""Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."

& nbsp;

(Tamási Áron)

& nbsp;

& nbsp;

"Szerelmetes Szép Falumért, Szép Sarmaságomért!"

& nbsp;

(szabadon)

Böjte Csaba: imádkozzunk gyermekeinkért!

[ 2011. április 25., 20:48 ] [130]

2011 a közösség, a család éve. Ebben az évben többet imádkozunk mindannyian a közösségeinkért, a családokért. Ezért bátorkodom egy olyan javaslattal előállni, melyet akár minden plébánián szépen meg lehetne valósítani.
Nagyon szép ősi ferences szokás Szent Antal napján megszentelni a liliomokat és a gyermekeket, családokat. Szent Antal a ferences tanuló ifjúság védőszentje, az ő emléknapja, június 13-a, az idén, pünkösd ünnepének második napjára esik. Ez a hétfő munkaszüneti nap lesz, ezért igen alkalmas lenne arra, hogy a gyerekeinknek egy kis majálist, vidám tanévzáró-napot szervezünk. E nap elején, vagy a végén, ahogyan a helyi plébános a közösséggel jónak látja a gyerekek családjaikkal együtt szépen akár az iskolából, akár más előre kijelölt helyről, közösen elzarándokolhatnának a templomba. A szentmise végén, ami lehetne a tanév végi közös hálaadás is, a plébános megszentelné a liliomokat és megáldaná a gyerekeket, a családokat.

Mi, a Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó gyerekekkel, nagyon szeretnénk így hálát adni a jó Istennek, és mindenkinek megköszönni a sok segítséget, adományt, mellyel ebben a tanévben is mellénk álltak. Mivel ez a nap, az utolsó tanítási héten van, ezért így együtt szeretnénk imádkozni egy nagyon boldog vidám vakációért is.

Kisebb testvéri szeretettel,
Csaba t.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Képek feltöltése hozzászólásodhoz.

Hozzászólások
Kategóriák