Mit képvisel az MPP?

sz.u

Mit képvisel az MPP?

 

A Székely Hírmondó február 3-i számában megjelent, Kölcsön a fejlődésért című cikkben Kovászna polgármestere azzal vádolja a helyi MPP képviselőit, hogy nem akarnak útjavítást, nem akarnak kultú-rát, és nem képviselik a város érdekeit. A replika jogán szeretnénk elmondani, hogy az elmúlt három és fél évben minden olyan határozattervezetet támogattunk, amely a város fejlődését érinti, többek közt a fenti cikkben említett út javítását és a volt mozi épületének felújítását is.

Hogy nem támogatjuk kölcsön felvételét, azt a város lakosainak érdekében tesszük, ugyanis ködösnek találjuk a pénzügyvitelt a városházán, hiszen a polgármester úr folyton félretájékoztat: állítása szerint 2200 turista tartózkodik Kovásznán az év minden napján (másként nem gyűlne össze 800 ezer lej a turistaforgalomból), valamint a költségvetés megszavazásánál tényszerű kérdéseinkre csak vállvonogatás a válasz.

Ami a közművelődést illeti, szerintünk a tanácsosaink az elmúlt 22 esztendőben bizonyítottak a kovásznai emberek előtt. Nem a mi hibánk, hogy húsz év RMDSZ-es városvezetés alatt csak most fognak művelődési otthont avatni Kovásznán. És végezetül a káderpolitikánkat illetően emlékeztetnénk, hogy nem a Magyar Polgári Párt képviselőinek köszönhető a város ingatlanjainak elherdálása, a víz- és szemétdíjak állandó növekedése és a fizetések, valamint a nyugdíjak csökkentése sem. Ezek után tisztelettel kérjük, tegye fel a kérdést, hogy ki kit képvisel a kovásznai városházán.

A Magyar Polgári Párt kovásznai szervezete nevében Ferencz Botond elnök

Megkezdődött az óvodaper

A sepsiszentgyörgyi közigazgatási bíróságon tegnap lezajlott az óvodaper tárgyalása, és várhatóan egy-két héten belül megszületik az alapfokú ítélet. A Kovászna megyei tanfelügyelőséget az MPP sepsiszentgyörgyi frakciója perelte be a Pinokkió, az Árvácska és a Napsugár óvoda iskolákhoz való csatolása miatt.

3szék

Sokan kérik az állampolgárságot

Egy év alatt 1126 személy 640 honosítási iratcsomóját állították össze a sepsiszentgyörgyi MPP állampolgársági irodájában. Bálint József, az MPP sepsiszentgyörgyi elnöke elmondta, a munkát egy személy végzi, és a több mint ezer összeállított dossziéban lényegi hibát nem találtak. Az iroda munkatársa ezen a héten továbbképzésen vesz részt, ahol dr. Farkas Balázs konzul további útmutatásokat ad. A honosítással kapcsolatban az érdeklődés továbbra is töretlen, eddig mintegy 500-600 személy tette le az esküt, akik a polgáriak irodájában állíttatták össze papírjaikat.

Hirmondó

Civakodnak a „nemzetiek”

„Összenő, ami összetartozik” – parafrazálta tegnap a tavaly nyári Tusványos jelmondatát Kulcsár Terza József arra utalva, hogy a Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt értékrendje sok ponton találkozik.

„Összenő, ami összetartozik” – parafrazálta tegnap a tavaly nyári Tusványos jelmondatát Kulcsár Terza József arra utalva, hogy a Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt értékrendje sok ponton találkozik. Az MPP háromszéki elnöke épp emiatt értetlenségét fogalmazta meg Toró T. Tibor néppárti elnök hét eleji támadásával kapcsolatban. Mint korábban írtuk, Toró problémának nevezte, hogy Szász Jenő MPP-elnök másként gondolkodik a nemzetpolitikáról, és másképpen viszonyul Tőkés Lászlóhoz. Toró ennek ellenére nem zárta ki az együttműködést, mert  „az MPP körül elfogyott a levegő”. Válaszul Kulcsár Terza József úgy fogalmazott: „az EMNP még nem jutott levegőhöz sem”. Hozzátette, nem érti, miért lenne Szász Jenő akadálya az együttműködésüknek, hiszen egy ember miatt nem lehet egy közösség sorsát megpecsételni. Hozzátette: meglepte, hogy Toró T. Tibor sepsiszentgyörgyi látogatásakor Tamás Sándor és Antal Árpád RMDSZ-elnökökkel találkozott, és reméli, hogy az EMNP nem a szoknya alóli politizálást választja.

umsz

MPP-PRESS

  • admin
  • 2012. február 16. csütörtök
  • MPP
admin
 

>