94

Emléklapok átadása az RMDSZ huszadik évfordulós ünnepén

Vida Gyula, az RMDSZ első elnöke és parlamenti képviselője,
Seres Dénes képviselő, a szervezet elnöke,
Fekete Szabó András szenátor,
Csóka Tibor, a megyei tanács elnöke,
Boncidai Csaba, Perecsen polgár-mestere,
Dombi Attila, Sarmaság polgár-mestere,
Domokos Ferenc, az RMDSZ szilágycsehi szervezetének elnöke,
Faluvégi Ferenc, Kárásztelek polgár-mestere,
Szoboszlai Attila, a kémeri szervezet elnöke és nem utolsó sorban
Pop Imre, Kraszna polgármestere
vehette át a kitüntető emléklapot.

2010. január 22. Szilágyság hetilap

admin
 

 • RMDSZ szerint:

  Nagyon szep! Dombi Attila meg is erdemelte!Annyi ”party-t”rendezett mar nagykutyaknak,hogy ennyi igazan mar csak meg illeti!
  Azert szerintetek hogy erzi magat az a sok 20 eves partaktivista multal rendelkezo RMDSZ tag,egykori elenjaro,hogy egy alig 2 eve es csak akkor is erdekbol magyarra valo Dombi erdemelte ki a dicseretet?!
  Szoval mi dolgozhattunk 20 even att,mert egy jo kis bulis hetvegeert el lehet adni az altalunk fel epitett szervezet elveit,becsuletet!
  Tisztelt RMDSZ vezetok,az elnokvalasztasi ugrabugra es ezutan ne csodalkozzatok,ha egyre tobben fogjak le vetni az eddig oly buszken hordott partmundert es partolnak att egy masik szervezetbe legyen az MPP vagy barmi mas!

 • Csak egy átutazó szerint:

  Pontosítás:
  1.Csóka Tibor nem a Szilágy megyei Tanács ELNÖKE, hanem annak ALELNÖKE (az MPP-nek köszönhetően!)!
  2. Seres Dénes a SZILÁGY megyei RMDSZ szervezet elnöke (és nem a sarmasági,zilahi, krasznai, stb. RMDSZ szervezet elnöke, avagy az MPP romániai, Szilágy megyei, stb. szervezet elnöke)!
  3. Fekete Szabó András RMDSZ-színekben megválasztott szenátor
  4. Szoboszlai Attila a kémeri RMDSZ-szervezet elnöke

  Kommentár:
  Egy szaros kitüntetésért képes lennél feladni az elveidet, kedves előttem hozzászóló????? Még ha 20 éven át dolgoztál is!!!!Más is dolgozott, s nem plecsnikért!…. Milyen ember az olyan, aki azért dolgozott 20 évet, hogy kapjon egy plecsnit, s ha nem kapta meg, akkor fogja magát és átpártol mindegy hova!!!! … Szerintem az olyan ember jobb is, ha keres magának olyan pártot, “szervezetet”, ahol az ilyen magatartás “normális”!
  Másrészt arról nem kívánok “értekezni”, hogy Dombi megérdemelte-e vagy sem. Ha ti úgy érzitek, hogy nem, akkor mi a francnak hallgattatok eddig erről????!!! Miért nem kürtölitek világgá minden lehetséges fórum segítségével (no, nem csak ITT!), hogy nem érdemli meg a kitüntetést?! ÉRVEKET, BIZONYITÉKOKAT hozva fel az igazatok mellett, nemcsak kijelentéseket, hogy nem érdemli meg! A TI -a TE igazságod – nem biztos, hogy más IGAZSÁGA is! Ha állítsz valamit, bizonyítsd is be!!! … Ilyen egyszerű.
  VÁROM A KOMMENTÁROKAT, még a kioktatásokat is, hogy hol, mikor mit tegyek, miben higyjek,miben ne, hányszor utazzam – ne utazzam Sarmaságra, meg a többi okoskodást! :))

  Üdvözletem Urak és Hölgyek! 🙂
  (Néha még ÁTUTAZOM Sarmaságon is – mindenek ellenére!)

 • Csak egy átutazó szerint:

  Ja! És még egy kis apróság: tényleg nem tudom, hogy Dombi megérdemelte-e vagy sem a kitüntetést! Nem is érdekel! Az érdekelne, ha volna vér a pucátokban és bebizonyitanátok, hogy tényleg NEM érdemelte meg!!! És ha ki is mondanátok OTT és AKKOR, amikor kell, ahol a plecsnik sorsát befolyásolni lehet! Erről tartsatok falugyűlést, ahol megjelentek kicsitől nagyig és kimondja a többség, hogy DOMBInak nem jár plecsni!

  Na, üdv!

 • RMDSZ szerint:

  Nagyon sajnalom a felreinformaltsagod! Igenis a vilagba volt mar kialtva szazszor es ezerszer,hogy mit erdemel az alltalad es cinkosaid alltal agyon magasztalt Dombi,de arrol a sarmasagi egyszeru ember nem tehet ha a megyei es orszagos RMDSZ vezetok meg sem haljak a 20 eves hu katonak jajveszekeleseit,segelykialtasait! Nehany vadasz es pincepartival,pompas hetvegevel tasnadon elvakitjak oket az allmagyarok, a husosfazekhoz( es csakis csak ahhoz)mideg kozel allo nagydumas rokak! Valoszinuleg te is ilyen aktivitasokon gyarapitod sarmasagkulturad,hogy ennyire vakon orditasz bele az eterbe!
  Nem a plecsni a fajo(kulomben koszonom nem is kernem,husz even att nem kellett es most sem ez hianyzik)hanem az,hogy amilyen kriteriumok alapjan es kinek osztjak ki! Itt egy olyan emberrol van szo aki a szinrelepese ota zulleszti a magyarsag kulturajat,rombolja a sarmasagi(es nemcsak)magyar egyseget ami hala neki es hu tarsanak Dari Tamasnak,mara csak fogalomma valt!Ez nem titok senki elott,hogy sarmasagon a Dari Tamas alltal hatalomra juttatott Dombi Attila RMDSZ-es szinre lepesenek koszonheto az MPP meg alakulasa!Ha az RMDSZ nemet mond akkor az igen becs es bosszuvagyo Dari Tamas torekveseire akkor ma csend es beke lene szereny kis kozsegunkben,mert ugye lehetett volna valasztani meg 3 tisztesseges becsuletes,igaz magyar sarmasagi jelentkezobol!De a tisztesseg es a becsulet sajnos ismeretlen fogalmak a mai politikumban!
  Ha tobbet akarsz meg tudni,nem csak a party etlap tartalmat, akkor legyszives allj szoba azokkal az”oreg” RMDSZ-esekkel akik nagyon de nagyon sokat dolgoztak azert,hogy Ti most ott fent nyugodtan tronolhassatok azokban a kenyelmes fonoki szekekben,de mara mar csak veres rongykent koloncnak tekintettek!

 • Csak egy átutazó szerint:

  … Ha ez megtörténne, hivatlanul is Sarmaságra utaznám!!! :)))

 • Csak egy átutazó szerint:

  Tisztázzunk egy dolgot, tisztelt – magadat RMDSZ-nek nevező honfitársam! Nem vagyok sarmasági, de ismerem a sarmasági helyzetet! Nem hiába nevezem magamat ÁTUTAZÓ-nak!…
  Kipróbáltam az RMDSZ-nek nevezett “pokol” avagy “menyország” bugyrait! (KI MIKÉNT ÉLI MEG!) Nem pénzért, nem hatalomért, nem a pia-kaja partikért tettem és teszem, amit teszek! Engem ugyan az RMDSZ soha sem “pénzelt”, nem éltem egy percig sem tisztviselőként, pártkatonaként, senki sem tette a fenekem alá a tenyerét, hogy egyáltalán ÉLJEK, MEGÉLJEK máról holnapra, pedig … PEDIG megtehettem volna!!!!! Kikövetelhettem volna magamnak, ha mások nem vették volna észre, vagy nem akarták észre venni, hogy kijárt volna nekem a nyugodt élet a 20 -nál több éves munkámért! Mégsem tudok egyetérteni a plecsni-éhséggel! Nem tudok egyetérteni a BIZONYITÉKOK nélküli vádaskodásokkal! … Nyílván: igazatok lehet ennek ellenére, hogy DOMBI nem érdemelte meg a kitüntetést! Ezen nem vitatkozom!!! DE: engem az zavar, hogy nem érveket sorakoztattok fel állításaitok mellett. Ti csak kijelentitek, hogy nem érdemelte meg és ezzel kész, vége, PASSZ!… Na, ez nem fair magatartás!
  Másrészt: nem sarmaságiként, de szilágyságiként, aki jogosan állítja magáról, hogy ismeri ennek a megyének minden magyarlakta települését (gyúrtam a sarat elégszer pénztelenül,fizetetlenül, de ELVBŐL!!!- senkit sem hibáztattam ezért soha, és most sem, hiszen én VÁLLALTAM!!!) – úgy érzem jogot formálhatok ahhoz, hogy elmondjam a véleményemet, mindazt amiben HISZEK! Mindazt, amit LÁTTAM és LÁTOK.
  Elmondom neked:
  1. Fényűzésnek tartom az erdélyi-romániai magyarság pártoskodását, ezer-felé szakadását! Mert nem vagyunk olyan helyzetben!MÉG nem engedhetjük meg magunknak sokáig, hogy RMDSZ-esek, MPP-sek, szocialisták, demokraták, liberálisak, újfasiszták, meg mit tudom én milyenek legyünk!MI ITT ERDÉLYI MAGYAROK KELL MARADJUNK, ha még LENNI AKARUNK!
  2.Ha valaki állít valamit, azt bizonyítsa is!!!!Igy tisztességes!Győzzön meg az igazáról! – Lásd én nem vagyok sarmasági, de szilágysági vagyok. De gondoltál-e arra, hogy hány nem sarmasági ember “téved” erre a web-oldalra, s a lelkedre vennéd, hogy félretájékoztasd????? Gondoltál-e a kimondott szó hatalmára még mielőtt végig gondoltad volna, hogy mi az igazság, meg főleg arra, hogy Einstein óta minden relatív, még az igazság is??!!!
  3. Hiszek abban, hogy a szeretet szeretet teremt, az agresszívitás, rosszaság, rosszindulat agresszivitást, rosszaságot, rosszindulatot! Te mit akarsz? Továbbra is fröcskölni itt és bárhol a sárt, a mocskot embertársaidra???
  4. Vannak javíthatatlanok. Azokkal egyhúron pendülsz??? Ha nem, akkor inkább vonulj be a te “belső szobádba” és könyörögj Istenhez,hogy mentsen meg a javíthatatlanoktól! .. Hagyjuk a papokat meg a prezsbiterválasztásos meséket, ők is hatalmat akarnak! Az uralom, a becsvágy nem vezet sehova! … Disztingválj!!!!
  … Kedves “RMDSZ” – folytassam még??? Sokat tudnék még felsorolni! … Ne vádolj olyan dolgokkal, kérlek, ami felől nem vagy biztos! Ha kimondanám a nevemet (amit ki merek mondani, de még egy kicsit “taktikázok” – és azért nem mondok ki!)- talán, bocsánatot kérnél, hogy igaztalanul bántottál!!! Tudom és hiszem, hogy bocsánatot kérnél! …
  Mindenek ellenére, nem haragszom rád! MÉG SOKSZOR “ÁTUTAZOM” MAJD SARMASÁGON IS, ha sokaknak nem is tetszik sem egyik (RMDSZ) sem másik (MPP) oldalról! 🙂
  Hát mégyegyszer: üdv neked! :)))

 • Csak egy átutazó szerint:

  Megjegyzés:
  1.Személyesen ismerem a sarmasági régi RMDSZ-eseket! Ismerem őket, ők is engemet!
  2. Ismerem a sarmasági MPP-seket is! Ők is engemet!
  3. Nem ülök semmilyen RMDSZ által biztosított főnöki székben! Ismétlem: ülhetnék, de nem kértem belőle!Önként feladtam még azt a “tövisekkel tele tüzdelt főnöki széket” is, amellyel nem járt pénz, hatalom sem, csak munka. MUNKA, amely a közösségünket szolgálta és mai nap is “szék” és “hatalom”, “titulus” nélkül szolgálja és szolgálni fogja!
  4. Az étlapok nem érdekeltek soha és most sem érdekelnek! Sarmaság-kulturámat nem pince-partikon szereztem, hanem a földtörvényt ismertető falugyűlésektől kezdve, művelődési programokon való részvételig, sőt megnyílvánulásokig! Erről napokig beszélhetnék, akkor sem volna vége a felsorolásnak! Ha hiszed, ha nem , ez akkor is IGAZ.

