Új elnök a városi szervezet élén

 

2010 május 17., hétfő

Marosvásárhely – A szervezett építését és jobb megjelenítését tűzte ki célul a Magyar Polgári Párt (MPP) marosvásárhelyi és Maros megyei szervezete.
Az MPP marosvásárhelyi szervezetének, második összehívásra vált határozóképesé, tisztújító közgyűlésén felolvasott beszámolójában, Kiss István a szervezet leköszönő elnöke, többek között rámutatott az MPP által szervezett tiltakozó megmozdulásokra, olyan ügyekben, mint a Gusa szobor marosvásárhelyi felállítása, a magyar tannyelvű osztályoknak leosztott helyek száma, a magyarellenes megnyilvánulásaiért is ismert Lazar Ladariu publicista díszpolgárrá avatása. A leköszönő elnök szerint az új elnökség legfontosabb feladata a szervezetépítés lesz.
„Mi, ha alternatívát akarunk, egy operatív szerkezetre van szükség”, nyilatkozta László György az MPP Maros megyei szervezetének elnöke, ismertetve, hogy ez év decemberéig 135 helyi szervezetet szeretnének létesíteni a megyében.
A felszólalok, megfogalmazták egy megyei szintű politika kidolgozásának, a fiatalítás és eredmények felmutatásának szükségességét. Elhangzott az is, hogy a párt nem a szervezetépítés, hanem a tevékenységeken keresztül fog épülni, vélemény mellyel a többség nem értett egyet.
A közgyűlés Kelemen Ferencet személyében jelölte ki a marosvásárhelyi szervezet új elnökét és mivel fiatalításról is szó eset, a harmincnégy éves Őlvedi Zsolt lett az alelnök. Kiss István, a leköszönő elnök, nem volt jelölhető mivel jelenleg az MPP országos alelnöke.

— Erdély Online

admin
 

>