A Magyar Köztársaság Kolozsvári Főkonzulátusának közleménye

[ 2011. január 07., 13:57 ] [497]

A Magyar Köztársaság Kolozsvári Főkonzulátusa tájékoztatja a Tisztelt Kérelmezőket, hogy az egyszerűsített honosítási eljárásban a külképviselet konzuli hivatala elfogadja a román nyelvű hiteles dokumentumok azon fordításait, amelyeket az Igazságügyi Minisztérium által nyilvántartásba vett, regisztrációs számmal, pecséttel és aláírás mintával rendelkező, úgynevezett jogosított fordító készített.
A jogosított fordító a lefordított eredeti dokumentum egyszerű fénymásolatát vagy annak hiteles másolatát elválaszthatatlanul összekapcsolja, összeragasztja a fordítással és lepecsételi az összefűzésnél. A kérelmezőknek a lefordított dokumentum eredeti példányát minden esetben magukkal kell hozni, és be kell mutatni, azt a konzuli ügyintéző ezt követően visszaadja.
A kérelmezőnek olyan fordítást kell benyújtania, amelyen látható a fordító eredeti pecsétje, a fordító regisztrációs száma, neve és kék tollal készített saját kézjegye. Egy ilyen fordítás több családtag által felhasználható, nincs szükség több eredeti példányra, elegendő annak fénymásolata, illetve az eredeti dokumentum fellelhetőségének pontos hivatkozása, a kérelem száma. Közjegyzői hitelesítése a fordító aláírásának vagy a fordításnak: nem szükséges.
Felhívjuk a Tisztelt Kérelmezők figyelmét, hogy honosítási kérelmeikhez csatolják a www. allampolgarsag.gov.hu oldalon található Születés és Házasság hazai anyakönyvezése című formanyomtatványt, amelyek értelemszerű kitöltése minden esetben kötelező.
A Kolozsvári Főkonzulátus 2011. január 10-től az eredeti épületben, de új helyen és új telefonszámon fogadja a honosítás iránt érdeklődő, de időponttal még nem rendelkező honfitársakat. A Főkonzulátus udvarán (Kolozsvár/Cluj-Napoca, Főtér/Piata Unirii 23), a könyvesbolt jobb oldalán lévő irodában felvilágosítást, kérelem nyomtatványokat és időpontot is kaphatnak. Az Iroda telefonszáma 0264334436.

Kolozsvár, 2010. január 7.
Szilágyi Mátyás főkonzul

erdely.ma

admin
 

>