 • Jéé ! szerint:

  RMDSZ-ES ESZI AZ RMDSZ-EST!

 • Csak egy átutazónak szerint:

  Szerintem senki sem hiszi neked hogy abszolút mindent ingyért csinálsz az udemerájnak átutazó,de mivel értelmes embernek látszol figyelmedbe ajánlom a következő nyilatkozatot:

  http://sarmasagi.ro/2503/merre-tovabb-olvasd-el-sarmasagi-polgar

  Elgondolkodhatsz arról is egy kicsit hogy mit is jelent az egypártrendszer az erdélyi magyarságnak,azon belül is az rmdsz.

 • RMDSZ szerint:

  Tisztelt atutazo!
  Annyi de annyi kimondott,leirt,tenyekkel alatamasztott erv szol a mai sarmasagi RMDSZ ellen,hogy az alltalam leirtakat nem tekintem sarral frocskolesnek! Ha pontos es igazsagos,naprakesz helyzetkepet szeretnel kapni Sarmasag”ujkori”,ket eves,tortenelmerol kerlek olvass bele mejebben az ezen blogfeluleten megjeleno topikokba es hozzaszolasaikba!
  Tegyuk fel(egyre jobban hajlok ra)hogy el hiszem,hogy nem az alltalam fent emliett ”kulturalis” tevekenysegekrol ismered szuk patriank es a szilagysagi magyarsag tortenelmet DE! -valoszinuleg a szepitett valtozatat ismered az itteni helyzetnek!
  Bovebben:- a regi ugynevezett ”RMDSZ”-esek kozul,jonehanynak valoszinuleg csak a nyajasabb,ravasz rokas gunyajat ismered,mert hat koztudott,hogy azok a nagyon buzgo oregek akik meg helyet kaptak a mai szervezetben, es ekkor gondolok en D.J. re es csapatara csak a meleg husosfazakat feltik! Minden indulo renszerben fokolompost jatszottak addig mig a hus el fogyott es maradt a csont es a munka,akkor mar el adtak a boruket az uj urnak nem torodve azzal,hogy az milyen erkolcsu is!
  A mai RMDSZ mindennek el mondhato csak nem az osszmagyarsag kepviseleti szervenek! Nincs szuksege tanult,kulturalt,tapasztalt,tisztesseges emberekre,csak olyanokra akik egy kis hatalomert es nehany huscafatert,akar tanacsosi juttatasokert kepes akar az anyjat el adni,magat akar Basescu unokajanak is vallani,a mas velemenyen levoket foldig le tiporva, a magyarsagot analfabetizmusba,kokorszaki kulturalis allapotokba, szerte szet cincalni!Ezek az ugynevezett ”igaz RMDSZ-esek” ugyanezt a munkat vegeztek a regi rendszerben is,hazudtak,loptak,csaltak, akar sajat apjukat is fel jelentettek a partnal es a securitatenal,csak,hogy egy lepcsofokot emeledhessenek felfele! Na kerlek ne ezen ”oregek” velemenyere alapozva iteld meg a mai helyzetet!
  Nyugdijas leven en is sok helyt ”att utazok” sok mindent latok es hallok,nagyon de nagyon sok igaz magyar embernek,aktiv RMDSZ-esnek nem tetszik a jelenlegi hozzaalas,a nemzetbomlaszto koponyegforgato politika amit a sajat vezetoink uznek!
  Minden tisztelem azoke akik be mertek vallalni a vezeto beosztasokat politikai kinevezessel,de ezt akkor sem igy kellett volna ki vivnunk magunknak es remelem ezzel nem(vagy legalabb nem mindenki)adjak el a boruket az ilyen Dombi vagy Dari fele embereknek es egyforma igazsagot szolgaltatnak majd minden magyar embernek!

 • RMDSZ szerint:

  Bocsanatot kerek azoktol akiket akaratlanul meg sertettem,marmint azoktol akik tisztessegesen es erdekmentesen vegeztek es vegzik epito,tanito munkajukat,apolva a magyarsag kulturajat,multjat,jelenet es epitve annak jovojet – mert vannak meg ilyenek is! Legalabbis en igy hiszem,es minden tiszteletem az ovek!

 • figyelő szerint:

  Ahogy irja RMDSZ-es, igaza van,pláne D.J.-vel kapcsolatban,csak azt nem irta még,hogy a Bányatelep-i
  Egyháznál is ki mutatta a foga fehérjét,vagyis a munka nem kellet mikor az elején szegény idős emberek ott dolgoztak,csak most ,hogy kész lett, mindenki vonuljon a háta mögé ő pedig elől villogjon,nem de ?

 • . szerint:

  igazad van figyelo.

 • Csak egy átutazó szerint:

  Kedves előttem hozzászólók!
  Elnézést, hogy hozzászólásommal ekkora vitát robbantottam ki! Talán nem baj ez, talán szükséges is tisztázni dolgokat!… De akkor tisztázzunk egy dolgot a hozzászólásaimmal kapcsolatban is! Ismétlem és hangsúlyozom újra: nem a kitüntetett személyekkel értek vagy nem értek egyet, nem azért szóltam bele ebbe a témába! Mint mondtam, nyílván igazatok lehet Dombival kapcsolatban, de akármelyik más kitüntetett személyre vonatkozóan is megfogalmazhattok ellenérveket! Azzal van baj, ahogyan IGAZSÁGKÉNT kiáltjátok széjjel a világba a magatok igazát!!!!
  Ennek alátámasztására, csak azt tudom felhozni, ahogyan kioktattok engem is, minősíttek, sőt még a koromra vonatkozóan is “tippeltek”, állításaimat megkérdőjelezitek! (Ezt a kijelentésemet alátámasztandó, olvassátok el a fenti megjegyzéseket, mert nem szeretnék idemásolni néhány részletet!)
  Persze, sokmindenben “súroljátok” az igazság határát, ezért sok embernek igaznak tűnhetnek az állításaitok, kijelentéseitek. És itt nem a sarmasági helyzetre tett kijelentéseitekre gondolok elsősorban, mert egyértelmű, hogy azt ti jobban ismeritek, mint az “átutazók”!És nem is a saját személyemre vonatkozó dolgokra, mert azt meg én tudom jobban, mint ti! Csak épp azzal van “gondom”, hogy a dolgokhoz való HOZZÁÁLLÁSSAL van baj. … Mindenki lop, csal, hazudik aki RMDSZ-es???? A saját környezetetekben nincs olyan hithű RMDSZ-es, aki ingyen-bérmentve dolgozik, mert HISZ abban, hogy RMDSZ????!!!! Meggyőződésből még mindig, most is, mindenek ellenére!!! Erre Sarmaságon nincs példa???!!! … Alig hiszem el!!!… Gondoljátok végig!..
  Magamról pedig elmondom mégegyszer: ne tippeljetek fölöslegesen a koromra, nememre, inteligenciahányadosomra, RMDSZ-ben, vagy annak idején a kommunista pártban betöltött funkciómra, fizetésemre, családiállapotomra vonatkozóan, élményeimre és emlékeimre vonatkozóan se!!! Egyszerűbb, ha rám kérdeztek, mert válaszolok!

  Üdv mindenkinek!

 • Csak egy átutazónak szerint:

  Te átutazó nevű idegen!Senki sem állította(legalábbis nem emlékszem rá)hogy ahogyan te állítod minden RMDSZ-es csal,lop és hazudik meg azt hogy senki sem dolgozik RMDSZ körökben ingyen-bérmentve.Ez csak a te szánalmas sarkításod,már meg ne haragudj!
  Az hogy súroljuk-e az igazság határát vagy igazat mondunk-e talán nem te vagy idegen a megfelelő bíró akinek joga van ítéletet hozni sem véleményünk,sem fölöttünk,egyszerű sarmaságiak fölött… Hoznak ám mások döntéseket,nem sarmaságiak a fejünk fölött eleget,amik kinyitják a bicskát minden rendes sarmasági ember zsebében.Esetleg te is közéjük tartozol idegen?
  Azon pedig végképp ne csodálkozz,amiért személyedet illetően spekulációkba bocsátkozik egyikünk-másikunk,mert pont te voltál az aki nem árultad el kilétedet.Amennyiben meg fogod tenni akkor máris meg fog erre vonatkozó problémád oldódni.Én személy szerint nem hiszem azt hogy meg fogod tenni.

 • Csak egy átutazó szerint:

  “Azon pedig végképp ne csodálkozz,amiért személyedet illetően spekulációkba bocsátkozik egyikünk-másikunk,mert pont te voltál az aki nem árultad el kilétedet.

  Ejha! Nem tudtam, hogy itt az a módi, hogy ha valaki “RMDSZ”-nek, “Jéé!”-nek, “figyelő”-nek “.”-nak, és még mit tudom-én-minek nevezi magát, akkor az azt jelenti, hogy Szabó Zoltán, Piros Sanyi,Hófehér Piroska, Zöld Jenő! Már bocsánat, hogy nem neveztem magamat Fenyő Erdőnek vagy Kerti Tulipánnak ezekután, hanem csak egyszerű “átutazónak”! Gurulok a nevetéstől, hogy milyen naiv vagy, kedves! :)))

  Épp ezért úgy döntöttem, hogy KEZDŐDHET a tipp – verseny! Aki kitalálja, hogy ki vagyok, annak elárulom itt a “nagynyílvánosság” előtt a nevemet! :))

  Gondolom, sokkal érdekesebb időtöltés lesz tippelgetni, mint a sok népbutító-okosító szövegelést olvasni ezen a “HONlapon”. Nem egyébért, de meghal az ember az unalomtól, s nem árt időnként valamivel feldobni az egyhangú-egyszólamú hozzászólás-özönt!

  Na, jó! Egy kis segítséget adok már az elején! :)) Nem vagyok férfi, főleg nem ilyen “kispucás”, mint az előttem szólók! Nem vagyok nyugdíjas, de van két unokám!(Mindezt azért mondom, hogy meg ne gyanusítsatok homoszexualitással, mert akkor Uram bocsá’, nem állok jót magamért!)

  A gyengébbek kedvéért: a tipp-versenyre ingyen-bérmentve be lehet nevezni, de ha közületek egy is kimondja a maga becsületes nevét (nem azt mondtam, hogy a drága magyar nevét!), akkor én azonnal a fotómat is küldöm ráadásként, nemcsak a nevemet írom ide ki! (Na, jó, ráadásként fizetek egy sört is!)

  Jó tippelést kívánok! Üdv az egész ÜDVHADSEREGNEK. Átutazó :)))

 • Csak egy átutazó szerint:

  Csak a “gyengébbek” kedvéért másolom ide azt, hogy mit írtam a kilétemre vonatkozóan egy-két bejegyzéssel fentebb:
  “Magamról pedig elmondom mégegyszer: ne tippeljetek fölöslegesen a koromra, nememre, inteligenciahányadosomra, RMDSZ-ben, vagy annak idején a kommunista pártban betöltött funkciómra, fizetésemre, családiállapotomra vonatkozóan, élményeimre és emlékeimre vonatkozóan se!!! Egyszerűbb, ha rám kérdeztek, mert válaszolok!”

  Szóval: ki sarkit és ki csúsztat???!!!!

