Alpolgármester nélkül Székelyudvarhely

 
Heves vitákkal végződő tanácsülés után távozott alpolgármesteri székéből Szász Jenő, miután az RMDSZ és a Zöld Párt tanácsosai megszavazták leváltását. Az utód kiléte még kérdéses.

Tizennyolc napirendi ponttal indult Székelyudvarhely vezető testületének idei első ülése január 27-én: volt itt szó körforgalomról, szökőkútról, fűtésrendszerről, de a legnagyobb érdeklődésre minden bizonnyal az utolsó határozattervezet tartott számot. Ennek témája volt ugyanis az alpolgármester, az MPP-elnök Szász Jenő leváltása.

A tervezetet előterjesztő Bunta Levente polgármester arra hivatkozott, hogy Szász alig jár be dolgozni a polgármesteri hivatalba, nem végzi el a rá kiszabott feladatokat, ellenben teljes fizetését felveszi. Bunta egy kimutatással hozakodott elő, mely szerint az alpolgármester havonta 10-16 órát tölt munkahelyén, ezzel munkaidejének 10 százalékát sem dolgozta le, bár Szász úgy véli, hogy minden rábízott feladatot teljesített és napi 8 órát dolgozott – elmondása szerint jórészt terepen.

A feszült hangulatban véget érő ülésen mindkét fél részéről hangzottak el vélemények: a polgáriak szerint ez egy politikai vita, melyet szakmai hibákkal próbálnak álcázni. Szász úgy nyilatkozott, nemcsak, hogy elvégezte feladatait, de még annál többet is, sőt, továbbiakat is kért a városvezetőtől, ám ő csak a szociális kérdéseket és a polgárvédelmet bízta rá.

A vitába több tanácsos beszállt mindkét frakcióból, a polgármester többek között azzal is megvádolta a polgáriak első emberét, hogy munkaidejében az iwiwen Bunta kiskorú lányával, míg a facebookon tizenkettedikes diákokkal beszélget.

Végül titkos szavazás döntött a fő kérdésben: a polgáriak nem szavaztak, így a kilenc RMDSZ-es és az egy Zöld-párti tanácsoson múlt az alpolgármester sorsa – ők egyöntetűen a váltás mellett voksoltak.

Az ülés után Bunta Levente polgármester a jövőre vonatkozóan kifejtette, a következő tanácskozáson előterjesztik javaslatukat az alpolgármester személyére, ám ő csak RMDSZ-es vagy Zöld-párti tanácsost tud támogatni. A zöldek rögtönzött sajtótájékoztatójukon elmondták, Szász eljátszotta bizalmukat, ezért voksolt önkormányzati képviselőjük a leváltása mellett. Jakab hozzátette, ő nem vállal alpolgármesterséget és tulipános városatyát sem tudnak támogatni, így a polgáriak jelöltje mellett voksolnak, abban az esetben, ha az nem Szász Jenő lesz.

Az MPP frakciója is kifejtette véleményét a mai üléssel kapcsolatban: szerintük az alpolgármester leváltása egy szakmai köntösbe öltöztetett politikai döntés volt, amihez sajnos a Zöld-párti Jakab Attila is szavazatát adta, ezzel mindenki számára véglegesen eldöntve, hogy az RMDSZ mellett áll, csakúgy, mint ahogy Magyarországon az SZDSZ vállalt szerepet az MSZP mellett. A polgáriak véleménye szerint egyébként nem a Zöld Párt dolga eldönteni, hogy az MPP kit támogat alpolgármesterként.

A facebookon és iwiwen, munkaidőben történő chateléssel kapcsolatban elmondták, a vádakat nevetségesnek, sőt, egyenesen röhejesnek tartják, főként, hogy Szász Jenő nem is működtet facebook-profilt. Elmondásuk szerint a pártelnök neve alatt futó oldalt egy másik személy hozta létre, az ott szereplő információk jó része pontatlan, az erre alapuló vádak pedig minősíthetetlenek. A párt jövő héten sajtótájékoztatót tart az ügyben, ahol beszámolnak a továbbiakban tervezett lépéseikről.

