Rokonszenvtüntetések Székelyföldön

Székelyföld több városában is rokonszenvtüntetést tart a Magyar Polgári Párt (MPP) január 21-én, szombaton, egy időben a budapesti Hősök terére tervezett megmozdulással – olvasható a Szász Jenő pártelnök által kiadott, közleményben. "Növekvő aggodalommal figyeljük Erdélyből és Székelyföldről, hogy a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő hazug és elfogult híradások miképpen erősítenek föl egy olyan közhangulatot, amely méltatlan és igazságtalan színben tünteti föl Magyarországot – áll a dokumentumban. Magyar közéleti személyiségek Békemenet Magyarországért címmel hirdettek demonstrációt a múlt héten e hét szombatjára a kormány mellett a Facebook közösségi oldalon. A Hősök teréről az Országházig vonulók – a felhívás szerint – azt szeretnék bemutatni, hogy nem kívánnak mást, "csak békében, egyetértésben, a demokrácia keretei között, másokat tisztelve szabadon élni". "Magyarország népe egyszer már megismerte a világ ellenszenvének szörnyű következményeit, amikor ugyancsak elfogult híradások következtében védtelenül álltunk a trianoni ítélőszék bírái előtt. Nem akarjuk, hogy ez a szörnyű pillanat megismétlődjék" – olvasható a budapesti felhívásban. A Magyar Polgári Párt szimpátiatüntetésein a budapesti megmozdulás szervezőivel egyeztetve Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, Kézdivásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Baróton is felolvassák a Hősök terén elhangzó üzenetet.
(MTI)

Szimpátiatüntetéseket szervez szombaton az MPP a magyar kormány mellett több háromszéki városban.

Kulcsár Terza József, az MPP háromszéki szervezetének elnöke a Sepsi Rádiónak elmondta, hogy leadtak egy kérést a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatalhoz a tűntetés megszervezésére. Kulcsár Terza József szerint a szolidaritási akció délután 17 órakor kezdődik, a budapesti Hősök terére szervezett szimpátiatüntetéssel párhuzamosan. Ugyanakkor kiemelte, hasonló megmozdulások lesznek szombaton Kézdivásárhelyen, Kovásznán és Baróton is.
Az RMDSZ-nek ki kellene lépnie a Kormányból, ahol nem a magyarság, hanem saját érdekeit képviseli, véli Kulcsár Terza József.
Az MPP háromszéki elnöke szerint nem csak a jelenlegi, hanem a mindenkori kormányok is felelősek az országban kialakult helyzetért, és csoda, hogy a nép eddig is bírta és nem vonult ki korábban az utcára. Ugyanakkor Kulcsár Terza kiemelte, a megoldás a kialakult helyzetre az lenne, ha a Kormányban a politikusok helyére szakembereket neveznének ki. „Azt is tudjuk, hogy az RMDSZ hasonlóan felelős, mint a román pártok. Az RMDSZ a kormányban csak a saját, és nem a magyarság érdekeit képviselte. Ott van egy RMDSZ-es egészségügyi miniszter, aki úgy viselkedik mint a paraszt a sakktáblán, az államelnök parancsára egyet lép jobbra vagy balra”, húzta alá az MPP-s politikus.
Sepsi Rádió

Rokonszenvtüntetéseket tervez Székelyföldön a Magyar Polgári Párt, vajdasági felhívás