  Ha ezekre a dolgokra kérdeztél volna rám, válaszoltam volna, de most már hagylak, hogy tippelj, s mondd ki a nevemet, mert minimum egy söröd lesz s úgy érzem jobb, ha azzal “hülyited” magadat, mert mindenkinek jobb lesz!!! :))

 • sarmasagi szerint:

  a kutyat sem erdekli ki vagy idegen.amugy is csak neked okozott problemat eddig is az hogy talalgatott egyikunk-masikunk.
  szorakozz csak nyugodtan,gondolom amiota az udemeraj megint hatalmon van neked olyan jol megy hogy rohogogorcsben torsz ki illetve orgazmust kapsz amikor ilyen “kispucasokkal” beszelgethesz.
  csak vigyazz nehogy ramenjen a pici szived a nagy elektromos kisutesekre orgazmus közben nagymama!
  szoval,na puszi a hasadra(szivbol remelem nem sokkal vagy idosebb harmincnal)

 • admin szerint:

  Kedves hozzászóló lányok- fiúk !

  Figyelmeztetni szeretnélek titeket hogy megint off-topic (témán kívül) vagytok ! Azonkívül már megint átmentetek egy olyan személyeskedős hangnembe aminek abszolút semmi köze nincs a kultúrált beszédmodorhoz !
  Vegyetek erőt magatokon és gyertek vissza a civilizált világba!

  Köszönöm.

 • SARMASÁGI szerint:

  Mint mindig, most is igazad van, tisztelt “admin”, de ezúttal a hiba a Te készülékedben (is) keresendő: mi köze egy MPP-és blog rendszergazdájának ahhoz, hogy kinek osztogatja az udemeráj a plecsnijeit?
  Magát minősiti azzal az RMDSZ, hogy a legjobb 5oo-ban olyan “kimagasló magyarok” vannak mint a mi primárunk.
  Büszkék lehetnek egymásra!
  Nade nem ezért a kis kioktatásért ragadtam billentyűzetet több heti net-kiesés után.
  Bepótolandó a hosszú kiesést, információra éhesen vetettem magam magam a különböző hírportálokra, blogokra, köztük a samasagi.ro-ra.
  A fenti topic beirásait olvasva, meglepődve konstatáltam, hogy milyen kis ügyes hozzászólók tisztelik meg az utóbbi időben blogunkat.
  Itt van mindjárt például a “Csak egy átutazó”!
  Szia, aranyos!
  Hozhatod a sört, mert pár mondatod után rögtön rájöttem a kilétedre. Nem írom ki a neved, mert kicsit megsértettél, mikor a sarmasági bloggerek és ismerőseid között az én nevemet nem említed, csak a Szabó Zoliét. De bebizonyítom, hogy nem vagyok haragtartó, és megkérem az én “admin” barátomat, hogy
  magvas hozzászólásaid küldje át közös barátunknak (J.L.) a Szilágysághoz. Oda jobban illik a szövegelésed (és Te is)!
  Hogy megfeleljek “admin” elvárásainak, témánál maradva, beszéljük át egy cseppet ezt a plecsni-ügyet.
  Bevallom, nem esik jól a kioktató hangnemed, de ennek ellenére kimondom: a Szilágy megyei kitüntetettek névsorából hiányzik (legalább) két név-a Tied és az enyém. Igen-igen! Minden álszerénység vagy nyalás nélkűl! Több évtizedes munkánkat azzal köszönték meg, hogy félrehajítottak mint az elhasznált mosót. Ez lett a mi eremdéeszünkből! Próbáljunk szólni valamit!
  Hol? Kinek?
  Nekünk csak annyi maradt, hogy ilyen blogokon okoskodjunk. Vagy egy-két feles mellett…
  Tedd a szívedre a kezed, hogy Te is ezt szeretted volna ide fentebb beírni.
  Na, szia, aranyos!

 • Csak egy átutazó szerint:

  Szia, kedves SARMASÁGI !
  Na, végre valaki, akivel érdemben beszélgethetek “plecsni”-ügyben!
  Mellesleg megjegyzem, hogy én végig csakis elvi kérdésekről szerettem volna vitázni, mert ismerem én, hogyne ismerném minden kitüntetettet, de startból elmondtam, hogy nem kívánok a sarmasági Dombi-ügybe beszállni. A többi kitüntetettet sem kívántam minősíteni, és senki érdemeit nem kívánom kisebbíteni…. Nem vagyok hivatott senki felett itélkezni, sem Dombi, sem más felett, s azt reméltem (én naiv!), hogy érdemben lehet elvi vitát folytatni bármilyen témában, tehát plecsni-ügyben is!
  Adminnak abban nincs igaza, hogy egy kalap alá vett azokkal, akik személyeskedni kezdtek. Nem rovom fel neki: nem könnyű admin-nak lenni! 🙂 A többiek pedig azzal “húztak” fel egy kissé, hogy minősítenek, pedig talán nem is ismernek. (Mindegy milyen vagyok amúgy!) Ugyanis mindenkinek kijár az ártatlanság vélelme addig amíg rá nem bizonyítják, hogy bűnös!…
  Beszélgessünk akkor tehát érdemi dolgokról! Azaz először is rólad: nem tudom ki vagy! (De itt nem te indítottál ilyen tipp-versenyt, hanem én! 🙂 Tehát te kell válaszolj arra, hogy én ki vagyok!)
  Felessel, sörrel vagy anélkül: elmondom neked, hogy nem hiányolom a nevemet a kitüntettetek listájáról. Ha figyelmesen elolvasod a bejegyzéseket, már az első bejegyzésemben azon “spannoltam” fel magamat, hogy van aki, amúgy buzgó RMDSZ-esként, holmi plecsni elmaradásáért képes “haragudni” az RMDSZ-re. Akkor milyen RMDSZ-es volt az olyan ember 20 éven keresztül??? … Olvass tehát figyelmesebben, s ne bocsátkozz feltételezésekbe, hogy – úgymond – csak az a bajom, hogy kimaradt a nevem valahonnan! Neked, lehet, hogy az a bajod, hogy a TE neved nincs ott, de engem igazán nem érdekel, sőt örülök is neki, ha kihagynak innen-onnan! (szívre tett kézzel állítom!- úgy ahogy kéred). Jobban szeretem, ha nem jutok eszükbe, s hagynak, hogy éljek egy kicsit nyugodtabban is, úgy ahogyan mindig is szerettem volna!

  “Több évtizedes munkánkat azzal köszönték meg, hogy félrehajítottak mint az elhasznált mosót. Ez lett a mi eremdéeszünkből! Próbáljunk szólni valamit!
  Hol? Kinek?” -ezt írod fentebb és erre szeretnék reagálni röviden!

  Engem senki sem dobott félre, “mint egy elhasznált mosót”. Nem is álltam “félre”, hanem eldöntöttem, hogy hagyok másokat kipróbálni a “bársonyszéket”! Be tudom bizonyítani, de előbb mondd ki a nevemet, vagy beszélj hozzám tisztességes hangnemben és kimondom én magam! Akár itt is, de bárhol, mert azt csak nem szégyelhetem (ugye?), hogy HISZEK mai nap is egy eszmében??!!! (Erről is írtam fentebb!)
  Másrészt, ha úgy is lenne, amint írod, hogy “próbáljunk szólni valamit!” – hát az azért van, mert ez a honlap is bizonyítja, hogy ha az a sokat szidott RMDSZ olyan amilyen, az azoknak köszönhető, akik hallgattak, meghunyászkodtak, próbáltak “jó” fiuknak-lányoknak tünni, még ha nem is értettek egyet a “vezéregyéniségekkel”, amikor más (néha egy-egy ember, avagy emberasszony) ellentmondott nekik! És akkor most itt folyik a nagy köldöknézés! Sajnáljátok és sajnáltatjátok magatokat, mert nem tetszett nektek se, de hallgattatok! Aztán amikor “dobtak” avagy “mellőztek” titeket, akkor ilyen “honlapokon” megeredt a nyelvetek! … Na, lásd kedves SARMASÁGI, csupán ezzel van nekem bajom, ezzel a magatartással!
  Mert az ilyen jellemű emberek önmagukért ültek és ülnek be egy -egy “székbe”, nem pedig a közösségért, amely mellett lándzsát törnek nap mint nap, s féltéglával döngetik a mellüket minden adandó alkalommal. Amikor pedig a közösség felől kellene dönteni érdemben, felelőséggel, akkor előbb megnézik, hogy a “líder” mikor emeli a kezét, s ő is úgy emeli, hogy ne adj Isten magára haragítsa azokat akiknek “politikai súlya” van!
  Nos, erről beszélgessünk, kedves SARMASÁGI, ez TÉMA lenne, ez a magatartásforma. Meg arról, hogy hogyan lehetne az ilyen emberek ellen védekezni! …

  Mára ennyit! Várom, hogy kimondd a nevemet 🙂 – ha ilyen biztosan tudod, mondd ki bátran!
  Üdvözöllek, kellemes vasárnapot kívánva!

 • optimista szerint:

  Jól beszélsz “Csak egy átutazó”,Sarmaságon is az a baj,hogy a tanácsosok is úgy emelik a kezüket ahogy muszáj,nem ahogy kellene,sok esetben!
  Mindenkinek jól van minden,nem törődik senki komolyan a munkák helyes kivitelezésével,ez volt eddig is,ez lessz ezután is ,SAJNOS!

 • SARMASÁGI szerint:

  Szia,aranyos!
  El vagyok keseredve, de nagyon, mert nem vagy őszinte (hozzám). Azzal vigasztalom magam, hogy biztos azért, mert nem jöttél rá, hogy kivel pourparlézol.
  Sajnálom, de ezzel a hivatalos propaganda-szövegeddel nem érdemes, és nincs értelme vitába szállni. Ezzel csak azt bizonyítod, hogy nem tudod levetkezni azt a beszédmodort, azokat az ideológiai sémákat, amlyeket Rád kényszerítettek (vagy magadra erőltettél?) a vezetői funkcióidnak “köszönhetően”.
  Ne téveszd össze ezt a fórumot a Szilágy megyei MKT-val, vagy a zilahi Hkt-val! Volt idő, mikor ott is lehetett véleményt nyilvánítani őszintén, egyenesen (amit néha-néha meg is tettünk), de az már olyan régen volt, hogy Te már el is felejtetted.
  Hol vannak már a tavalyi gumicsizmás sarak!?…
  Látod, azoknak kellett volna adni a plecsnit, nem egy olyannak, akiről két éve fedezték fel, hogy magyar, akit azért tuszkoltak be nagy hírtelen az eremdéeszbe, a polgármesteri bársonyszékbe, hogy legyen kivel maszatolni, hogy legyen kivel megvezettetni egy (majdnem) színmagyar közösséget.
  Ennyit a plecsni-témáról.
  Továbbá, nem kell ahhoz sem MPP-snek, sem EMNT-snek lenni ahhoz, hogy ilyen disznóságok ellen felemeljük a
  szavunk, vagy-ne adj Isten-próbáljunk tenni is valamit.
  De amikor az ember fia úgy érzi , hogy rokon lett Don Quijote-val, és olyan konok ( marha?), hogy még azért se adja fel, akkor nagyon pecsovista kell legyen, hogy ne váltson irányt és hangnemet.
  Ez utóbbit meg a mi kies szilágysági médiaprérinken (egyelőre!) csak ilyen fórumokon lehetséges.
  Meg esetleg a Hókefélkében, de nagyon-nagyon leszűkített körben.
  Ez utóbbi mondat után már biztosan megvilágosodsz…
  A nevedet-nevemet kérlek ne erőltesd, ha továbbra is szeretnénk itt észtosztani.
  Ugyanis a jólfizetett szarkeverők és seggnyalók már ide is bepofátlankodtak destruálni.
  (A sörrel azért még jössz!)

