""Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."

& nbsp;

(Tamási Áron)

& nbsp;

& nbsp;

"Szerelmetes Szép Falumért, Szép Sarmaságomért!"

& nbsp;

(szabadon)

Lemondott az alelnökségről – Meglátogatta Ráczot a párt vezetősége

[ 2011. március 19., 08:33 ] [86]

"Nem attól tartok, hogy Rácz Károly nem tudja bebizonyítani ártatlanságát, hanem attól, hogy ezt nem tudja idejében megtenni" — fejtette ki tegnap délben Sepsiszentgyörgyön Szász Jenő, az MPP elnöke. Tegnap délelőtt meglátogathatták a fogdában a korrupcióval vádolt kézdivásárhelyi polgármestert, majd a céhes város tanácsának MPP-s tagjaival egyeztettek a következő időszak teendőiről.
Az MPP vezetői egy nappal korábban kérték az ügyészség engedélyét, és igen gyorsan jóváhagyták a látogatást, Orbán Balázs ügyvezető elnökkel és Kulcsár-Terza József megyei elnökkel közösen látogatták meg Ráczot, körülbelül egy órát beszélgettek. „Szükség volt a kialakult helyzet politikai vetületeinek tisztázására, a polgármester úr megelőzött bennünket, maga kérte, tekintsük felfüggesztettnek a párt országos alelnöki tisztségéből" — mondta Szász Jenő. Hangsúlyozta, egyetértettek abban, hogy polgármesteri tisztségét őrizze meg mind­addig, amíg végleges ítélet születik.
Az MPP elnöke kiemelte, a személyes találkozás megerősítette abban: Rácz Károly ártatlan, őszintének látta, s a beszámolók szerint már a bírósági meghallgatáson is azt vallotta: Áda Józsefet közeli barátként tartotta számon, „járták egymás házát". A történések — az, hogy ő március 7-én kérte a kölcsönt, Áda pedig március 11-re ígérte (Szász elmondása szerint a vállalkozó ragaszkodott a pénz átadásának péntek reggeli időpontjához), no meg hogy Áda RMDSZ-közeli cégvezető — azt jelzik, Rácz Károly letartóztatása politikai indíttatású, nem a román állam áll az ügy mögött, hanem a vetélytárs RMDSZ — ismételte meg a korábban már hangoztatott álláspontot Szász Jenő. Elmondta, jogi segítséget is ígértek, azon lesznek, hogy a polgármesternek sikerüljön bizonyítania ártatlanságát, de Kézdivásárhely irányításában is támogatást nyújtanak, megbeszélték a tanácstagokkal, egy csoportként sorakoznak fel az alpolgármester mellé, mindent megtesznek, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a város irányítása, és folytassák a megkezdett munkálatokat.
Szász Jenő hiányolja, hogy a védelem nem állt ki a nyilvánosság elé, a sajtó csak az ügyészségi és bírósági dokumentumokból tájékozódhatott, hamarosan a vizsgálati fogságban levő polgármester is megfogalmazza és eljuttatja álláspontját — ígérte. Szerinte Rácz Károly saját jóhiszeműségének, nagyvonalúságának, no meg „esetleges butaságának" az áldozata. Jelen pillanatban nem tudja felmérni, milyen hatással lesz az ügy a párt megítélésére, sok függ attól, mikor és milyen ítélet születik — fejtette ki a Magyar Polgári Párt elnöke.

Farkas Réka, erdely.ma

Lemondott az alelnökségről – Meglátogatta Ráczot a párt vezetősége bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Képek feltöltése hozzászólásodhoz.

Hozzászólások
Kategóriák