Orbaiszéken is kiállnak a magyar kormány mellett

A kovásznai MPP-szervezet békés szimpátiatüntetéssel tiltakozik a magyar kormányt ért támadások ellen. A megmozdulásra a központi parkban lévő ’56-os emlékműnél kerül sor szombaton 17 órakor.
Az Orbán-kormány mellett tüntet az MPP
A január 21-i, budapesti szimpátia-tüntetéssel egy időben szervez kilenc erdélyi városban, köztük Székelyudvarhelyen is tüntetést a Magyar Polgári Párt.
Az udvarhelyi békés megmozdulás helyszíne az Emlékezés Parkja lesz. Ide várják január 21-én, szombaton délután 17 órára mindazokat, akik úgy érzik, hogy a jelenlegi magyar kormánnyal szolidaritást vállalnak.
„Mi nem a román kormány ellen, hanem a magyar kormány mellett tüntetünk"- hangsúlyozta az esetleges félreértések elkerülése végett Molnár Miklós sajtószóvivő.
A tüntetésen résztvevők létszámával kapcsolatosan nem kívánt jóslásokba bonyolódni, de reményei szerint nem marad üresen a Park és környéke sem. Annál is inkább, mert a békés megmozdulásként meghirdetett akcióra nem csak az udvarhelyieket várják, de a környékbeli települések lakóit is.
A gyertya és mécsesek fényével megvilágított megmozduláson képviseltetni fogja magát az MPP összes, szám szerint huszonhárom udvarhelyszéki helyi szervezete is.
Az udvarhelyivel azonos időpontban nyolc másik erdélyi városban (Barót, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Marosvásárhely, Kolozsvár, Kézdivásárhely, Kovászna, Sespiszentgyörgy) is hasonló, a magyar kormánnyal szolidarizáló akcióra kerül sor. A forgatókönyv minden helyszínen egységes: a beszédek mellett felolvassák azt a közös dokumentumot, amelyet eljuttatnak a magyar kormányhoz is.
A szimpátia-tüntetés ideje alatt nem lesz forgalomkorlátozás. A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy a békés szándék jelzéseként vigyenek magukkal gyertyát vagy mécsest.
Uh.ro,

 

MPP-PRESS

admin
 

>