 • kutya... szerint:

  …legyek ha irigyelem ettőla dombi fiutól a plecsnit!
  Sőt, arra kérem a sarmasági-Szilágy megyei fő-fő eremdéeszseket, hogy ebben a nagy koncosztásban sírjanak ki neki valami megyei vagy országos funkciót.
  Egyrészt, azért mert már kiérdemelte-annyit etette-itatta az egész vezérkart a falu pénzén.
  Másrészt, azért mert nagyon elegünk van már belőle, meg a maffia gáskájából.
  Könyörgünk, eremdéeszes urak!
  Ti varrtátok a nyakunkba, ti szabadítsatok meg tőle!
  Ha így haladunk, lezülleszti(k) egészen ezt a jobb sorsra érdemes közösséget.

 • admin szerint:

  te is kutya!

 • Kerekes Edit szerint:

  Van egy szólás-mondás, amelyiknek ez a lényege (elnézést kérek, de nem tudom pontosan idézni):”Minden közösség olyan vezetőt érdemel, amilyet választ magának!”
  Ebben sokminden benne van, minden vetületével az ügynek, Dombi is, Băsi is, stb.,… lehetne még sorolni.
  Én csak annyival egészíteném ki mindazt amit ennél a témánál, de akár a többinél is, végigolvastam, hogy hála Istennek vannak még elégedetlen emberek, mert akkor nincs még elveszve semmi! Ettől megy előbbre a világ sorsa!! Régen “Jaj” volna nekünk, ha mindenki elégedett volna! Meg amúgy is van egy olyan hit is rólunk, magyarokról,- egyik költőnket parafrazálva (már megint pontatlanul idézek) -, hogy minket “ütni, verni kell”, különben egymást ütjük agyon (ezt meg én fűzöm hozzá.)
  Összegezve a dolgokat: ha ilyen egymásnak-feszülések vannak egy közösségen belül, akkor abból a közösségből vagy lesz VALAMI, vagy még azt is szétverik, amit eddig mások, elődeik verítéke által a magukénak mondhatnak.
  Bocsi, hogy pár percre “elszívtam” itt, ezen az oldalon, mások elől a levegőt.
  Épületes beszélgetéseket kívánva, maradok tisztelettel: Kerekes Edit
  (RMDSZ-es vagyok és az is maradok) :))

 • Kerekes Edit szerint:

  Bocsi, hogy visszatértem egy gondolat erejéig, de nagyon zavaró, hogy itt nem divat, vagy nem “illik” a bejegyzések fölé vagy alá odaírni a véleménytmondó embernek a saját becsületes nevét. Ezt csak úgy megjegyezem, mert zavaró! Azt tapasztalom, hogy mindenkinek van véleménye, csak épp NEVE nincs! Aztán itt hadakoznak egymással a “névtelen” emberek, holott lehet, hogy nagyon jól ismerik egymást, s NÉVVEL mondanák meg egymásnak, hogy mit hisznek, mit nem, mi az álláspontjuk, stb. CSAK NEM FÉL VALAKI???!!!! Kitől?? Mitől?? … A XXI. században félni kellene egymástól az embereknek?? Akkor meg mit ér az emberiség minden találánya, bölcsessége, tudománya??!!! Remélem igaz az, hogy “BOSZORKÁNYOK MÁRPEDIG NINCSENEK”! Ha mégis volnának BOSZORKÁNYOK, akkor ITT boszorkányüldözés zajlik!
  Na, bocsi, hogy “visszatértem” e gondolat erejéig, de ezt még el akartam itt mondani.
  Üdv. Kerekes Edit

 • valaki más szerint:

  az hogy dombit meg base-t egy lapon(napon) emlegeti valaki soha nem gondoltam volna.Nem gondolod hogy ez óriási baki?
  Mi van kedves Kerekes Edit a Csak egy átutazó szereppel?Akkor mégis csak vannak funkcióid az RMDSZ-ben és anyagilag is megéri ejsze?Mégsem olyan önzetlenül végzed a munkád?Lám-lám.

 • SARMASÁGI szerint:

  Kedves ex-Elnökasszony!
  Aki nem ismeri politikusi előéleted, olvasva beírásaid, azt hiheti , hogy egy unalmában filozofálgató mezei eremdéeszessel lefetyel.
  Nem oda Buda, tisztelt Edit!
  Aki hosszú évekig csúcsvezette (ha “társbérletben” is) a Szilágy megyei eremdéeszt az félreállása-szerintem félreállítása!-után sem lépheti át árnyékát.
  Mert nem csupa napfényt hozott ránk áldozatos munkálkodásotok(…unk), hanem bizony mély árnyékot is, amelybe mostanában egyre gyakrabban beleborzodunk.
  Jó példa erre a négyévenkénti helyhatósági választás.
  A régi beidegződések szerint, füttyentve passzolsz át minden felelősséget a (helyi)közösségre, pedig Neked tudnod kell, hogy ez távolról sem így van: meghatározó a különböző szintű eremdéesz-vezetők felelőssége is.
  Te nagyon jól ismered megyénk magyar közösségeit külön-külön, így tudatában voltál-vagy annak is, hogy mindegyik más és más.
  Mindez viszont nem jelentett akadályt a felső vezetésnek abban, hogy egy közös stratégiát (kampány-előszavazás-kampány-szavazás) dolgozzon ki, amit ráerőszakolt minden egyes helyi közösségre.
  Ha visszanézel (vezető)politikusi pályádra, csak a Te múltadban hányszor előfordult, hogy egy bizonyos közösség opciója nem egyezett a vezetés jelöltjének a személyével. Ki kellett győzön, ha törik, ha szakad?…Az eremdéesz jelöltje. Aztán vettétek a kalapotokat: egyék meg a választók amit főztetek neki!Itt kezdődtek a bajok az érdekképviseletünkben. És nem az MPP-EMNT-SZNT miatt. Akkor még sehol sem voltak. Viszont voltak kevésbé virító tulipánosok, akik már akkor látták a bajt, és mondogatták is itt-ott, de hangjukat elnyomta a hurrá-optimizmus.
  A közérthetőség kedvéért: nem (csak) az utolsó választásról van szó.
  Visszatérve a jelenbe és személyedre, Te nem csak egy “átutazó” vagy-voltál tájainkon, hanem annál sokkal több.
  Fényeiddel és árnyaiddal egyaránt.
  U.i. Mi lesz a sörömmel?

 • Kerekes Edit szerint:

  Tisztelt “valaki más” ! (Bár, hogy őszinte legyek, élek a gyanúperrel, s talán ha időt áldoznék rá, be is tudnám bizonyítani, hogy itt ebben a témában nem több, mint 3-4 személy beszélgetett, mindig más név alatt. 🙂 De most éppenséggel nem ez a lényeg!)

  Tehát: tisztelt “valaki más”, most neked szeretnék válaszolni!
  Tisztázni szeretném először is, hogy nem vontam párhuzamot Dombi és Băsi között, nem vettem őket “egykalap alá” olyan értelemben, ahogyan te próbálod itt a szájamba rágni! Olvasd el figyelmesen azt, amit ebben a témában írtam és ne próbálj csúsztatni! A párhuzam csupán arról szólt, hogy egyiket is, másikat is szidják, mint a bokrot, de a többség mégis úgy döntött, hogy a vezérük legyen! Nem azt mondtam, hogy Dombi olyan jellem lenne, mint Băsi, vagy fordítva, és még csak nem is jellemeztem egyiket sem, sőt nem is kívántam jellemezni!
  Magyarán: arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a dmokrácia játékszabályait el kell fogadni. A többség dönt! Jól, rosszul, de a többség akarata döntő! Ez nem azt jelenti, hogy minden esetben JÓL dönt és azt szó nélkül kellene hagyni! Ha nem elég világos a magyarázatom, akkor erről a témáról egy külön honlapon sem tudnánk szerintem eleget vitatkozni! Akkor ott már a demokrácia, mint társadalmi rendszer lenne megkérdőjelezve, amivel szemben – valljuk be őszintén! – az emberiség a XXI. század elején sem tud más, igazságosabb alternatívát felmutatni. Lehet, hogy van, de egyelőre nem “találták fel”. 🙂 Cáfolj meg, ha úgy érzed, hogy nincs igazam!
  De ne keverjük össze a “Dombi – Băsi” dolgot a demokráciával, mint fogalommal, hiszen ők, mindketten CSAK a demokrácia szabályainak végtermékei, következményei. Tetszik vagy nem, de a demokrácia, mint olyan sem tökéletes, tehát NÉHA a következményei sem mindig tökéletesek. … De nem folytatom, mert lehet, hogy Admin azt fogja mondani egy -két nap múlva, hogy “off topic” voltam 🙂 Pedig a plecsni-ügynek is direkt-indirekt módon (ahogy akarjátok!), de köze van a demokráciához!

  A második témához, amit felvetsz hozzászólásodban, a következőket szeretném elmondani:
  1. Mindenki “csak egy átutazó” ebben a világban! Én is, te is! Perelj a Jó Istennel, ne velem!!
  2. Igen, vannak az RMDSZ-ben betöltött funkció(i)m jelen pillanatban is.
  2.a)A zilahi RMDSZ HKT-tagja vagyok. Köztudott, hogy ezért a “funkcióért” soha sem kaptam pénzt sem én, sem más! A zilahi 58 (!) tagú HKT-ban nekem is van egy szavazatom. A HKT-tagsággal járó feladatköröket itt most nem írom le, de a szavazatomon és vélemény-nyílvánítási jogomon túl, még jogom van, sőt kötelességem dolgozni is. (Lásd az RMDSZ Alapszabályzatát). Erről ennyit!!
  2.b)Az RMDSZ létezése óta RMDSZ-tag vagyok. Ezért nem jár pénz, hanem ez tagdíj-fizetési kötelezettséggel jár. Magyarul: én adok, nem én kapok!!!
  2.c) Jelen pillanatban (nem tudom meddig, de azt tudom, hogy 2008 augusztusától) igazgatótanácsi tag vagyok a zilahi Transurbis-nak nevezett közszállítási vállalatnál. Tiszteletdíjam itt 28 újlej havonta(280.000 régi lej), amit ki szoktam egészíteni 2 lejjel, hogy legyen kerek 30 lej és odaadom a zilahi RMDSZ-nek folyóköltségek fedezésére. Persze, ezért a “kemény” pénzért dolgoznom is kell (nem 28 lej értékben!), s meg is teszem, amit lehet, legjobb tudásom szerint. Ha nem jól dolgozom váltson le a városi tanács, vonjon vissza abból a tisztségből az RMDSZ, elfogadom, tudomásul veszem… Csak megjegyzem, hogy a felelősségvállalási biztosítás, amit évente meg kell kötnöm egy biztosító társasággal, egy egész évi tiszteletdíjam legalább háromszorossa! Ezt a törvény kötelezően előírja minden igazgatótanácsi tagnak. Úgyhogy ebből sem nyerek semmit a TE értékrended szerint, amit pénzben mérsz! Még azzal sem dicsekedhetek, hogy volna egy ingyenes autóbusz-bérletem (tudod mi az: abonament, így szokták mondani!)

  Reagálni szeretnék arra a kérdésedre is, hogy:

  “…és anyagilag is megéri ejsze?Mégsem olyan önzetlenül végzed a munkád?Lám-lám.”

  Anyagilag??? Nem éri meg. Csak engem és családomat soha nem az anyagiak érdekeltek! Nem kerestem magamat “gennyes-gazdagra” amíg az RMDSZ-elnöke voltam 13 évig, akkor sem! Sem nem kunyeráltam egy jó kis zsiros állást sem magamnak, sem a családom tagjainak. Mellesleg a férjem 7 kerek esztendeig vállalta a külföldi munkát, hogy én még csak rá se legyek “kényszerülve” RMDSZ elnöki tisztségemnél fogva, hogy pénzért adjam el a lelkemet a mindennapi betevőért! A lányom is magánvállalatnál vállalt munkát versenyvizsgával(amikor az egyetemet befejezte 2004 nyarán), nem pedig én “balhéztam” neki valamelyik közintézménynél egy jó kis zsiros állást!!!
  Én magam sem abból éltem, most pedig annál inkáb nem abból élek, hogy a valamikori RMDSZ-ben betöltött ilyen-olyan funkcióimnak köszönhetően jutottam volna pénzhez!… Mindazt amit itt leírtam a “koszos” anyagiakra vonatkozóan, le lehet ellenőrizni! Nem nagy ügy!

