2

Az MPP-vel szövetkezne a Jobbik

A félretájékoztatás áldozataként jellemezte a római katolikus egyházat és annak marosvásárhelyi főesperesét a Jobbik vezetősége azok után, hogy Oláh Dénes megtagadta a már kifizetett termet a párt rendelkezésére bocsátani.

Mint arról beszámoltunk, az anyaországi párt a hétvégén lakossági fórumot szeretett volna rendezni Marosvásárhelyen, azonban az egyházi elöljáró végül nem bocsátotta a szélsőségesnek tartott szervezet rendelkezésére a Deus Providebit Házat. Vona Gáborék így is történelminek nevezett elnökségi ülést tartottak Szegedi Csanád EP-képviselő Ifjúság utcai irodájában.

Pénteken első alkalommal ülésezett egy anyaországi párt az ország jelenlegi határain kívül. Mint az elnök fogalmazott, ezzel példát szerettek volna mutatni a többi politikai alakulatnak. Leszögezték: senkinek nem kell attól tartania, hogy a Jobbik ki szeretné sajátítani az erdélyi magyarság képviseletét. Vona szerint a Jobbik három célt követ Erdélyben. Az első, hogy minél többen kapják meg a magyar állampolgárságot és ezzel egyidejűleg a választójogot. Másrészt, hogy az erdélyi magyarság mielőbb szerezze meg a területi autonómiát. Harmadsorban, hogy fűzzék minél szorosabbra a kapcsolatokat az anyaországgal.

„Nem véletlen, hogy a Jobbik a Magyar Polgári Párttal és a Székely Nemzeti Tanáccsal keresi a kapcsolatot” – mondta Balczó Zoltán, az Országgyűlés alelnöke, emlékeztetve, hogy a Jobbik volt az egyetlen magyarországi párt, melyet az RMDSZ nem hívott meg kongresszusára. A Jobbik a pártok közül az MPP-t tekinti a leghitelesebbnek, a polgáriak azonban feltételeket szabnak. „Vona Gáborék tudtára adtuk, hogy nem fogadjuk el az antiszemita nézeteiket, és nem foglalkozunk a cigánybűnözéssel. Ezeknek nincs helye Erdélyben” – mondta lapunknak László György, az MPP megyei szervezetek egyeztető fórumának elnöke.

Szerző(k): Szucher Ervin, kronika.ro

admin
 

  • SK szerint:

    Gratulálok! Az MPP nem reménytelen!

  • andriska szerint:

    továbbfűzném a szót SK.,ha szabad:végre az MPP nem keresi valamely Leg Személy különvéleményét,mer a saját és sajátos erdélyi ízzel válaszolni ,s erről a kézről is kiderül,hogy nem disznóláb,amivel társul szíegődik az anyaországbeli Jobbiknak…..

  • >