Böjte Csaba a Tündérkert-projektről – AUDIÓ

[ 2011. március 10., 14:18 ] [54]

Böjte Csaba dévai ferences szerzetest nem kell bemutatni az olvasóknak, hiszen nagyon sokszor olvashattak vagy hallhattak már róla. Csaba atyának most nagyon komoly tervei vannak: társadalmi összefogással, különböző programok elindításával szeretné Erdélyt lakhatóbbá, szebbé, az emberek életét boldogabbá, sikeresebbé tenni.
Csaba atya a Marosvásárhelyi Rádióban számolt be ezekről a terveiről. Elmondása szerint az általa elképzelt tervezet nem a már úgy Magyarországon mint hazánkban ismeretes hosszútávú gazdaság és kultúra élénkítőprogramoknak akar ellentmondani. Előzetes tapasztalatainak köszönhetően terve a társadalom periférikus rétegét célozza meg, azaz szegény családokat, embereket mozgosítana, munkára ösztönözné, és ezáltal újra integrálná a társadalomba a tervezet által.
Ennek a Csaba atya által Tündérkert-projeknek nevezett tervezet megvalósítására nemcsak egyoldalú hozzáállásra van szükség, hanem nélkülözhetetlen a társadalom nyitottsága, segítsége: a környezet szebbétételében Csaba atya az állam és a társadalom segítségét kérné. Ez a hosszútávú tájépítészet az államnak kevés költségbe kerülne, ugyanakkor az emberek jó közérzetét javítaná, hasznosságérzetét növelné.

Hallgassa meg Csaba atya terveit, a gyakorlati lépéseit a tervezettel kapcsolatban, amelyek a Marosvásárhelyi rádióban hangzottak el!


admin
 

>