2

Kivágták a fákat Marosvásárhely egyik terén – film

[ 2011. február 05., 20:59 ] [5]

Marosvásárhely múltja és történelmi arculata elleni támadásnak nevezte Borbély László, hogy a román városvezetés kivágatta a Bolyai térről a fákat.
Az önkormányzat szakbizottsága nem engedélyezte a fakivágást, és a civil szervezetek is tiltakoznak.
Borbély László környezetvédelmi miniszter elmondta: „Van itt hagyománya annak is, hogy szép parkjaink vannak, sajnos elég kevés. Nyilvánvaló ezt egyesek egyszerűen nem veszik figyelembe, és el akarják törölni, és olyan új imázst adni a városnak, ami már ne nézzen vissza a múltba”.

erdely.ma

admin
 

  • andriska szerint:

    mar mondtam,hogy sok fat ultettem eletemben.Kb.l6 eve 4oo nyarfat.Persze a deszkahaszonra keszultem.Olyan sok varju telepedett ra,hogy kibirhatatlan lett a zaj,de a kar is,mert mindent raboltak.A kertemben volt ez a kis ligetszeru nyarfatelep.Kivagtam az egeszet.Csak 6 kobm. deszka lett,meg egy evi langolo tuzifa.Meg szinte borton.Az erdeszeti hivatal biza jol alamvagott.A kornyezetvedok azt mondtak,hogyha gesztenyefak lettek volna,ok buntettek volna meg.Pedig abban az evben pl.Krasznan a Banfy udvar felezereves diszfait nyirtak ki minden skrupulus nelkul.Az en nyarfaim se diszesek,se kozterulet,csak megfelemlitesi felulet lehetett felem,de aztan kiosztottam uket ekes es ektelen roman szokincsemmel.

  • cak szerint:

    biztos keszulnek a sarmasagi delegacio fogadasara,hogy minnel otthonosabban erezzek magukat ott is!!!ugy ahogy a vip-ekkel ez mar csak szokas,minden kivansagukrol,ohalyukrol elore ertesitik a hazigazdakat! Dombinak kb.ez volt az ohalya:\vagjatok ki a fakat,otthon akarom erezni magam\

  • >