kormányzati hatalom birtokában, az elmúlt 15 évben megtehette volna a kataszteri hivatal átszervezését. Több választott tisztségviselője, prefektusa, polgármestere mind-mind a maga helyén illetékes volt ebben a kérdésben, és vagy nem végezték el a dolgukat, vagy nem akarták megoldani a problémát. Hozzátesszük, hogy legutóbbi négy évben az RMDSZ köztudottan a mérleg nyelvét alkotta a román kormányban, a nagyobbik kormánypárt nélküle nem hajthatta volna végre a fizetések megcsonkítását.

Mindezért nevetséges kifogásnak tartjuk, hogy a megyei kataszteri hivatal nyakába varrják saját politikai tehetetlenségüket vagy, ami ennél még súlyosabb, a politikai akarat hiányát, a szándékosságot véljük felfedezni ebben a magatartásban.

Az ellenzékkel szembeni, egyébként alaptalan vádaskodás, gúnyolódás sem képes eltakarni azt a tényt, hogy nagyon sok székely ember, és nemcsak Csatószegen, hanem más településeken is, nem tud az európai pénzekhez hozzájutni a tulajdonviszonyok rendezetlensége miatt.

Csatószeg, 2012. február 17

A Magyar Polgári Párt Hargita megyei képviselőcsoportja

MPP-PRESS

admin
 

>