A székely szimbólumok használata kérdésében fordulóponthoz érkeztünk

Megtörtént a Magyar Polgári Párt makfalvi önkormányzati képviselőinek rendőri meghallgatása a székely lobogó kitűzésének ügyében.

A szovátai rendőrség képviselője, Suciu Viorel felügyelő jegyezte a képviselők nyilatkozatát, mely szerint azok közösen helyezték el a polgármesteri hivatal homlokzatán a székely lobogót.

A hivatalos eljárás következő lépéseként a Maros Megyei Tanács mellett működő Kulturális Szakbizottság fog határozatot hozni a székely lobogóról. Nevezetesen, meg fogják vizsgálni, hogy a székely zászló valamely szélsőséges szervezet, vagy más ország zászlaja-e, és ha nem, akkor bizonyítást nyer, hogy semmiféle törvénysértést nem követett el a makfalvi önkormányzati tanács MPP frakciója, amikor kitűzte a székely lobogót a makfalvi polgármesteri hivatal homlokzatára.

A székely szimbólumok használata kérdésében fordulóponthoz érkeztünk.

Amennyiben megszületik a hivatalos határozat a székely zászló minősítésének ügyében, minden valós és pszichológiai akadály elgördül szimbólumaink szabad használata elől.

Felfoghatatlan számunkra, hogy egy székely község polgármesterét mi késztethette arra, hogy szembemenjen saját pártja értékrendjével, népe akaratával és talán még a saját lelkiismeretével is.

A Magyar Polgári Párt Maros megyei szervezete továbbra is következetesen fogja képviselni a Csíkszeredai Önkormányzati Nagygyűlés által elfogadott memorandumban foglaltakat:

„A magyar nemzeti jelképek, illetve Székelyföld sajátos jelképeinek szabad használata éppen úgy része a nemzeti és regionális identitásnak, mint az anyanyelv.”

Felkérjük az RMDSZ Maros megyei szervezetét, hogy vonja meg a politikai bizalmat Zsigmond Venceltől, az arra érdemtelen makfalvi polgármestertől.

Kelt Makfalván, 2010-01-28-án.

A Magyar Polgári Párt Maros Megyei és Makfalvi szervezetei , erdely.ma

admin
 

>