1

Tisztújítás volt a székelyhídi MPP–ben

2010 október 14., csütörtök

Bihar megye -  A napokban tartotta meg a székelyhídi MPP–szervezet tisztújító közgyűlését, melyen Kozma Csaba korábbi választmányi tagot választották új helyi elnökké.
A Magyar Polgári Párt székelyhídi szervezetének tisztújító közgyűlését Kozma Csaba választmányi tag, és Szabó Gyöngyi alelnök hívta össze, első alkalommal még szeptemberben. Akkor nem volt elegendő a megjelent tagok száma az érvényes szavazásokhoz, így újabbat hívtak össze az elmúlt vasárnapra. Ezt a Polgármesteri Hivatal gyűléstermében tartották meg, ahol az 54 tagból 15 jelent meg. A párt alapszabályzata szerint rendkívüli tisztújító közgyűlés esetében a tagok 20%–a + 1 fő szükséges az érvényesség eléréséhez, és ez megvolt, tudtuk meg a később elnökké választott Kozma Csabától, aki azt is hozzátette, hogy a megyei szervezetet Kiss Zoltán és Bereczki András képviselte, akik részt is vettek a gyűlés vitafórumán.
Új elnökség
A közgyűlés levezetőjének Szabó Gyöngyi alelnököt választották meg, majd meghallgatták, illetve elfogadták Fetkó Mihály elnök beszámolóját. A szavazatszámláló bizottság megválasztását követte maga a tisztújítás, az elnöki funkcióra két személyt – Kozma Csabát és Szabó Gyöngyit – jelölték, előbbi kapott több voksot. A vezetőség többi tagja: alelnök Venczel Lajos, ügyvezető elnök Szabó Gyöngyi, küldött Antal Adalbert, elnökségi tag Kocsis Zoltán.
Széthúzás helyett közeledést
Terveire vonatkozóan a megválasztott elnök, Kozma Csaba a következőket nyilatkozta az erdon.ro-nak: „Elnökként szeretném a párt működését új alapokra helyezni, megtörni az eddigi csendet. Nagyon fontos, hogy ebben a nehéz gazdasági és politikai helyzetben növeljük az emberekben a magyar öntudatot, emberközelibbé hozzuk a politikát, és megtegyünk mindent annak érdekében, hogy a széthúzás helyett, ami sajnos ma jellemzi a kisebbségi politikát, végre közeledjenek a különböző állásfoglalások egymás felé, összefogjunk mi, magyarok, és közösen kűzdjünk a céljaink eléréséért.” Mint Simon Csaba országos alelönktől megtudtuk, az MPP országos elnöksége Kozma Csabát bízta meg hogy, „koordinálja a Magyar Polgári Párt megyei szervezetének újjászervezését és, hogy részt vegyen a november 15–ig lebonyolítandó helyi tisztújító közgyűléseken”.

— Erdon

  • admin
  • 2010. október 14. csütörtök
  • MPP
admin
 

  • cien szerint:

    Csak gratulalni tudok a Bihar megyei mpp nek!!Sajnos ezt nem mondhatjuk el a Szilagy megyei szervezetrol.Nem ,mert SZilagy megyeben Pap Lajos az elnok es o nem kepes egy tisztujitot ossze hozni.Vagy nem is akar????

  • >