  Mégis NYERTEM sokat, sokmindent! Nem pénzt, nem befolyást és hatalmat (legalább is nem olyat, amilyenre te gondolsz!). De ezek a dolgok TÉGED és a hozzád hasonlókat nem igazán érdekelhetnek, mert azok a dolgok amelyeket én az RMDSZ által “NYERTEM” azok a te értékrendedtől fényévnyi távolságra vannak, ezért nem is sorolom most fel neked ITT. Úgysem értenéd!

  Ami pedig az önzetlenségem megkérdőjelezését illeti: méltóságon alulinak tartom ezt még bizonygatni is, főleg neked! Különösen egy, nevét, azaz: ÖNMAGÁT nem vállaló egyénnek!!!

  Mindenek ellenére (az ironikus hangnemed, a rosszhiszeműséged, stb. ellenére) SZERETETTEL üdvözöllek: Kerekes Edit

 • Kerekes Edit szerint:

  … És most te következel, kedves SARMASÁGI! 🙂 Csak azért,hogy meg ne sértődj azon, hogy nem válaszolok neked is még ma! 🙂

  TEHÁT:

  Tisztelt SARMASÁGI !

  Ha olyan nagyon jól ismersz, mint ahogyan próbálod “sugallni”, akkor azt is tudhatnád rólam, hogy NEM “egy unalmában filozofálgató mezei eremdéeszessel” van dolgod! 🙂 Tudnod kellene rólam, hogy nem az a tipusú ember vagyok, aki valamikor is
  unatkozott volna! 🙂 Mindig kaptam magamnak olyan elfoglaltságot, ami “elszórakozatatott” ! Most is olyan helyzetben vagyok, hogy – hála Istennek! – egy percet sem unatkozom! Ha nem hiszed, járj utána! 🙂

  “Mindentudásod” ellenére, pontosítani szeretnék néhány dolgot, amelyek felől vagy nincsenek pontos információid, vagy feltételezésekbe bocsátkozol.
  Ime:
  1. Hizelgő, de NEM IGAZ az az állításod, hogy “társbérletben” ugyan, de “csúcsvezettem” volna a Szilágy megyei RMDSZ-t. Hanta!!! Sokminden másért is igaz az, hogy téves az állításod, de első sorban azért, mert annyira ismerem magamat, hogy biztosan állítsam, hogy nem is vagyok olyan beállítottságú ember – születésemtől és neveltetésemtől fogva! -, hogy “társbérletben” “csúcsvezessek!!! .. 🙂 Érted mit akarok mondani????? Ha mégsem, akkor ezt majd egy sör mellett kibeszéljük, igérem! 🙂 (Számold csak az általam felajánlott söröket!!)
  2. Sem félre nem álltam, sem félre nem állítottak! Sarmaság ide csak huszon-valahány kilométer és csakis annak tudom be a téves információidat! Most még csak annak!!
  Amúgy informálódj Zilahon, nem MPP-s körökben, hanem úgy egyszerűen a városban bárkitől, aki talán sem “itt”, sem “ott” nincs különösebben! Különben, amint más, “nem sarmaságinak” nem lehet elég pontos “képe” a sarmasági helyzetről, ugyanúgy igaz ez a zilahi helyzetre vonatkozóan is! Elismerem, hogy “kényelmetlen” személy lehettem RMDSZ-elnökként sokaknak, de érdekes módon másfél évig “harcoltam” a zilahi RMDSZ döntéshozó testületeivel azért (elnökség, HKT), hogy a négy éves mandátum lejárta előtt (2010 július) tisztújítást írjunk ki.
  3. Egyenesen és személy szerint azzal vádolsz, hogy “füttyentve passzol(tam) át minden felelősséget a (helyi)közösségre, …” – és példákat hozol fel igazad alátámasztására. A felhozott példák is rosszak, s vádjaid alaptalanok, könnyen megcáfolhatók, hiszen azon túl, hogy írásos nyomuk van (jegyzőkönyvek, más dokumentumok,tanuk, stb…), biztosan állítom, hogy az akiről te így beszélsz és akiről ezeket állítod, az nem én voltam és nem is én vagyok! ÉN ILYET SOHA NEM TETTEM ! Az állításaidat be kellene bizonyítanod!
  Mikor “passzoltam” én át a saját felelőségemet másra??? Hát még egy közösségre!!!!! TE NEM TUDOD, HOGY MIT BESZÉLSZ !!!! Kérek szépen egy olyan embert, NÉVVEL (!!!) nem ilyen-olyan-akármilyen “felhasználói névvel”, aki olyat tud felhozni ellenem, amikor nem vállaltam volna a felelősséget szavaimért, tetteimért és “átpasszoltam ” a felelőséget másra, avagy másokra!
  (Minusz egy sör ezért a kijelentésedért, kedves SARMASÁGI!!!)
  … Tudod mit SARMASÁGI???!!! Nem folytatom, mert az is méltóságon aluli, hogy én bizonygassak valakinek valamit az életemből!!!!
  OLYAN VAGYOK, AMILYEN !!!… “VAGYOK, MINT MINDEN EMBER…” … Miért??? TE JOBB VAGY, MINT BÁRMELYIK EMBER?????
  Szóval, nem vagy jobb. Ne haragudj rám ezért! (Van még egy söröd!) 🙂 … Köztem és közted az a különbség, hogy én az elveim szerint éltem és élek, cselekedtem és cselekszem akkor is, ha az nekem semmilyen értékrend-szerinti haszonnal nem jár!
  … Másrészt pedig a hozzászólásodhoz hozzáfűznék még egy annyit, hogy nekem olyan dolgokat ne írj a számlámra, amiért nem vagyok felelős!!! Még söröket se!!!!

  Na, mára ennyit! Téged is szeretettel ölellek, bár nem is tudom ki vagy, s hozzászólásodból következően egy ilyen “magabiztos” embernek, úgy érzem, nem pont az én szeretetteljes “ölelésemre” van szüksége!
  Isten áldjon SARMASÁGI !

 • ??? szerint:

  Admin!
  Ennyire off-topic, mint K.E. röfögése a magánéletéről…
  Ki a büdös ló…-t érdekeli K.E. önéletrajza!!!
  Nem kell bemutatkoznia, mert mindenki jól ismeri, az eremdéesz módszereivel együtt. Minden konkrét felvetésre azt mondod: méltóságon aluli! Milyen méltóságról beszélsz???
  1 kérdés a végére: Tudtad – e, hogy Dombi 2008 januárjában iratkozott be az eremdéeszbe? Júniusra nem plecsnit, hanem bársonyszéket kapott tőletek: Serestől, Daritól, Kerekestől… s a többitől. Azokat, hogy ki, mit érdemel, a demokráciát és a tisztességes előválasztásokat ne emlegesd egy napon !!! Te ezt a legjobban tudod!

 • SARMASÁGI szerint:

  Ködösítsz, Edit asszony!
  És szándékosan félremagyarázod egy-egy kijelentésem, a kellemetlebbeken pedig nagyvonalúan átsiklasz.
  Csak néhány példa:
  -a “társbérlet”-en azt értem, hogy nem egyedűl voltál csúcsvezető
  -a megye legnagyobb szervezetének elnöke, a Megyei Képviselők Tanácsának tagja (egy időben alelnöke is) nem
  megyei csúcsvezető?
  -ebben a minőségedben nem voltál döntéshozó közösségi (nem csak zilahi!) ügyekben?
  -rossz közös döntések után hányszor mea culpáztatok és hol? (Így értettem, hogy passzoltátok a felelősságet).
  -az egyik beszóló a “piszkos” anyagiakat feszegeti.
  Ha már vetted a lapot (szerintem nem kellett volna), nem felejtettél ki valami(ke)t? Például, hogy évekig tanácsos is voltál…Vagy talán az ilyen nemű illetékeidet is felajánlottad a szervezetnek?
  Összegezve: kérlek ne kapd fel a vizet, mert egy közszereplőnek közélete is van, ami nyílvános és számonkérhető ( tgdíjfizető, adózó stb. jogon). Észrevehetted, hogy magánéleti vonatkozásokról egy szót sem ejtettem, ellenben magánemberként mondok véleményt. Furcsállom is, hogy milyen jogon és alapon teszed a “köztem és közted …” szerű összehasonlításokat, ha nem ismer(het)ed az elveimet.
  Jól érzem, hogy átmentél személyeskedésbe?
  Tudod,hogy ez az olyan vitapartner utolsó szalmaszála, aki kifogyott az érvekből, és vesztésre áll…
  Ne add fel, Aranyos!

 • SARMASÁGI szerint:

  ???-nek!
  Az utóbbi mondatok a Te beírásodra is vonatkoznak.
  Egy közszereplő közélete közügy. A fentebbi vita Edittel azért nem off-topic, mert politikáról-politikusról szól.
  Mint az aktuális topic, mint ez a blog.
  A többi oké.
  Gratula!

 • blogger szerint:

  Mi van adminkám, átmentél börtönőrbe, hogy minden topic-ot bezársz?
  Lekonnyadt a…vitázókedved?
  Vagy csak kifogytál az érvekből meg az ötletekből?
  Hogy lásd kikkel van dolgod, ingyen és bérmentve kisegítlek néhány topic-(korszakalkotó)ötlettel:
  -nyiss egy külön topicot MALACKODÁS ERRŐL-ARRÓL címmel, azoknak akik ezt a témát és ezt a stílust kedvelik
  -POLITIK(US)A MINDENEKFELETT-ebben a topic-ban oszthatnák az észt a “mindentudók”
  Legalább a jövőben nem kell erkölcscsősz legyél (mondjuk, nem is áll jól Neked…), és marad időd normális-ha-ha-ha- véleménynyílvánításra.
  Ennyit a jövőre nézve.
  Azonnali felhasználásra is van a tarsolyomban egy topic-nyitó téma: Beleszólok Sarmaság költségvetésébe!
  Már hogy nem csak én, hanem bárki, akinek épkézláb ötlete van ezzel kapcsolatban.
  Adjuk fel labdát a tisztelt tanácsos uraknak és a mégtiszteltebb polgármesteri hivatalnak!
  Mit szólsz?
  Jár a sör?

 • admin szerint:

  Ki van zárva be tudnád bizonyítani vagy egyáltalán megtudni a hozzászólók azonosságát. Egyszerű: azt még én sem tudom, de ha olvastad volna blogunkat a múltban akkor ezt már rég tudnád.

  Mindenkinek: nagyon vigyázzatok arra hogy ne legyetek off-topic többé mert amennyiben tovább folytatnátok, felrúgván a blogkultúra legelemibb szabályait, akkor aktuális topic-ot is zárolni fogom.
  Köszönöm a megértést,
  admin.

 • admin szerint:

  Kedves blogger!

  Mindösszesen annyi van hogy unom a sok off-topic hozzászólást meg a folytonos mocskolódást és személyeskedést. Meggyőződésem az hogy sokkal hatékonyabb és hasznosabb kommunikálni ezek nélkül.
  A malackodásoknak már van nyitva az ún. szemétdomb topic, itt megtalálható:

  http://sarmasagi.ro/109/szemetdomb-topic

  Értékelem közösségfejlesztő ötletedet, ezért a következő linken találod az új topic-ot!

  http://sarmasagi.ro/2566/beleszolok-sarmasag-koltsegvetesebe-2

  Hasznos bloggolást mindenkinek!

 • valaki más szerint:

  “Magyarán: arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a dmokrácia játékszabályait el kell fogadni. A többség dönt! Jól, rosszul, de a többség akarata döntő! Ez nem azt jelenti, hogy minden esetben JÓL dönt és azt szó nélkül kellene hagyni! Ha nem elég világos a magyarázatom, akkor erről a témáról egy külön honlapon sem tudnánk szerintem eleget vitatkozni! Akkor ott már a demokrácia, mint társadalmi rendszer lenne megkérdőjelezve, amivel szemben – valljuk be őszintén! – az emberiség a XXI. század elején sem tud más, igazságosabb alternatívát felmutatni. Lehet, hogy van, de egyelőre nem “találták fel”. Cáfolj meg, ha úgy érzed, hogy nincs igazam!” – mondod Kerekes Edit.

