A Maros megyei MPP ügyvezető elnökének nyílt levele

Nyílt levél
Lokodi Edit Emőke
Maros megyei tanácselnökhöz és
Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnökhöz

„Nehézségektől sújtott időkben fellépésünknek a leginkább szükséget szenvedőkre kell irányulnia” – Memorandum, székely önkormányzati nagygyűlés, Csíkszereda, 2009. szeptember 4.

Jogosan tevődik fel a kérdés, hogy kik a leginkább szükséget szenvedők? Mit jelent orvosolni a helyzetet és milyen következményekkel jár a késleltetése?

Tovább folytatva a kérdéseket, mit jelent a kevés pénz? Mit jelent a hatékony felhasználása? Mit jelent ellenőrizni, esetleg büntetni a rosszul elvégzett munkálatok miatt? És nem utolsósorban miért a lakosság kell elviselje a következményeket?

Bözöd pontosan olyan település, mint bármelyik más a megyében, élni akaró – és nem kivándorlásra kényszerülő – becsületes emberekkel. A Ceausescu-diktatúra átka őket jobban érintette, hiszen Bözödújfalu elvesztése emberi és rokoni kapcsolatok károsodásával is járt.

Biztató jel a bözödiek számára, hogy egy olyan megyei rangú út mellett laknak, amelyet két adminisztráció rendez, a Maros illetve a Hargita Megyei Tanács.

Az Erdőszentgyörgy–Székelykeresztúr útszakasz állapota annyira leromlott, hogy csak kényszerből használható, javítása és karbantartása halaszthatatlan.

A szabadság, a jog és a kötelezettség meghatározóak kell legyenek mindannyiunk számára, ha egyáltalán komolyan vesszük a nemzeti megbízatásunkat.

Mindig tisztelettel,
Bartha Jenő, a Maros megyei MPP ügyvezető elnöke , erdely.ma

admin
 

>