Közlemény

 

A Magyar Polgári Párt aggodalommal és felháborodással értesült, hogy az RMDSZ-es vezetésű kulturális tárca a csíksomlyói búcsút nem egyházi, hanem néprajzi-antropológiai kuriózumként terjesztené fel az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetéhez (UNESCO), hogy a szellemi világörökség státust elnyerhesse.

Mindamellett nem találjuk meglepőnek, hogy a Kelemen Hunor RMDSZ-elnök vezette Kulturális Minisztérium nem vallási eseményként, hanem kulturális rendezvényként kívánja védetté nyilváníttatni a búcsút. Miközben ciántengert telepítenek Erdélybe, az RMDSZ folytatja magyarságellenes politikáját: ugyanúgy megfosztaná vallási jellegétől a csíksomlyói búcsút, mint ahogyan Böjte atya dévai egyházi iskolájával szemben létrehozták a dévai “világi” iskolát. A csapda ugyanúgy tetten érhető: ha valamit világinak nyilvánítunk, akkor majd később korlátozható, illetve tiltható lesz a vallási megnyilvánulás!

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök magyarság- és vallásellenes cselekedetei sajnos már nem számítanak meglepőnek. A posztkommunista és bal-liberális ideológia mentén politizáló érdekvédelmi szövetség azzal a minimális erkölcsi és vallási kódex-el sincs tisztában, amelynek hiányában elképzelhetetlen kisebbségi sorsban őrlődő közösségünk védelme. Erről az alábbi kép – amelyen Kelemen Hunor RMDSZ-elnök kalapban látható a csíksomlyói plébániatemplomban – mindennél beszédesebben tanúskodik!

clip_image002

A Magyar Polgári Párt a marosvásárhelyi kongresszusán elfogadott politikai nyilatkozata mentén ismételten sürgeti az erdélyi magyar erkölcsi többség megerősítését, a nemzeti alternatíva felállítását, amely a nemzeti és keresztény értékközösségen túl képes megszólítani a keresztény gondoskodás jegyében mindazon társadalmi rétegeket – a kisnyugdíjasokat, a bérük megcsonkítása által megkárosított pedagógusokat, az egészségügyben, oktatásban, kultúrában és a közszférában dolgozókat, a munkanélkülieket, a jövőjüket reményvesztetten fürkésző fiatalokat, a ki és elvándorlásra kényszerített honfitársainkat.

A MAGYAR POLGÁRI PÁRT SÜRGETI AZ ERDÉLYI MAGYAR RENDSZERVÁLTÁST!

A Magyar Polgári Párt kész szövetségre lépni mindazokkal a politikai, illetve civil szervezetekkel, amelyek vallják, hogy a szabadság, a nemzet, a család, az erdélyiség, az autonómia és a keresztény gondoskodás értékei képezik erdélyi magyar közösségünk erkölcsi többségének alapjait.

a Magyar Polgári Párt sajtóirodája

Székelyudvarhely, 2011. szeptember 22.

MPP-PRESS

  • admin
  • 2011. szeptember 22. csütörtök
  • MPP
admin
 

>