""Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."

& nbsp;

(Tamási Áron)

& nbsp;

& nbsp;

"Szerelmetes Szép Falumért, Szép Sarmaságomért!"

& nbsp;

(szabadon)

Az MPP-székházban nyit irodát a Jobbik Szatmárnémetiben

 

A Magyar Polgári Párt (MPP) Szatmár megyei szervezetének székházában nyitja meg második erdélyi irodáját május 7-én Szatmárnémetiben Szegedi Csanád, a Jobbik Magyarországért Mozgalom EP-képviselője. Hegedűs Pál, a polgári párt Szatmár megyei elnöke a Krónikának elmondta: a szóban forgó ház Jánosi Anna, az MPP megyei alelnökének a tulajdona, tőle bérli a helyiségeket a magyarországi politikus irodája számára. „Személy szerint örülök az irodanyitásnak, mi mindenkivel szívesen együttműködünk, aki a magyar nemzeti érdekeket felkarolja – magyarázta Hegedűs. – Hogy a jövőben együttműködünk-e majd hivatalosan, azt a két párt országos vezetősége dönti el. Egyelőre nincs szó ilyen jellegű megállapodásról.” Az elnök szerint egyébként Szegedi Csanád első, marosvásárhelyi irodájának megnyitását is az MPP támogatta, így nem lát kivetnivalót abban, hogy a szatmári MPP is segíti a jobbikos képviselő törekvéseit. Hegedűs ugyanakkor hozzáfűzte, egyfajta politikai átrendeződésnek lehetnek szemtanúi a megyében.

„Míg korábban mi közelebb álltunk a Fideszhez, az RMDSZ pedig inkább MSZP-s politikusokkal ápolt jó kapcsolatokat, most úgy tűnik, az RMDSZ keresi a Fidesz kegyeit. A jelek szerint nem teljesen eredménytelenül, hisz egy múlt heti rendezvényükre ellátogatott Kövér László, a magyar Országgyűlés fideszes elnöke. Arra a rendezvényre egyébként minket nem hívtak meg” – magyarázta a megyei MPP elnöke.

Csehi Árpád Szatmár megyei RMDSZ-elnök azonban egyáltalán nem örül annak, hogy a Jobbik képviselője irodát nyit Szatmárnémetiben. „Ha irodát nyitnak Szatmár megyében, ne csodálkozzunk azon, ha megjelennek itt román szélsőjobboldali szervezetek is. Mi egy csendes megyében élünk e tekintetben, és úgy vélem, nem kívánatos, hogy magyarországi politikusok jöjjenek, és felborítsák a rendet” – mondta a Krónikának a megyei tanács elnöke.

Csehi Árpád szerint Marosvásárhelyen is felerősödtek a szélsőséges nacionalista megnyilvánulások, miután Szegedi Csanád a városban megnyitotta első romániai irodáját. Hozzátette: nem kapott meghívót az avatóünnepségre, de nem megy el akkor sem, ha hivatalosan meginvitálják. Ellenlépéseket viszont nem tervez, mivel törvény adta joga egy EP-képviselőnek, hogy ott nyisson irodát, ahol jónak látja.

Földi István, Kiss Sándor jobbikos országgyűlési képviselő titkára lapunknak elmondta: május 7-én 11 órától a sajtó képviselőit várja Szegedi Csanád, 12-től pedig hivatalos avatót tartanak. Az ünnepségen jelen lesz Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője, továbbá Gaudi-Nagy Tamás, Szávay István Gyüre Csaba, Apáti István, és Kiss Sándor országgyűlési képviselő, valamint Bakó József, a Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetének alelnöke. A rendezvény minden érdeklődő előtt nyitva áll, az ünnepi beszédek után pedig kötetlen beszélgetésre várják a résztvevőket. Szegedi Csanádot tegnap lapzártánkig nem sikerült utolérnünk telefonon.

Babos Krisztina, Krónika

MPP-PRESS

Az MPP-székházban nyit irodát a Jobbik Szatmárnémetiben bejegyzéshez 8 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Képek feltöltése hozzászólásodhoz.

Hozzászólások
Kategóriák