""Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."

& nbsp;

(Tamási Áron)

& nbsp;

& nbsp;

"Szerelmetes Szép Falumért, Szép Sarmaságomért!"

& nbsp;

(szabadon)

A magyar kormány anyagilag is támogassa az autonómiaharcot!

Balczó Zoltán, a magyar Országgyűlés jobbikos alelnöke szombaton a Maros megyei Makfalván azt nyilatkozta, a magyar kormányt meg kellene győzni, hogy ne csak erkölcsileg, de anyagilag is támogassa az autonómiaharcot.
Balczó Zoltán mindezt a Maros megyei Makfalván a Székely Majálison mondta több száz jelenlevő előtt.
Balczó kifejtette, hogy a jelenlegi Fidesz-kormányzat gyásznapnak nyilvánította június 4-ét, az osztrák-magyar monarchia felosztását szentesítő 1920-es trianoni békeszerződés napját, amelyet a Magyar Összefogás Napjának neveztek el.

Hirdetés

„Mi az eskületétel után benyújtottuk a tervezetet, hogy június 4-e legyen a Magyar Összefogás Napja. Ezt követően az Orbán-kormány beterjesztett egy sokkal összetettebb terveztet a magyar kultúra és tanulási lehetőségek tekintetében (…) A mi jelszavunk, hogy ne álljunk meg félúton, meg kell adni a Magyarország határain kívül élőknek a nekik járó jogokat” – fejtette ki Balczó, aki hozzáfűzte, az „autonómiaharc egy nehéz projekt és kihívás”.
Kiemelte, a magyar kormányt meg kell győzni, hogy támogassa a székelyföldi autonómiaharcot, és nemcsak erkölcsileg, hanem anyagilag.
„Meg kell győznünk a magyar kormányt és parlamentet, hogy támogassa a székelyföldi autonómiaharcot. Tudjuk nagyon jól, az Európai Unió nem nyitott ezekre a kérdésekre, de meg kell értetnünk ezzel a nagy Európával, hogy vannak régiók, ahol nagy számban élnek nemzetiségek, és az autonómia nemcsak életképes, hanem jó megoldás is lenne Európának. Meg kell értetnünk az EU-val, hogy mindezért harcolni kell. És, ha a magyar kormány mindezzel egyetért, akkor nemcsak erkölcsileg kell támogatnia ezt a harcot, hanem anyagilag is. Nekünk, a Jobbiknak mindenkit ugyanúgy kell kezelnünk, ugyanolyan fontosságot tulajdonítanunk. Igennel kell szavaznunk minden fórumon, hogy a magyar nemzet ne tűnjék el, ennek kellene minden magyarországi párt számára a legfontosabb célkitűzésnek lennie” – mondta Balczó.
Megjegyezte, hogy Magyarország határain kívül két szervezet harcol Székelyföld autonómiájáért, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) közéleti, illetve a Magyar Polgáro Párt (MPP) politikai úton.
„Örvendünk, hogy megértették, mi a kötelességük az emberekkel szemben. Így kellene viselkednie minden szervezetnek. Egy sokszor kinyitott kaput nem lehet bezárni. (…) nem szabad hagyniuk magukat, folytatniuk kell a harcot, nem szabad megállni félúton” – nyilatkozta Balczó.
A harmadik alkalommal megrendezett makfalvi Székely Majálison több százan vettek részt, köztük Izsák Balázs, az SZNT elnöke és Szász Jenő, az MPP elnöke.
nyugatijelen.com,erdely.ma

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Képek feltöltése hozzászólásodhoz.

Hozzászólások
Kategóriák