1

Az MPP lemondott a vagyonkezelő cégről

 

Lemondott a sepsiszentgyörgyi közüzemek vagyonának egy részét kezelő Urban Locato cég igazgatói tisztségéről a Magyar Polgári Párt (MPP) által jelölt Kulcsár Terza József. Tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, a cég hátrányos megkülönböztetésben részesül az önkormányzat és Antal Árpád polgármester részéről amiatt, hogy az MPP Kovászna megyei elnökeként vállalta a cégirányítást.

Az Urban Locato céget tavaly nyáron azért hozta létre az önkormányzat, hogy az egységes megyei vízszolgáltató megalakulását követően átvegye a közüzemek vagyonának egy részét. Antal Árpád polgármester azonban már októberben javasolta a cég felszámolását arra hivatkozva, hogy a vezetésnek nincs életképes üzleti terve, és költséges adminisztrációt hoztak létre.

A tanács MPP-s frakciója hevesen ellenezte a cég felszámolását, és ez számos nézeteltéréshez vezetett az MPP és az RMDSZ-frakció, valamint a polgáriak és a polgármester között. A múlt heti ülésén a sepsiszentgyörgyi önkormányzat megfosztotta az Urban Locatót a vagyonától, elvették a kezeléséből az ingatlanokat, amelyek bérbeadása az egyik fontos bevételi forrását jelentette. Kulcsár Terza József elmondta, aggódik a 26 alkalmazott jövőéért, és reméli, hogy a polgármester betartja az ígéretét, és biztosít munkát számukra.

Az Urban Locato az ingatlanok kezelése mellett az ANL-s tömbházak fűtésrendszerének a működtetését végzi, és felvállalta a tömbházak elhanyagolt pincéinek a rendbetételét. Kulcsár május végéig ellátja igazgatói feladatát, ez idő alatt Bálint József, az MPP frakcióvezetője kell átvilágítsa a céget, illetve az önkormányzatnak döntenie kell, hogy mi lesz a vállalat további sorsa – számolt be Antal Árpád polgármester a tanács gazdasági bizottságának ez ügyben hozott döntéseikről.

Az elöljáró leszögezte: neki nem Kulcsár Terza Józseffel volt problémája, hanem a menedzsmenttel, ami miatt „a cég nyelte a pénzt”. A tegnap délutáni gazdasági bizottsági ülésen kiderült,  idén eddig mindössze egy hónapra termelték ki a személyzeti költségeket. Antal ugyanakkor biztosította az Urban Locato  alkalmazottait, hogy a cég további sorsától függetlenül biztosítanak számukra munkát.

Szerző(k): Bíró Blanka , kronika.ro

  • admin
  • 2010. május 6. csütörtök
  • MPP
  admin
   

 • mpp szerint:

  Udemerájosok!
  Ha még emlékeztek magyar gyökereitekre, és nem felejtettétek el anyanyelveteket, figyelmeztetnélek benneteket egy régi, jó közmondásunkra: AKI MÁSNAK VERMET ÁS, MAGA ESIK BELE!

 • >