A szemtelenség netovábbja …

 

http://www.erdely.ma/kozeletunk.php?id=81719&cim=magyar_allampolgarsagot_kertek_szekelyfold_politikai_vezetoi
Magyar állampolgárságért folyamodtak a székely megyei elöljárók

2011.jan.03

Az élénk sajtóérdeklődést kiváltó eseményen a három székelyföldi megye előljárói közel egy óra alatt töltötték ki a szükséges nyomtatványokat. Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba úgy nyilatkozott: számára megtisztelő, hogy magyar állampolgárságért folyamodhatott.

Háromszék tanácselnöke, Tamás Sándor kifejtette: ötéves budapesti tartózkodása alatt nem igényelt magyar állampolgárságot, ám most, a Székelyföldön élve és dolgozva kérvényezte azt.

A magyar állampolgárság tulajdonképpen elismerése annak, hogy Magyarország határain kívül is élnek magyarok, nyilatkozta Maros Megye Tanácsának elnöke, Lokodi Edit-Emőke.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád, a konzulátuson megjelent újságírók- nak azt mondotta: ez egy olyan pillanat, amit régen vártunk. „Európai és román állampolgárok vagyunk, és úgy hiszem, hogy erdélyiként, természetes, hogy magyar állampolgárok is legyünk”, tette hozzá.
A csíkszeredai konzulátuson az előjegyzési listák szerint naponta 15-20 magyar állampolgárságot kérvényezőt fogad majd minden ügyintéző. Az új magyar kormány vonatkozó jogszabálya közel három és fél millió magyar nemzetiségű, az anyaország határain kívül élő személyt érint. agerpres.ro

Fotók: Hargita és Kovászna Megye Tanácsa

Megjegyzés
A szövetségiek megyei vezetői nem ózkodtak attól, hogy saját külön bejáratú megoldásokat – amelyeket a déli országrészben levő társaiktól tanulhatták el – alkalmazzanak és még azt a sajtó szeme láttára úgy mutassák be mintha az egy nekik kijáró joguk lenne az, hogy a ne a pór nép között adják le a konzulátuson a kérelmezési papírjaikat, sőt még külön protokoll poharazgatás is kijárt nekik…. Nahát ennyit a választottjainkról! (Erdélyi Polgár)

BEJEGYEZTE: MPP.KOLOZS.BLOGSPOT.COM DÁTUM: 17:16 0 MEGJEGYZÉS

admin
 

>