  Úgy néz ki nem igazán bővelkedsz lexikális tudásban demokráciaügyben (sem) mert a “demokrácia” és az “igazságos” vagy pedig az “igazságosabb” szavainkat egy napon emlegetni pont olyan össze nem illő dolog mint ahogy Basevel meg Dombival tetted.Még köszönőviszonyban sincsenek.Íme egy kis fejtágító:

  http://hu.wikipedia.org/wiki/Demokr%C3%A1cia

  Az hogy szekuparancsra kiutalt polgármestert akasztott a sarmaságiak nyakába a 20 éves rmdsz nevű szervezeted,már csak hab a(már megbocsáss, szándékos hülyeségeid)tortáján-mert beírásaid után ítélve művelt és tájékozott embernek nézel ki,ilyen csúsztatásokat amiket gyakorta vétsz,kizárólag valamilyen érdek által vezérelve teheted.Már megbocsáss,de nem nézel ki olyan hülyének.

  Azt is észrevettem hogy nagyreményű RMDSZ tollakkal próbálsz ékeskedni amikor a zilahi HKT tagok számát emlegeted…Vajon meddig fog tartani ez a nagypártos dícshimnusz? Hány évet adsz még az RMDSZ-nek?

  Az hogy a blogba ki milyen néven ír,ez már csak egy ilyen műfaj.

  Ennyi csúsztatás és humbukkolás miatt, amit eddig végeztél,engedd meg nekem kérlek hogy általad bemutatott értékrendedről azt állítsam hogy hamis szöveg.
  Tudod,aki hazudik,az csal is,meg lop is,meg stb…Ugye ismered ősi közmondásunkat?

  Szeretettel(én is)

 • Kerekes Edit szerint:

  Tisztelt “valaki más” !
  Tartsd meg magadnak a velem szembeni “elismeréseket” ! Köszi, nem tartok rá igényt!!!
  Másrészt, már megint csúsztatni próbálsz: NEM ARRÓL BESZÉLSZ, amit felvetettem témaként!
  Amúgy a “lexikális” tudásom felér a tieddel!!! A fejtágítók nagyon hasznosak lehetnek, de úgy érzem TE KÜLÖNÖSEN IS rászorúlsz erre! Tanulmányozd jobban egy kissé ezt a témát is!
  Az, hogy az ÉRTÉKRENDEMRŐL nem akarsz beszélni, téged minősít! 🙂 Sejtettem, hogy ez a “téma” vörös posztó a szemedben!
  Semmilyen “tolakkal” nem akartam és a továbbiakban sen kívánok ékeskedni, sőt! …. Ha nem hiszed, járj utána! Kinek és miért bizonygassak valamit, akármit, bármit??? !!!!! Neked vagy a hozzád hasonlóknak, nincs értelme!
  Sajnálom, hogy “párhuzamos” egyenese vagy egy manipulációs eszköz-rendszernek. Ezért sem engem, sem az RMDSZ-t ne hibáztasd! … Ha mégis ezt teszed,az mégis csak a magad hülyeségének bizonyítványa!
  Isten óvja az embereket tőled!
  Üdv. Kerekes Edit

  U.i. És még te mondod, hogy “aki hazudik,az csal is,meg lop is,meg stb” ????!!!!!!

 • ??? szerint:

  Lassan arról szól a C2, hogy emberek beírnak, aztán valamikor hajnalban bagoly-K.E. megmondja a tutit.
  Én nem tudom…, nem tudsz aludni Editke?
  Lelkiismereted nem hagy, vagy az a rengeteg propagandameló, meg a következő 20 év tervei? Biztos jösz majd azzal, hogy rengeteg a munkád, meg csak ilyenkor érsz rá… blabla.

  Sz.tem is kifogytál már az érvekből, másképp nem tudnám megmagyarázni magamnak, hogy a kérdéseinkre, amelyek az egész világot érdeklik miért nem adsz 1értelmű választ, helyette felveszed “valaki más” kesztyűjét és diplomatikusan zárolod a témát.

  Ha nem tartod méltóságon alulinak, válaszolj a kérdésekre!

 • freddy szerint:

  K.E. te egy elo legenda vagy kar hogy az rmdsz egy 2 szinu tarsulat amelyet kepviseltel es a mai napig is kepviselsz es szerintem a hal is a fejetol budossodik ott is illene rendet teremteni az elvonalban haladok soraiban!

 • zilahi szerint:

  VEDJUK MEG EDITET !!!!!!!!!!!!!!

 • valaki más szerint:

  Látom kedves Edit(ezután Chereches Edita),hogy elfogytak az indokok ezért átmentél egyszerű durva minősítések sorozatába.Ejnye-bejnye nagyasszony,ezt nem érzed méltóság(god)on alulinak?Vagy az is csak egyszerű humbugolás volt?
  Látod semmi esélyed arra hogy az RKP-ból fennmaradt RMDSZ-t megvédd,az emberek ugyanis tudják hogy kik vagytok és mit képviseltek…Saját magatokat.

 • sarmasagi szerint:

  inkabb vedjuk meg a sarmasagiakat meg a magyarokat Edittol meg az rmdsz-tol!

 • megint valaki más szerint:

  Vajon nem rokona a “mi” Berchi Editánknak?…

 • Kerekes Edit szerint:

  Valaki másnak meg mindenkinek !

  Valaki másnak! Habzó szájjal fröcskölöd itt a mocskot mindekire, aki az RMDSZ-hez tartozik, s már az ember becsületébe is belegázolsz, sőt mi több még az identitásomat is meg szeretnéd határozni! Hát csak jelzem neked, hogy nem vagy TE a JÓISTEN! A becsületes nevem Kerekes Edit-Klára és nem Chereches Edita, de te nevezhetsz bárhogyan, mert azzal is csak magadat minősíted, nem pedig engemet!!! És még te beszélsz arról, hogy én minősítgetek itt valakit/valakiket! Minősíted te magadat eléggé, nem kell ahoz nekem kinyitnom a számat!
  Sértegetéseiddel rákényszerítsz te is meg mások is, hogy időnként személyes hangnemre váltsak, mert ha visszaolvassátok a bejegyzéseket akkor tapasztalhatjátok, hogy az nem úgy kezdődött, hogy a “komé visszaütött”! Azaz: ti kezdtétek a mocskolásomat valótlanságokat állítva rólam,feltételezésekbe is ti bocsátkoztatok, nem pedig én! Azokra én csak válaszoltam! Annál súlyosabb ez, mivel én a nevemet adtam a véleményemhez, ti pedig nem – így ha valaki becsületébe akartam volna gázolni, akkor sem tudtam volna kellőképpen! Találgatásokba pedig nem bocsátkoztam! Legfeljebb próbáltam megvédeni magamat a durva mocskolódásaitoktól!
  Kedves Admin! Ezt a bejegyzés-sorozatot már igazán “off topic” teheted szinte teljes egészében, mert ez egyáltalán nem a vitaindító gondolatról szól! Én ide eszmecserét folytatni jöttem jóhiszeműen, még a kilétemet sem titkoltam, és azt sem, hogy RMDSZ-es vagyok. Azt is sejtettem, hogy nem épp az RMDSZ-esek látogatják zömében ezt az oldalt, de arra nem gondoltam, hogy egy MPP-s honlapon az a menő, hogy ki tud több mocskot az RMDSZ-re és annak jelenlegi vagy volt vezetőire felhozni!
  Kedves Zilahi! Köszönöm, hogy meg akarsz védeni, de ne strapáld magad, nem kell engem megvédeni! Hála Istennek meg tudom magamat védeni, de úgy érzem meg sem kell védjem magamat, mert ezek a díszpintyek könnyen kivédhetők! Meg amúgy is, “amelyik kutya ugat, az nem harap” 🙂

 • hahó ! szerint:

  Tisztelt nagycságos Kerekes Edit asszony,azt a nagy tévedést követte el ,hogy ki irta saját nevét,mert ez a blog már csak ilyen,nem szabad a nevet kiirni,mert az csak ráfázás.Itt alig várják eggyesek,hogy kikezdjék
  az embert párttól függetlenül.Ha Rmdsz-es az a baj,ha Mpp-s az a baj,ha telepi az a baj,ha falusi az a baj,
  de a legnagyobb baj ha az ember ki irja a NEVÉT és még vitába is kezd.Ez a blogozás felsőfoka Sarmaságon.
  SAJNOS!!!
  Most ez a trendi!!!

 • halihó szerint:

  Hahó!
  Te is elkövettél egy nagy tévedést: beszáltál egy vitába, pedig nincs véleményed, ugyanúgy mint azoknak, akik nem érdemben szóltak az Edittel vívott csörtéhez.
  Két út van előtted:
  1.Partner leszel a normális hangnemű vitákban (akár névtelenűl is!)
  2.Ha olyan büszke vagy a nevedre, hogy nyomtatásban szeretnéd viszontlátni, bátran írj dicshimnuszokat a Szilágyság nevű szócsövetekbe. Tuti, hogy megjelentetik, és tuti, hogy senki sem fog vele(d) vitába szállni.
  Az utóbbi két “okos” beírásod olvasva, engedd meg, hogy inkább a második variánst ajánljam.
  Halihó!

 • valaki más szerint:

  Kedves Edita!

  Saját neved vállalván azt írod hogy:

  “Azaz: ti kezdtétek a mocskolásomat valótlanságokat állítva rólam,feltételezésekbe is ti bocsátkoztatok, nem pedig én! Azokra én csak válaszoltam!”

  Ehhez képest pedig átutazóként az elején (ugyancsak te)ezt írtad:

  “Nem pénzért, nem hatalomért, nem a pia-kaja partikért tettem és teszem, amit teszek! Engem ugyan az RMDSZ soha sem “pénzelt”, nem éltem egy percig sem tisztviselőként, pártkatonaként, senki sem tette a fenekem alá a tenyerét, hogy egyáltalán ÉLJEK, MEGÉLJEK máról holnapra, pedig …”

  Akkor ezek szerint a megyei tanácsosi poszt nem is tisztivelőséget jelent?Meg amúgy is mindent ingyen és bérmentve csináltál udemerájéknak…
  Szóval én lennék az aki alaptalanul mocskolódtam amikor azt állítottam rólad hogy össze-vissza hazudsz?
  Hát egy cseppet sem szégyelled magad Chereches Edita?

  hahó ! te pedig menj vissza a középkorba mert akkor nem létezett sem elektronika sem pedig internet.De mielőtt megtennéd azért még öleld kebledre Edita asszonyt mert idegileg kibukott attól hogy valaki elmondta neki hogy hát bizony szeret hazudozni-csúsztatni szegény…Rászorul.

 • hahó ! szerint:

  Halihó,most miért vagy enyire szigorú.
  Most ilyen kedvem van,himnuszokat nem szoktam irni,máskülömben nem érdekel a süket duma.
  Nincs sem eleje sem hátulja.

 • optimista szerint:

  Mit brekegel itt”valaki más”,a kutyát nem érdekli,hogy Kerekes vagy Chereches.

 • hahó ! szerint:

  Még csak anyit Halihó ,hogy nem érdekel a politika,van más elfoglaltságom.Bocs!

 • hahó ! szerint:

  Bocs ,de nem olvastam csak most “valaki más” hozzászólását,önnel nem akarok vitázni ,mert 95% -ban gondolom,hogy ki ,ilyen a megérzésem,de általában be jön.Jó éjt!

 • Kerekes Edit szerint:

  Pedig szívesebben vitáznám “normális” emberekkel, hahó! 🙂 Jó éjt neked is!