Szórakoztató
Ma szembesultem a varosi tanacs ulesen, hogy ezt az oldalt nem Szasz Jeno mukodteti. Megkerem a mukodtetot, hogy fedje fel magat es megkerem a latogatokat, hogy az oldalt mukodteto szemely ismeretlensege okan az oldalon megjelent informaciokat fenntartasokkal fogadja.
14:36 – Bunta Levente szerint az alpolgármester munkaidőben leszólította a polgármester kiskorú lányát iwiwen, valamint tanúk vannak rá, hogy facebookon chatel tizenkettedikes diákokkal. Szász szerint Bunta hazudik.(uh.ro) A székelyudvarhelyi tanácsülés témája:)

Tanácsülés napirendjén: Bunta Levente szerint az alpolgármester (Szász Jenő) munkaidőben leszólította a polgármester kiskorú lányát iwiwen, valamint tanúk vannak rá, hogy facebookon chatel tizenkettedikes diákokkal. :))))))))))))))))))))))))))))

"Bunta Levente szerint az alpolgármester munkaidőben leszólította a polgármester kiskorú lányát iwiwen, valamint tanúk vannak rá, hogy facebookon chatel tizenkettedikes diákokkal." Ez szerintem szállóige lesz.

Nem értettem ,ha tanácsülés volt akkor Jenő, úgy volt bent mint tanácsos, nem mint polgármester, azt neki nem írták be? Na most ezt kii döntötte el, ?

Ünnep: nuuuuuuuuuuuuuuu

A háromszéki MPP vezetősége hevesen bírálta a Kovászna városi tanács RMDSZ-es tagjait, hogy karöltve a román tanácsosokkal, visszavonták azon határozatot miszerint március 15. hivatalos ünnep. „Kovászna városának hétfőn megszületett a gyásznap. Nem tudom elképzelni, hogy egy magyar vezető, akit a székely nép választott meg, hogy tud egy ilyen aljas módon viszonyulni saját népéhez”, mondta Kulcsár Terza József, az MPP háromszéki elnöke. Véleménye szerint a gond az, hogy egyes RMDSZ-es politikusok nem a magyarság, hanem a románság érdekeit képviselik.

Sepsiradio.ro

Helyi rendőrség alakul Kézdivásárhelyen is

Húsztagú lesz az állomány

Kézdivásárhelyen megalakult a közrendészeti bizottság, amelynek feladata kidolgozni, elfogadtatni a helyi rendőrség működési szabályzatát. Hamarosan betöltik a húsztagú alakulat három utolsó szabad helyét is, tájékoztatott Rácz Károly polgármester, a bizottság elnöke.

Bár a törvény nem teszi kötelezővé, de lehetőséget biztosít az önkormányzatoknak, hogy olyan helyi érdekeltségű rendőralakulatokat hozzanak létre, amelynek tevékenységét a polgármesteri hivatal irányítja, a helyi költségvetésből fizetik a béreket, a közvetlen felettes pedig a mindenkori polgármester. Amint Rácz Károly polgármester elmondta, Kézdivásárhelyen rajta kívül tagjai a közrendészeti bizottságnak: dr. Florin Popa városi rendőrfőnök, Zátyi András jegyző, Török Gheorghe, a közösségi rendőrség vezetője, valamint Lukács László, Cseh József és Török Sándor tanácstagok.
A testület dolgozza ki a helyi rendőrség működési szabályzatát, a városi tanács elé terjeszti, s módosításokat is eszközölhet később, ha szükséges. Mivel még nincs elég tapasztalat e téren, a város rendőrállományából is átvesznek néhány alkalmazottat, de a cél az, hogy egy év múlva a helyi rendőralakulat mind a húsz tagja magyar legyen. Jelenleg még három hely nincs betöltve, de ezek elfoglalására hamarosan megszervezik a versenyvizsgát – tájékoztatott Rácz Károly. A helyi rendőrök vizsgáztatását a Közalkalmazottak Országos Ügynöksége szervezi meg. A pályázóknak pszichológiai és a törvények ismeretét igazoló írásbeli, valamint gyakorlati helyzetmegoldó-vizsgát kell tenniük, bizonyítva rátermettségüket.

Fülöp D. Dénes, Polgári Élet

MPP-PRESS

admin
 

>