Másodszor leváltott MPP-s alpolgármester

2010 július 18., vasárnap

Maros megye – Amíg Sepsiszentgyörgyön „megkötetett” az RMDSZ-MPP béke és Bálint József MPP-s alpolgármester – akit a helyi tanács Antal Árpád polgármester javaslatára decemberben leváltott – visszakapta hatásköreit, addig Makfalván ismét „megkeverték a kártyát”.
Szerdán, a makfalvi helyi tanács úgy döntött, hogy ismét leváltja Vass Imre MPP-s alpolgármestert, akit alig négy hónapja, bírósági döntés nyomán helyeztek vissza tisztségébe. A Magyar Polgári Párt maros megyei szervezete szerint, a leváltás törvénytelen mivel a 215/2oo1-es önkormányzati törvény ugyan előírja a leváltás lehetőségét, de csak törvényszegés esetén és előzetes figyelmeztetést kővetően.
„Zsigmond Vencel polgármester javaslatára váltottak le, de munkámba hibát nem kapott”, mondta Vass Imre. Elmondta még, hogy a 2/3-os többség helyett, leváltását egyszerű többséggel fogatta el a tanács.
„Véleményünk szerint, a polgármester az időt húzza, hogy tudja takargatni piszkos ügyeit, amiket Vass Imre leirt az Országos Emberjog-védelmi Szervezethez eljutatott beadványában”, jelentette ki László György a párt megyei elnöke.
Az újbóli leváltás okáról Zsigmond Vencel RMDSZ polgármester nem óhajtott nyilatkozni viszont megígérte, hogy elektronikus formában eljutatja a leváltásról szóló határozatot, ami jelen pillanatig nem történt meg.
A leváltás ügyében, az MPP megyei szervezete beadvánnyal fordult a kormányhivatalhoz.

— Erdély Online

admin
 

>