 • Kerekes Edit szerint:

  Valaki más!
  Tisztázzunk még egy “aprónak” tűnő dolgot, amit te is meg mások is megemlítettek itt. Többször elhangzott, hogy “megyei tanácsos” voltam. SOHA NEM VOLTAM megyei tanácsos, most sem vagyok az! Helyi (Zilah városi) tanácsos is egy mandátumot voltam, 2000 – 2004 között. Az is úgy lettem, hogy az előválasztáson (ahol a szétszórtan lakó zilahi magyarság valamivel több mint 20%- a résztvett!) – szóval úgy lettem tanácsos, hogy 2000 nyarán miután megalakult a zilahi helyi (és nem a megyei!) tanács, Csóka Tibit kinevezték alprefektusnak és le kellett mondjon a tanácsosi tisztségéről és én voltam a következő a listán. Erről még csupán annyit, hogy igenis, akkor is befizettem az RMDSZ kasszájába a tanácsosi tiszteletdíjam egy részét.
  Másik dolog, amit tisztázzunk! A drága magyar nyelvünk nagyon szép, kifejező nyelv. Sajnálom, ha nem ismered eléggé. Nem minősítelek én ezért, még csak el sem itéllek érte, hiszen tudjuk milyen körülmények között kellett ezt a drága nyelvet megőrizzük. Tehát ne úgy fogd fel, hogy minősítelek,kioktatlak amikor a következő sorokat fogod olvasni. Tehát második tisztázandó dolog: a “tisztviselő” és “tisztségviselő” szavak. Lássuk csak mit takarnak ezek a szavak! TISZTVISELŐ alatt értendő az intézményekben tevékenykedő irodai dolgozó, míg a TISZTSÉGVISELŐ alatt egészen más egyéb értendő! Mai értelmezésben értsd alatta azt, hogy tisztségviselő az aki tanácsos, polgármester, megyei tanács elnöke, alelnöke, a prefektus, alprefektus, és még sorolhatnám. De tisztségviselő az RMDSZ-elnök is meg az MPP elnöke is,meg a püspök is, hogy több példát erre ne is mondjak!
  Csak drága magyar nyelvünk felületes ismeretének tudom be, amikor azt kérded tőlem, hogy “Akkor ezek szerint a megyei tanácsosi poszt nem is tisztivelőséget jelent?” A válaszom erre az, hogy NEM!! Még ha siettedben nem írtad volna el a szót, akkor sem!!!
  Ezek tudatában pedig, olvasd újra a bejegyzéseidet és az enyéimet is, aztán mesélj a csúsztatásaimról, hazugságaimról, bánja a fene, de magaddal legalább légy őszinte! Ha legalább sajátmagaddal mernél őszintén szembe nézni, az nekem már elegendő elégtétel lenne!

 • Kerekes Edit szerint:

  És még egy apró válasz annak, aki fentebb azon morfondírozik, hogy én éjjel hány órakor mit csinálok!
  Csak jelezni szeretném, hogy most vezsem észre, hogy a számítógépemen 00 óra 15 perc van, az előző bejegyzésem pedig már hajnali 1 óra 9 perckor íródott!
  Arról nem is beszélve, hogy szabad és felnőtt emberként, majd én eldöntöm, hogy mikor feküdjek le, és úgy általában, hogy mikor mit csináljak!!

 • Kerekes Edit szerint:

  Aj, haj bejegyzéseket író tisztelt “ismerőseim”! Van egy hírem számotokra, amiről elfelejtettem szólni nektek! Figyelem tehát!
  Vasárnap (február 14-én) ünnepli a Szilágy megyei RMDSZ fennállásának 20 éves szülinapját Zilahon. Délelőtt 10,00 órától a Zilah-belvárosi református templomban istentisztelettel kezdődik az ünnepség, majd 12,00 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában előadásra kerül sor, ahol újabb kitüntetéseket adnbak majd át!
  Na, ezt ki ne hagyjátok, mert legalább a következő hetekben lesz FRISS téma, amihez remélhetőleg hozzá lehet szólni! 🙂
  Na, ugye, hogy jó hírt mondtam???!!!

 • valaki más szerint:

  Gyengére és felettébb homályosra sikerült magyarázatod mellett fogadd már el hogy vannak emberek akik nem szeretik a hamis dolgokat,ugyanis azok az “értéktelen” kategóriába tartoznak.
  Csak arra vagyok kíváncsi mégis mi vett rá téged nagymúltú politikus asszony hogy továbbra is a (magyarságunknak egyértelműen)rosszat szolgáld?Mert te nagyon jól tudod,nagyon jól kell tudnod hogy mi a szitu az RMDSZ házatáján úgy a Szilágyságban mint országosan…

 • valaki más szerint:

  Remélem te is kapsz valami plecsnit Edita mert olyan sokáig (és bérmentve) taszítottad a szekeret,szolgálván az ügy(ed)et.

 • Kerekes Edit szerint:

  Milyen rosszat szolgálok???!!! Kérlek világosíts már fel!!! Én csak azt teszek és tettem, amiben hiszek és hittem!! Te másképp és más egyébben hiszel, mert esetleg más egyebek voltak a meghatározó dolgok, amelyek életedet végig kisérték! Nem vagyunk egyformák, nem gondolkodunk egyformán, ez eddig OK! DE: miért gondolod, hogy CSAK neked van igazad??? .. Azon nem gondolkodtál el, hogy esetleg másnak is igaza lehet?!! Tudod, a mindennapi életben kiderül, hogy nincs olyan, hogy CSAK az egyik ember IGAZSÁGA IGAZ!!!
  Tudod, te valaki más, hogy mégis mi a leginkáb zavaró dolog abban, amit itt tapasztalok??!!! Elmondom neked, bár csak magamat ismétlem, mert már valahol leírtam! Sajnos “szemellenzős” társaság gyűlt itt össze, tisztelet a kevés kivételnek,- akikkel nem lehet civilizáltan meg- és kibeszélni semmilyen témát. Azért írtam azt is, hogy vannak “javíthatatlanok” akiktől ments meg Uram minket!
  Azért, mert én másegyebekben hiszek, attól még nem biztos, hogy neked van igazad! A baj csupán az velem – szerinted és még sokak szerint -, hogy én tényleg az RMDSZ-ben hiszek és nem az MPP-ben vagy valami másban, mint az erdélyi magyarság gondjainak megoldásában résztvevő szervezetben! (Ezt is leírtam már korábban). És akkor következzen a kérdés:MIÉRT BAJ EZ ??? Nem öltem embert, nem loptam, nem csaltam és nem hazudtam! Csupán másegyébben hittem és hiszek mint te! És ezért kell engem vagy másokat mocskolni??? Úgy érzem, hogy ez inkáb amolyan “savanyú a szőlő”-magatartás! … Még csak azt sem állítottam, hogy bizonyos dolgokban nincs igazad, ami az RMDSZ-t illeti! Elhiheted, hogy jobban tudom én (minden nagyképűség nélkül mondom!), hogy mi a baj az RMDSZ-szel, de az legyen az RMDSZ baja, ne a tied!!! Ha pedig te hiszel úgy az MPP-ben, mint én az RMDSZ-ben, akkor dolgozz azon, hogy az MPP legyen a “jobbik” és győzd meg az embereket az igazadról! Cselekedj, ne csak beszélj! Beszélni más is tud!!! Én majd az RMDSZ-ért teszem ugyanezt: dolgoztam és dolgozom érte! Aztán majd eldől, hogy ki az erősebb! Ilyen egyszerű!..

 • Kerekes Edit szerint:

  Hidd el, hogy nem tudom, kapok-e vagy nem valamilyen “plecsnit” és ráadásul nem is érdekel, nem is plecsniért tapostam soha!(Ezt is elmondtam korábban). Én a “plecsni”-ügyekben nem azon szoktam rágódni, hogy miért más kapta és miért nem én, hanem azon, hogy AZ KAPJA MEG, AKI MEG IS ÉRDEMLI !!!! Nekem jobban fáj, ha olyan ember nem kap, aki megérdemelte volna, mint ha az történik, hogy olyan kapta, aki csak kevésbé érdemelte meg! A Dombi kitüntetése egyrészt pont a fentebb leírtakért nem érdekelt, amikor ebbe a vitába “beszálltam”, de amúgy sem ismerem olyan közelről, hogy meg tudnám itélni, hogy sarmasági szinten mit tett vagy mit nem, megérdemelte-e vagy sem! Arról döntsenek a sarmaságiak! Az pedig téves információ, hogy én is ott lettem volna, amikor megyei szinten Dombiról döntöttek! Én a megyei RMDSZ semmilyen gyülésén 2009 szeptember 25 után nem voltam, mert hogy nem vagyok semmiféle megyei döntéshozatali szerv tagja a Küldöttgyűlésen kívül!..
  Úgyhogy lassabban a testtel amikor leírsz egy mondatot állításképpen, kijelentésképpen!! Az ember nem mindenttudó, de a rosszindulat nem magyarázható azzal, hogy “nem tudtam”!

 • valaki más szerint:

  Kedves Edita!
  Higgy nyugodtan akiben csak akarsz és segítsd győzelemre csapatodat,csak közben ne lepődj meg ha rájönnél arra hogy az erdélyi magyarság hátára felkapaszkodva,pár baniért eladtak minket(téged is beleértve)a többségi társadalom jeles késpviselőienek már 93-ban(ugye tudsz a neptuni találkozóról?).Azóta mást se tesz az rmdsz-ed csak követi az akkor kiválasztott utat.
  Sok sikert!

 • valaki más szerint:

  “Nekem jobban fáj, ha olyan ember nem kap, aki megérdemelte volna, mint ha az történik, hogy olyan kapta, aki csak kevésbé érdemelte meg!A Dombi kitüntetése egyrészt pont a fentebb leírtakért nem érdekelt, amikor ebbe a vitába “beszálltam”, de amúgy sem ismerem olyan közelről, hogy meg tudnám itélni, hogy sarmasági szinten mit tett vagy mit nem, megérdemelte-e vagy sem! Arról döntsenek a sarmaságiak!”
  – írod Edita. Nem kívánom elemezni fenti mondataidban a logikai bukfenceket(röviden:azt írod téged csak az érdekel hogy igazságosan adják a plecsnit,viszont téged nem érdekel az hogy Dombi kapott?!??!),csak annyit jegyeznék meg hogy bőszen állítod:téged aztán nem érdekel az hogy Dombi plecsnit kapott,viszont az elején mint egy átutazó ezt írtad:

  “Másrészt arról nem kívánok “értekezni”, hogy Dombi megérdemelte-e vagy sem.Ha ti úgy érzitek, hogy nem, akkor mi a francnak hallgattatok eddig erről????!!! Miért nem kürtölitek világgá minden lehetséges fórum segítségével (no, nem csak ITT!), hogy nem érdemli meg a kitüntetést?! ÉRVEKET, BIZONYITÉKOKAT hozva fel az igazatok mellett, nemcsak kijelentéseket, hogy nem érdemli meg! A TI -a TE igazságod – nem biztos, hogy más IGAZSÁGA is! Ha állítsz valamit, bizonyítsd is be!!! … Ilyen egyszerű.”
  -ahhoz képest hogy nem érdekel a dolog,elég rendesen beleásod magad,sőt indulatokra gerjedsz Dombi féle plecsni ügyben.
  Ejnye-bejnye Edita már megint hazugságon kaptalak(gratula:megtanultad jól elvtársaidtól a felsőfokú hazugság művészetét),vagy csak azért mondom ezeket már megint mert úgynevezett “javíthatatlan” lennék?Végtelen hazugságözön Edita az RMDSZ politikai stigmatizálás nevű trukkjére építve?
  (helyedbe lennék jobban figyelnék a mondandóm összefüggéseire,mert az írott szó megmarad,a beszélt szóval ellentétben…hát elfelejtetted ezt kicsi hazugságözön gerjesztő?)

 • JOBBIK szerint:

  Napoleon,Moussolini,Hitler,Horti es Szalasi is csak azt kovettek amiben hittek! Ezek mind az emberiseg esetleg a magyarsag javat szolgaltak volna? A tortenelem nem ezt vetiti vissza?
  14-en unnepel a szilagysagi RMDSZ? Jol meg valasztott nap!Vezetok nagyon de nagyon szerelmesek!Onmagukba!A Hatalomba es a penzbe!
  Igy hat ezt az unnepet nem is lehetne maskor tartani mind a szerelmesek napjan!

