""Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."

& nbsp;

(Tamási Áron)

& nbsp;

& nbsp;

"Szerelmetes Szép Falumért, Szép Sarmaságomért!"

& nbsp;

(szabadon)

Nyárádszereda – székely-ortodox iskolát akartok?

Lássuk be, a hatalom történelem-hamisítás céljából épít ortodox templomokat Erdélyben.

Oda, ahol alig vannak hívei. Oda, ahol nincsenek hívei. Oda, ahol az ortodoxok katedrálisa kong az ürességtől istentiszteleten. Oda, ahová vendég-híveket kell hozni ünnepnapokon.

A Backa-hegy alatti szülőfalumba görög-keleti „hittérítőt” helyeztek nemrég. Mivel Madarason mindössze egy család vallja magát ilyen hitűnek, erőst nagyot néztek a székely falu elöljárói, amikor a pópa jelentkezett a községi tanácsnál. Annál az „önkormánynál”, mely nem létezik. Mert, ha létezne ilyen Romániában, Erdélyben, Székelyföldön, akkor ez fordítva működne. Nem a hatalom küldene embert a faluba, hanem a falu kérne papot. Ha volna rá igény. Igen ám, de immár tudjuk, nem a kultuszminiszter alá tartoznak a görög-keletiek, hanem fordítva.

Ne csodálkozzunk tehát azon, hogy Gyulakután is megjelent az „államvallás” nyúlványa. Az a szolgálatos „asszimilátor”, akinek szintén missziója van. Mert hiába nincs egy négyzetméter telke sem ott a görög-keletieknek, templomról nem is beszélve, ő mégis jött. Hogy térítsen.

Ezen kispályás történelemhamisítóknak követendő példája lett a marosszéki Nyárádszereda.

A Bekecs alatti székelyek fővárosában magyar iskola udvarára akarnak építeni az ortodoxok. Úgy, hogy helyet ajánl nekik ott a városvezetés. A helyi „önkormány” RMDSZ-es többsége.

Gondolom, ezek után az következik, hogy egységre szólítják majd a nyárádszeredai székely-magyar szülőket. Hogy közmunkában bontsák le iskolájuk azon épületszárnyát, amely alatt területet ajánlottak az ortodoxoknak. Cserébe azért, amit elloptak tőlük piactéri parkjukból.

Később, ha már nem áll a magyar iskolájuk, szintén hazafias munkában segíteni buzdítnak a görög-keletieknek. Mert azok rendelkeznek ugyan már 2 ortodox hajlékkal a Bocskai Istvánt fejedelemmé választó településen, de irtó kevesen vannak. Elkel majd a szorgos, segítő kéz.

A többit elintézi az idő. És ők. Az átutazó természetesnek fogja venni, hogy az iskola mellett „biszérikuca” áll. És azt a mesét, hogy az ortodox egyháznak iskolája is van. Az udvarán.

Márton gazda, akinek elkobzott uradalmán áll majd a csúfság, fordul egyet a sírjában. A helyi pópát előléptetik „főasszimilátorrá”, és újabb megbízatásokat kap nyomuló véreitől.

Az iskolabontás ellen szavazókat egységbontással, forrófejűséggel, feltűnési viszketegséggel, izgágasággal fogják vádolni azok, akik segédkeztek a történelem hamísításában.

A szívélyes székely hamísítókat ünnepélyesen kitüntetik.

Hamis műfenyővel.

Csíki Sándor
Megjelenés előtt a Polgári Életben , erdely.ma

Nyárádszereda – székely-ortodox iskolát akartok? bejegyzéshez 2 hozzászólás

  • Marosszéki szerint:

    A makfalvi feljelentő árnyékszékelyt is kitüntette az egyértelműen kollaboráns párt, mint megbizó az ügynökét a sikeresen és tökéletesen végrehajtott feladat után. De nem hagyjuk annyiban. Sem dascalu, sem sigismund disznóságai nem marad büntetlenül, függetlenül attól, hogyan ér véget az ügy mindkét esetben!
    Vesszenek az árulók!

  • Marosszéki szerint:

    A makfalvi feljelentő árnyékszékelyt is kitüntette az egyértelműen kollaboráns párt, mint megbizó az ügynökét a sikeresen és tökéletesen végrehajtott feladat után. De nem hagyjuk annyiban. Sem dascalu, sem sigismund disznósága nem marad büntetlenül, függetlenül attól, hogyan ér véget az ügy mindkét esetben!
    Vesszenek az árulók!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Képek feltöltése hozzászólásodhoz.

Hozzászólások
Kategóriák