Újra Kossuth tér!

fotó: Pelsőczy Csaba

Újra Kossuth tér!

Nagygyűlést tartott szombaton a Kossuth téren, a Parlament előtt, a miniszterelnöki eskütétel napján a Fidesz-KDNP. Az eseményt a fidesz.hu élőben közvetítette.

Utoljára frissítve: 2010. május 29., 18:56

"Több millió ember vállán állunk".

A szombaton, a kormányfői eskütétel és a parlamenti ülés után, 15 órakor kezdődő rendezvényen beszédet mondott Orbán Viktor, a Fidesz, Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke is.
Orbán Viktor: Veletek, értetek, a hazámért fogok harcolni
Azért jöttünk ma össze, hogy megerősítsük szövetségünket, és azt, amit négy éve mondtunk: "én maradok, fent vagy lent, de mindig maradok, mert ez nem jutalom, hanem hűség kérdése. Engem mindig meg fogtok találni a sikerben, a bajban, az örömben, a munkában. És én az elkövetkező négy évben is harcolni fogok veletek, értetek, a hazámért – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök.
"Nem a tisztem, hanem a szívem hozott ide" – ezekkel a szavakkal köszöntötte Orbán Viktor, hallgatóságát. Mint mondta, van, ami minden posztnál, tisztségnél fontosabb. "Itt a Kossuth téren, Önök előtt, előttetek egy vagyok azok közül, akik mindig hittek abban, hogy mi, magyarok képesek leszünk végérvényesen szakítani a kommunista múlttal és annak örökségével." A teljes cikk itt olvasható!

Orbán Viktor beszéde a Fidesz ünnepi nagygyűlésén

Schmitt Pál: Visszafoglaltuk a Kossuth teret

A nemzet terének nevezte a Kossuth teret Schmitt Pál házelnök, a kormány megalakulását követő ünnepi nagygyűlés nyitó szónoka, aki úgy fogalmazott: mától véglegesen visszafoglaltuk a Kossuth teret, eljött az idő, amikor újra kezünkbe vehetjük az ország és a nemzet sorsát. Kitért arra: nyolc év kellett ahhoz, hogy ne legyen kordon az ország háza és a nemzet között, ami elzárja a különféle világnézetű és származású embereket attól, hogy közel kerüljenek a Szent Koronához.A teljes cikk itt olvasható!

Semjén Zsolt: Soha nem látott nemzeti egység

A magyar nemzet közjogi értelemben egyesült – utalt az állampolgársági törvény módosítására a szónok. Az a magyar nemzet, amely eddig is egy volt, az most közjogi értelemben is eggyé vált. Minden magyar, aki az egykori történelmi Magyarországról származik és beszéli a magyar nyelvet, az egyéni kérelemre, gyorsított eljárásban megszerezheti magyar állampolgárságot. Nem korlátozott, nem másodosztályú állampolgárságot. Egy magyar nemzet van és egy magyar állampolgárság – jelentette ki Semjén Zsolt. A teljes cikk itt olvasható!

Kósa Lajos: A jó kormányzás a legjobb kampány

Isten hozott itt mindenkit a Kossuth téren, így kordonok nélkül – kezdte ünnepi beszédét Kósa Lajos. Demokrácia ügyében érdemes hallgatnunk az angolokra – fogalmazott – mivel van egy mondásuk: a kampány a miniszterelnök eskütételével kezdődik. A jó kormányzás a legjobb kampány, s a mi feladatunk a jó és tisztességes kormányzás, vádoljanak is ellenfeleink azzal, hogy ezzel kampányolunk – tette hozzá a Fidesz ügyvezető alelnöke. Kósa rámutatott, hogy a főváros az utolsó fészke annak a gondolkodásmódnak, mentalitásnak, amelyet szeretne a most megalakult kabinet a múlt részévé tenni, mivel, van még akadálya a nemzeti együttműködésnek: a gyurcsányizmusnak van egy torzszülött ikertestvére, demszkyzmusnak hívják, s ennek van egy unokatestvére, hagyóizmusnak hívják. Szép kis család – mondta a fideszes politikus. A teljes cikk itt olvasható!

(fidesz.hu, orbanviktor.hu)

admin
 

>