Nyárádszeredai Konzuli Találkozó

Az Erdélyi Nagycsaládokért Egyesület az ez évi Nyárádszeredai Bocskai Napok keretében, annak egyik rendezvényeként ünnepli fennállásának 10-dik évfordulóját: február 24 –én, csütörtökön este. Ezen alkalomból meghívtuk Balogh Györgyöt, a csíkszeredai konzult, ötgyermekes édesapát, hogy tartson tájékoztatást a honosítás kérdéskörében és válaszoljon a felmerülő kérdésekre. A találkozónkra szeretettel várjuk az MPP minden tagját és az SZNT minden küldöttét, hisz ez egy újabb jó alkalom arra, hogy dolgainkról elbeszélgessünk és találkozzunk.

Tisztelettel és barátsággal, Csíki Sándor, az MPP maros megyei szervezetének elnökségi tagja

MPP Kiskerekiben

Bihar megye – Kiskereki községben is meg(újjá)alakult a Magyar Polgári Párt, kaptuk a tájékoztatást Kozma Csabától, a párt Bihar megyei elnökétől, a Megyei Szervezetek Egyeztető Fórumának alelnökétől.

A kiskereki szervezet egyelőre 12 tagot számlál, elnök Kovács István  vállalkozó, ügyvezető elnök Makkos István, alelnök Kupa Szabolcs  (a községhez tartozó asszonyvásári lakos). A párt a továbbiakban is folytatja a helyi szervezetek létrehozását, mondta az elnök.

erdon.ro

Székelyudvarhely- Nyílt levél Gergely László RMDSZ-es önkormányzati képviselőhöz

Tisztelt igazgató úr!

Egy olyan udvarhelyi közéletben, amelyben fizetett, anonim bértollnokok mérgezik a közvéleményt, üde színfoltnak számított, hogy a székelyudvarhelyi nagypályás labdarúgás ügyében nevét vállalva írta meg véleményét az Udvarhelyi Híradó üzenő rovatában. Az viszont már kevésbé üdvös, hogy tudatosan félrevezet, és ezáltal szerepet vállal egy újabb lejárató kampányban.

Ön szerint, igazgató úr, a Magyar Polgári Párt önkormányzati képviselőit nem érdekli annak a kétszáz gyereknek a sorsa, akik jelen pillanatban a nagypályás labdarúgás utánpótlásképzésében vesznek részt. Egyáltalán a nagypályás labdarúgás sorsa. Illetve, hogy a következő alkalommal titkos szavazást fog kérni, mivel a Zöld Párt-i képviselő nem szavaz, így – Ön szerint – lehetőség nyílna, hogy egy MPP-s képviselő hátha megszavazná az előterjesztést.

Emlékeztetnénk Önt, igazgató úr, hogy a Magyar Polgári Párt önkormányzati képviselői megszavazták a részvénytársaság létrehozását. Nem szavaztuk meg viszont az Rt. alapító okiratát, amelyben az áll, hogy a vezetőtanács a következő öt személyből áll: Bunta Levente, Borbáth István, Hajdú Zoltán, Berkeczi Attila és Vârlan Ioan. Magyarán, abban az Rt.-ben, amelyben a város többségi részvényes, a vezetőtanács összetételét illetően abszolút kisebbségben van. Mi több, a polgármester eleve nem vehetne részt a vezetőtanácsban, mivel ez tisztségével összeférhetetlen, de természetesen élhet és éljen is azzal a jogával, hogy mint városvezető, nevesítsen maga helyett egy személyt a testületbe.

A tanácsülést megelőző szakbizottsági ülésen ezért azt javasoltuk, hogy az öttagú vezetőtanácsba a polgármester egy személyt, a tanács két személyt, a kisebbségi részvényesek pedig ugyancsak két személyt nevezzenek, hogy a pénzbeli hozzájárulásnak megfelelően a vezetőtanácsban is legyen részarányos a képviselet, illetve, hogy bármelyik politikai konstellációban akadálymentesen tudjon működni az Rt. Hol látott még olyat, igazgató úr, hogy a kisebbségi részvényesek azt mondják a többségieknek: kell a pénzetek, de az elköltését még csak nem is követhetitek?

Meggyőződésünk, tisztelt igazgató úr, hogy az erőből történő, több mint gyanús háttéralkuk felett előbb utóbb győzni fog a józan ész, és a következő tanácsülésre már egy elfogadható, tiszta viszonyokat teremtő alapító okirat kerül a tanács asztalára.

Ez, mint az Rt. egyik alapító tagjának, egészen pontosan az Ön, és nem a mi felelősségünk!

A székelyudvarhelyiMagyar Polgári Párt önkormányzati képviselői

admin
 

>