MPP: szemtelen RMDSZ

 

„Adózzák meg az import burgonyát!”

„Miközben az utca forrong, tüntetés tüntetést követ, mindenki a kormány távozását követeli, az RMDSZ gazdasági politikájáért felelős személyek arról értekeznek, hogyan fog kinézni Erdély 2020-ban. Ez bizony szemtelenség” – jelentette ki a Magyar Polgári Párt tegnapi sajtótájékoztatóján Fazakas Tibor, országos alelnök. Amióta tüntetnek az emberek az utcán, az RMDSZ semmiféle épkézláb javaslattal nem állt elő az ország nehéz gazdasági helyzetét illetően, pedig nekik az lenne a dolguk, hogy megoldást találjanak a problémákra, ehelyett úgy tesznek, mintha egy sci-fi jelenetben szerepelnének – tette hozzá Fazakas. Meglátása szerint a szövetség kormányzása során ország- és gazdaságellenes törvények születtek, mint az átalányadó, amelynek következtében több ezer kisvállalkozás ment tönkre, vagy az éppen sok gondot okozó egészségügyi törvény, amit elfogadtak. Fazakas azt javasolja, hogy adózzák meg a külföldről behozott burgonyát, ezáltal lehetne segíteni a helyi termelőkön, és nem a vegyszerrel kezelt, különböző országokból származó zöldséget kellene megvenni a piacról. (Az alelnök úr figyelmét feltehetőleg elkerülte, hogy Románia az Európai Unió tagja, így az országba irányuló árura nem vethet ki kénye-kedve szerint adót – a szerk.)

Lévai Barna, Hírmondó

Kulcsár Terza József, az MPP háromszéki elnöke szerint a DLP-RMDSZ kormánynak távoznia kell, mivel egy alkotmányellenes törvényért vállalt felelősséget.

Kulcsár Terza, aki pár hónappal ezelőtt bírálta a választások összevonását, a Sepsi Rádiónak elmondta, hogy az alkotmánybíróság döntése azt igazolja, hogy a kormánypártok, beleértve az RMDSZ-t, nem tartják tiszteletben az európai normatívákat. „Szégyen az RMDSZ-re nézve, az úgymond híres jogászai bebizonyították, hogy inkompetensek. Erkölcsi dolog lenne a Kormány lemondása”, húzta alá az MPP-s politikus. Az alkotmánybíróság alaptörvénybe ütközőnek nyilvánította szerdán a romániai önkormányzati és parlamenti választások összevonását. A kormány kezdeményezte a nyáron esedékes helyhatósági választások év végére halasztását azért, hogy a várhatóan november végén sorra kerülő parlamenti választással egy időben tartsák meg a két megmérettetést.

Sepsi Rádió

MPP-PRESS

admin
 

>