6

HUN IMÁDSÁG – olvasd el!

MIATYÁNK, ISTENÜNK,
BENNÜNK VAN ORSZÁGOD.
ELÕTTÜNK SZENT NEVED,
TÖRVÉNY AKARATOD.
MINDEN NAPUNK GONDJÁT,
MAGADON VISELED.
BÛNEINKET, MINT MÁSNAK,
NEKÜNK ELENGEDED.

TE KEZED  VEZET
KÍSÉRTÉSEKEN ÁT, S
LEFEJTED RÓLUNK
GONOSZ JÁRMÁT.
TIÉD A NAGYVILÁG
ÖSSZES HATALMA, ÜDVE,
MINDÖRÖKTÕL KEZDVE,
LEGYEN MINDÖRÖKRE.

Kr.u.410-460 keletkezett. Hun ezüstveretes szíjvégen rovásírással írva: a Kijevi Nemzeti Múzeumban van. A kijevi múzeumban õrzött Hun övvereten, szíjvégen levõ rovásírásos ima gyönyörû. Nem tudom, hogy tudtok-e róla, hogy a szíjvégen talált rovásírásos szövegmegfejtésére Magyar rovásírás szakértõt-nyelvészt kértek fel!!! Elõlünk, mégis mindenáron eltitkolták, amíg lehetett.

Istennek hála ma már nem lehet szinte semmit titokban tartani!! Érdekesség, hogy az 1960-as évek elején szintén KIJEVBEN ((amirõl ma már tudjuk, hogy Árpád nagyapja, Álmos õse, ÜGYEK fejedelem, alapította, építette szabír-magyar-várost, híres szabír kovácsiparával. Ott készültek a csodálatos Magyar szablyák. Régészeti feltárás során a Magyar hegyen találtak 9000 darab rovásírással teleírt pergamenpapírt tökéletes állapotban!!!!

A kutató régész Armatov  akadémikus az egészet elküldte futárral a Magyar Tudományos Akadémiának úgy gondolván, hogy mi vagyunk a megfejtésében illetékesek!!! Õt számûzték Szibériába!! A 9000 darab pergament pedig szõrén, szálán eltûnt!!! Mai napig semmit nem tudni róla!!

A finnugoristák hallgatnak (vagy lapítanak, mint az a bizonyos a fûben). Ma már kideríthetetlen, hogy megsemmisítették, vagy csak eltüntették, nem tudni. Talány, kinek, illetve kiknek állt az érdekében???? Óriási, pótolhatatlan veszteség, mert minden bizonnyal, hatalmas és teljesen autentikus információs tömeg állna rendelkezésünkre.

A HAZATÉRÉS vagy HONVISSZAFOGLALÁS elõtti, alatti és utáni idõkbõl. S még mennyi minden van, amit eltitkolnak, vagy éppen megsemmisítenek elõlünk.

Visszatérve az imához: gyönyörû!!! Nemhiába mondták a GÖRÖGÖK, hogy a szkíták- hunok – magyarok tudnak a legszebben imádkozni ISTENÜKHÖZ!!!!

Forrás: levelezés

admin
 

 • andriska szerint:

  Sajátos történetiségünk van:nemcsak,hogy nem szeretünk azon felül dicsekedni,ami nyilvánvalóan hozzánk tartozik,mint pl.a hun-rokonság,de még azt is eltüntetik,-jük,ami abszolut biztosan a mi eredetiségünkre vonatkozó.A fenti,s számomra is lélegzetelállitóan szép ima,bizonyitja,hogy a honfoglalást lloo évesnek becsüljük,de a keresztyénségünk 6oo évvel régebbi a Szent István-féle katolizálásnál.Felettéb örülök az imádságnak,s a cikket is köszönöm.

 • andriska szerint:

  Kérésre törölve.
  Admin.

 • andriska szerint:

  kérlek Admin,a fenti,vagy kesőbb alatti gyarlóságot töröld ki a kéréssel együtt,fogalmam nincs,hogyan lett ez az ikertestvére az eredeti szövegemnek,csak az érthetőt vállalom szüleményemnek

 • Amorph szerint:

  Nem akarom firtatni az amúgy is túlvitatott hun-magyar rokonságot, sem a kereszténység térhódítását a hun “felsőtízezerben”, sem azt, hogy mennyire lehet egy felvett vallás jeleit viselő állitólagos imádságot hunnak titulálni (lásd a Miatyánk sem MAGYAR), sem azt, hogy a hun atyafi miért vésetné az imát az övére (apropos, övveret és szíjvég nem ugyanaz), ráadásul kétlem, hogy egy kétstrófás imát rovásírással egy szíjvégre, vagy akár övveretre sikerül felvarázsolni, hacsak az öv nem egy tevéé … azt viszont firtatnám, hogy miért közöltök olyan “híreket” amiknek enyhén szólva kétes a forrása, ráadásul elég pontatlan. A “hír” amúgy már jópár éve szárnyrakapott, eleinte fórumokon terjedt, majd körlevélben emailben, a szöveg mindenhol ugyanaz, forrásra nincs utalás, ráadásul Armatov akadémikusnak is mellényultak, az illető úriember Mikhail Artamonov névvel publikált monografiát a kazárokról.

  Egy szó mint száz számomra nagyon gyanús az egész hír …

 • admin szerint:

  Királólag a rám vonatkozó kérdésedre válaszolnék Amorph,ugyanis hozzászólásodban mondod:,,… azt viszont firtatnám, hogy miért közöltök olyan “híreket” amiknek enyhén szólva kétes a forrása,…”.

  A válasz egyszerű;forrás ide,forrás oda nekem az ima nagyon,de nagyon bejött.

  Egyébként köszönöm a hozzászólást.
  Egy szép napot!

 • andriska szerint:

  Molier minden jobban sikerült szindarabját a Cyrano de Bergerac irójának vélik egyes szobafogságot szenvedő irodalmárok,s ha igazuk lenne is,mit zavarja e tény a röhögéstől félájult publikumot?He!? ahogy mondjuk mi kevésbbé gyanustapogatózók a háttérszakmákban.

 • >