Kövér: Az elmúlt nyolc év politikája elzálogosította a jövőt

[ 2011. február 18., 17:28 ] [116]

Az Országgyűlés elnöke szerint az elmúlt nyolc év eladósító politikája a jövőt is elzálogosította, az országot tisztességgel dolgozva, termelő munkával lehet talpra állítani, amihez összefogásra van szükség.
Az elmúlt nyolc esztendő eladósító politikája nemcsak a jelent teszi nehézzé, hanem a jövőt is elzálogosította; jó néhány évnek el kell telnie ahhoz, hogy az ország kikászálódjon ebből a kátyúból – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírcsaholyban.
A házelnök a magyar–román határhoz közeli község új közparkjának és szobrának avatása után újságírók előtt arról beszélt: Magyarország nagy bajban van, s meg kell próbálnia új utakat keresni. A rendszerváltozás óta eltelt időszak tíz-tizenkét évében az ország ugyan jó irányba ment, az elmúlt nyolc esztendő azonban mindent tönkretett, ami eddig felépült – értékelt a fideszes politikus.

Kövér László emlékeztetett arra: az első Fidesz-kormány négyéves ciklusának végére minden közösen megtermelt 100 forintból 54-et tett ki az államadóság, ez mostanra azonban 80 forintra nőtt. A következő négy évben 2500 milliárd forintot kell csak az államadósság kamatterheire kifizetnie az országnak a közösen előállított értékekből, amely több mint kétszerese az oktatásra, vagy a honvédelemre fordított összegnek – hangsúlyozta a házelnök, hozzátéve: évente több mint egy hónapot azért dolgozik az ország, hogy az adósság kamatait fizesse.
„Tudjuk, merre akarunk menni: azon az úton akarunk járni, amin az őseink, munkából, tehetségünkből, szorgalmunkból akarunk megélni évről évre” – mondta a közpark avatása alkalmából tartott beszédében az Országgyűlés elnöke, aki szerint tisztességgel dolgozva, termelő munkával lehet talpra állítani az országot, ehhez azonban szoros összefogásra van szükség.
A 2300 lelkes szabolcsi község új közparkját 33 millió forintból, jelentős uniós támogatás segítségével alakították ki. A település központjában fekvő zöldterületen helyet kapott az ősök tiszteletét és a katolikus értékek felvállalását jelképező Csaholyi ember szobra is, amelyet a közpark átadási ünnepsége keretében az Országgyűlés elnöke leplezett le.
MTI , erdely.ma

admin
 

>