Egri: nyert az MPP

2010 július 19., hétfő

Az 1485 polgárból 466 voksolt vasárnap Egri községben, az MPP győzött, 5 tanácsosa lesz.
Nyugodt, csendes választási kampány, alacsony részvételi arány – így foglalható össze röviden az egri előrehozott helyhatósági választás története. ……………..
Az alacsony részvételi arány azzal magyarázható, hogy úgy tűnik, az egrieknek elege van a politikából – legalábbis annak a formájából, amit eddig belőle tapasztalhattak a folyamatos cirkuszok, tanácsi botrányok révén. Nagyon úgy fest azonban a helyzet, hogy ezeknek korántsem fellegzett még be: a legnagyobb esélye vasárnap este annak volt, hogy körülbelül fele-fele arányban oszlanak meg az RMDSZ-re és MPP-re leadott szavazatok, ami azt jelenti, hogy a nézetkülönbségek tovább fognak folytatódni, az alpolgármester megválasztása kapcsán. Információink szerint már vannak jelentkezők az RMDSZ-ből és az MPP-ből is – utóbbi pártból akár kettő is.
Vasárnap az 1485 szavazóból 466 járul taz urnák elé:338 Egriben, Gombáspusztán 63, Újegriben 65.
Nagy problémát okozott, hogy a még Batiz községbe szóló személyigazolvánnyal rendelkezők nem szavazhattak.
A szavazatok összeszámlálása után kiderült, az MPP 194 szavazattal megnyerte a tanácsosválasztást, és összesen 5 döntéshozót mondhat magáénak. Az RMDSZ 138 vokssal 3 tanácsossal, a PNL, a PSD 1-1 tanácsossal rendelkezik, és bejutott a független jelölt is – 66, 44, valamint 33 vokssal. A PD-L 7 szavazatot kapott.

— szatmar.ro

admin
 

>