2012. január 17. kedd, 11:03 | 
MTI 2012. január 17., kedd 11:03
Székelyföld több városában is rokonszenvtüntetést tart a Magyar Polgári Párt (MPP) január 21-én, szombaton, egy időben a budapesti Hősök terére tervezett megmozdulással – olvasható a Szász Jenő pártelnök által kiadott, az MTI-hez eljuttatott közleményben.
"Növekvő aggodalommal figyeljük Erdélyből és Székelyföldről, hogy a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő hazug és elfogult híradások miképpen erősítenek föl egy olyan közhangulatot, amely méltatlan és igazságtalan színben tünteti föl Magyarországot – hangzik a dokumentum. – Csatlakozunk anyaországi testvéreink felhívásához, hisz a Kárpát-medencében minden, magát magyarnak valló ember számára fontos a magyar nemzet függetlensége és fölemelkedése."
Magyar közéleti személyiségek Békemenet Magyarországért címmel hirdettek demonstrációt a múlt héten e hét szombatjára a kormány mellett a Facebook közösségi oldalon. A Hősök teréről az Országházig vonulók – a felhívás szerint – azt szeretnék bemutatni, hogy nem kívánnak mást, "csak békében, egyetértésben, a demokrácia keretei között, másokat tisztelve szabadon élni".
"Magyarország népe egyszer már megismerte a világ ellenszenvének szörnyű következményeit, amikor ugyancsak elfogult híradások következtében védtelenül álltunk a trianoni ítélőszék bírái előtt. Nem akarjuk, hogy ez a szörnyű pillanat megismétlődjék" – olvasható a budapesti felhívásban.
A Magyar Polgári Párt szimpátiatüntetésein a budapesti megmozdulás szervezőivel egyeztetve Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, Kézdivásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Baróton is felolvassák a Hősök terén elhangzó üzenetet.
Eközben a Délvidéki Civil Portálon felhívás jelent meg, amely azt szorgalmazza, hogy mivel "Délvidékről az idő rövidsége miatt szervezett autóbuszok nem indulnak…, aki teheti, az saját szervezésben legyen jelen a (budapesti) megmozduláson…".
 

Vállalkozó „sógorok” érdeklődése Siebenbürgen iránt

http://www.szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article%2CPArticleScreen.vm/id/68620
2012. január 17.
Ö. I. B.
Az ausztriai Osztrák–Magyar Társaság (OMT) elnökségével találkozott decemberben Salzburgban az MPP Gazdasági és Vidékfejlesztési Szakosztályának küldöttsége, hogy az együttműködési lehetőségeket tekintsék át. Az erdélyi felet tizennégy Kolozs, Hargita és Bihar megyei gazdasági szakember képviselte. Az OMT gazdasági részlegét Ladislau Maior vezeti, erdélyi képviselőjüknek pedig a kolozsvári Keizer Róbertet választották meg.
A Társaság márciusban Bécsben erdélyi gazdasági fórumot rendez, amelyre Németországból, Svájcból és Ausztriából várnak részvevőket: vállalkozókat, civil szervezetek küldötteit, politikusokat. Erdélyből önkormányzatok és nemkormányzati szervezetek képviseltetik majd magukat.
A nem titkolt cél betörni ezekre a nyugati piacokra. Az előzetes informálásból kiderült, hogy régiónk tekintetében a turisztikai ügynökségek, a vadásztársaságok, a bányászat és az ipar iránt mutatkozik érdeklődés.
Az erdélyiek delegációja egy gazdasági találkozón is részt vett, amelyen népszerűsítette tájaink, főleg Kolozsvár kihasználatlan befektetési lehetőségeit. A visszhangokból kiderült, hogy a „sógorokat” érdekli a só és más ásványi anyagok elérhetősége.
Cserében olyan korszerű technológiát honosítanának meg nálunk, amely a megújuló energiatermelést érvényesíti (pl. a közvilágításban használt energia 90%-át meg lehet spórolni), önellátó napelemekkel felszerelt parkolóházakat hoznának be, amelyek a számukra szükséges energiával látják el magukat, korszerű mezőgazdasági gépeket hoznának be, miközben érdeklődnek hagyományos népművészeti termékeink iránt. Ezzel kapcsolatban részletesebb információkat az erdelyipolgar.blogspot.com szolgáltat.
Folytatódik az MPP által kezdeményezett biomasszaüzemek telepítésének előkészülete. Ennek érdekében a japán vállalkozók január végén előszerződések megkötése céljából érkeznek Bihar, Szatmár, Máramaros és Szilágy megyébe.

MPP-PRESS

admin
 

>