 • Kerekes Edit szerint:

  Hallod-e te “valaki más” !
  Először is, fejezd már be az Edita-zást, mert én Edit vagyok! Ha velem vitatkozol akkor szólíts csak bátran Editnek, mert mindenki így szólított születésem óta és most is így szólít! Ráadásul a keresztlevelemben és minden személyi okiratomban is így szerepel!
  Másodszor pedig nem én követtem el “logikai bukfenceket” a mondandómban, hanem az a baj, hogy te nem tudsz követni! Ezekután fölöslegesnek tartom vitatkozni veled, mert csak egyenrangú szellemi képességekkel rendelkező egyénekkel érdemes vitázni! Ráadásul én azt hittem magyar ember vagy és érted azt, amnit magyarul megfogalmaztam. Ezekután meglehet, hogy tévedtem és talán angol vagy, német vagy, esetleg hottentotta, vagy micsoda, és azért nem érted amit mondok. Mondom, hajlok arra, hogy azt feltételezzem, hogy valami idegen nemzet hős fia lehetsz, aki nem ért jól magyarul, lásd az Edita-zást is!!!

 • Kerekes Edit szerint:

  Te JOBBIK !
  Ami a felsorolt történelmi személyeket illeti, azon elvitatkoznám, hogy ki miben hitt! Ne csúsztass, és ne vonj párhuzamot az ő hitük és az enyém között! Azért is beszéltem fentebb az értékrendről! Olvasd vissza, kérlek! Te sem tudsz követni, akárcsak “valaki más” !
  Rossz a példa, hozz fel más példát a megcáfolásomra!
  Hogy miért febr. 14-én, a szerelmesek napján ünnepel az RMDSZ, annak esetleg más magyarázata is lehet, mondjuk sokkal inkább szervezési háttere, mint az amit te feltételezésekbe bocsátkozva felhozol!

 • valaki más szerint:

  Kapsz hát plecsnit Edita vagy nem fogsz kapni?Véleményem szerint megérdemelnéd mert követed a pártodat mint légy a sz…rt.Mi hát a szitu?

 • Kerekes Edit szerint:

  Te tényleg nerm tudsz követni! Figyelj oda egy kicsit jobban arra amit írok! Ne legyél már ilyen “szétszórt” kisfiam! 🙂
  Mondom mégegyszer, ha eddig nem lettem volna elég villágos, hogy NEM TUDOM. Nu ştiu! – Ezt így jobban érted???? !!! És azt is elismétlem, hogy semmiféle plecsni nem érdekel, mert nem ezért “követem a pártomat” 20 éve!!!
  Gyere el holnap Zilahra az ünnepségre és akkor kielégítheted a kiváncsiságodat!
  Azzal meg mi a baj, hogy követem??? Következetes vagyok, igen! De az miért baj???!!! Hát te nem követed még a saját hülyeségeidet is nem csak a pártodat???!!! Itt, ni fentebb is erről tettél tanubizonyságot! Meg mellesleg arról is, hogy a civilizációtól, meg a kultúrált viselkedéstől is fényévnyi távolságra vagy!

 • valaki más szerint:

  Ejnye-bejnye már megint fölöslegesen kapacitáltattad saját magad Edita!Hát szabad ilyet csinálni?Pláné egy hülye, civilizátlan, kultúrálatlan szétszórt kisfiú miatt mint én?Aki a tetejébe olyan hogy folyton-folyvást helytelenül minősít téged és pártodat!
  Akkor mégis miért indulsz be minden alkalommal?Talán azért mert meg merte valaki neked mondani azt hogy hazudsz-ferdítsz-siklatsz általad beírtakat percről-percre elferdítve és azt az einsteni relativitáselméletre fogod? Vagy talán azért mert nem hiszem,nem hihtem el neked hogy a pénzmotiváltságáról híres/hírhedt RMDSZ pártban léteznek,létezhetnek a pézntől és anyagi juttatásoktól jóval feljebbi motivációs szinttel rendelkező pártkatonák(bocs. egyszerű párttagot szerettem volna mondani…)?
  Hát Edita,ne haragudj de nem hiszem a meséidet,de ugye nincs hari?
  Kösz.Viszontszeretettel,de veled ellentétben őszintén.
  Szia.

 • Kerekes Edit szerint:

  Nem is kell nekem hinned! Ezt nem kértem tőled és el sem vártam, egyébként tőled ez el sem várható! 🙂

  Becs szóra: nincs “hari”, mert minek is? kire is? 🙂

 • JOBBIK szerint:

  Jol el vagytok ti zilahiak ezen a sarmasagi blogon!:D
  Amugy meg holnap milyen plecsnik lesznek ki osztva? Gondolom a szerelmesek napjan a legjobb RMDSZ-es szinekben futo,csodor, a legjobb kerito,a legjobb partyszervezo cimeket fogjatok ki osztani, mert hat ezek igazan ki jarnak ennek a Dombi gyereknek!
  Ma holnap meg a Nobel dijra is jelolitek! Meg nehany eszemiszom dinomdanom,vadasporkolt Tasnadon es ez is meg lessz! 😀

 • Kerekes Edit szerint:

  Nem panaszkodom,tényleg, legalább is én jól elvagyok zilahiként ezen a blogon. 🙂 A végén még megszerettek! :))
  Nem tudom milyen plecsnik lesznek kiosztva, azt sem, hogy milyen kritérium szerint, milyen “kategóriában”, és még azt is hallottam, hogy nem is plecsnik lesznek, hanem emléklapok. A fene tudja, sokmindent beszélnek az emberek!:)
  Én majd elmegyek a templomba, majd az előadásra is, aztán majd felköszöntöm a vejemet 🙂 mert szülinapja lesz! (Mellesleg a vejem miatt is érdekel Sarmaság, mert abból a községből származik) – S ha még marad időm, úgy este későn benézek ide, hogy lássam min filóztatok, míg én az unokáimmal ünnepelek egy kicsit. 🙂
  … Hogy Dombinak milyen kitüntetést adnak?! Nem tudom. Őszintén nem tudom! Amúgy a Nobel-díjat … na, ne röhögtess! 🙂 – azt nem pörköltekért adják, te! 🙂
  Na, kellemes vasárnapot mindenkinek!

 • SARMASÁGI szerint:

  Hol vagy, Edit?

 • Kerekes Edit szerint:

  Hiányoztam???!!! 🙂 Bocsi! Csak épp “belenéztem” a költségvetés-vitába, mert itt kezdett dög-unalom lenni!!! 🙂

 • SARMASÁGI szerint:

  Jóreggelt, Vietnám!
  Jónapot, Edit asszony!
  Nehezen ébredsz. Fárasztó volt az ünnepség?
  Mesélj már valamit.
  Őszintén remélem, hogy ezúttal nem feledkeztek meg Rólad, és Neked is jutott az elismerésekből.
  Kiérdemelted.

 • Ahun Imhol :) szerint:

  Hát mesélt volna, ha hagytátok volna, ha ki nem zártátok volna!

 • admin szerint:

  Túl sokat locsogtál- fecsegtél kedves Edit off-topic, azért lettél kizárva.
  Amennyiben fölös kommunikációs energiáid kiélésére szeretnéd használni jelen blogot, akkor figyelmeztetlek: nem jó helyen jársz.
  Javaslatom: próbálj a lényegre koncentrálni és lehetséges: valamikor vissza foglak engedni…

  Addig is: szép napot !

 • Kerekes Edit szerint:

  Kedves Admin!
  Eltelt most már sok idő, s nem tudom, nem-e fogsz újra kizárni innen! Amúgy mindegy! 🙂
  A témához még csak annyit, hogy nekem az ilyen esetekre van egy “gyógyszerem” – úgy nevezik, hogy “LESZAROM” -tabletta! Ha gondolod elküldhetem neked is e-mailben (ebben a virtuális világban virtuális gyógyszerek dukálnak) 🙂 Ki kellene próbálnod, mert használ, kortól-nemtől-párttól függetlenül 🙂
  Gyógyulást kívánva, szeretettel üdvözöllek! Edit

 • Kerekes Edit szerint:

  U.i.
  Neked is sok-sok szép napot kívánok! … Igaz kicsit megkésve, mert nem engedtél szóhoz jútni. No, de megbocsátom neked, kedves Admin!
  Üdv. Ugyancsak én. 🙂

 • admin szerint:

  Én is maximális szeretettel üdvözöllek téges kedves Edit!

  Hogy mit sz…rsz le vagy mit nem, ha megengeded azt javasolnám neked hogy az maradjon teljes egészében a te saját magánügyed…

  A tény viszont hogy nyilvánosan publikálod (gyakran) csöppet sem felemelő, hogy úgymondjam (elég gyakran) trágyaszagú gondolataidat mindenki (pld. gyerekek) számára elérhető blogunkon, engem személy szerint arra kötelez hogy tisztogassak.

  Ezért ugye meg fogod érteni azt amennyiben legközelebb ilyen jellegű szösszenetedre sorjában már talán harmadik vagy negyedik alkalommal ki kell zárjalak rendszerünkből pont úgy mint bárkit eddig aki huzamosabb ideig ,,fárasztott” hasonszőrű ,,gondolatokkal”?

  Köszönöm előre szíves megértésedet Edit.

  Tisztelettel: admin.

 • Kerekes Edit szerint:

  Kedves Admin!
  Tudod, van egy olyan szép magyar közmondás, hogy: “Amilyen az AGGYON ISTEN, OLYAN LESZ A FOGADJ ISTEN”!… Röviden ennyit erről az ügyről!…
  Mindenektől függetlenül, remélem szép hétvégéd volt! … Ha meg újra kizársz – lelked rajta! Csak azt éred el vele, hogy dög-unalom lesz itt újra, amig a “zárlat” tart:))
  Na, üdv neked!
  Edit

 • admin szerint:

  “Sok beszédnek sok az alja.” Ugy-e ismered Edit?

 • andriska szerint:

  Ha nem lenne nehany sarmasagi baratom,azt kepzelnem rolatok,mint amit a magyar irodalokritika Gardonyi Geza ponyvaregenyeirol>az a baja az ironak,hogy magyar.,ezert nem altalanositok,elolegezek egy pozitiv eloiteletet csak 5 vagy 7 ember van osszesen patriatokban,hogy egy harommondatos kritikaszeru szovegrol feleven keresztul kap szopogatnivalot.Csak most olvastam eloszor toletek.Nincs semmi kalandelmenyem.Boldog Lucanapot Evanak.>az ekezethiany ram jellemzo kezdo oreg vagyok>

 • admin szerint:

  Kedves andriska!

  Isten hozott a fedélzeteten!

  Admin.

  U.i. A jövőben azért előítélet-mentesen andriska ha lehet, még akkor is ha az a bizonyos előítélet pozitív lenne…

  Tudod: jobb az úgy mindenkinek…

 • Kerekes Edit szerint:

  Izgalmasan boldog új eszetendőt Admin ! :))
  Látom, “alakul” már az “izgalmas” új év, pedig csak az elején tartunk! Értem ám, hogy mitől jösz folyton-folyvást izgalomba! Lám-lám Andriskát is gyorsan “megrendszabályoztad” az utóíratoddal! :))) Mindjárt ahogyan “Istenhozott”-at mondtál, rögtön “Istenveled”-et is! :))) Ne mondd, hogy nem így van!!! Na, BÚÉK !!!

 • admin szerint:

  Buék Kerekes Edit!

  Annál is inkább mivel új évet írunk, pozitív gondolkodásra fel mindenkinek 2011-ben Edit!

  Hogy is mondják ezt másképpen?

  Talán úgy (is) hogy: (továbbra is) le az előítéletekkel!

  A legjobbakat!

 • Kerekes Edit szerint:

  Neked is a legjobbakat kedves Admin! 🙂

 • tihamer szerint:

  nagyon sajnalom hogy az rmdsz re szavaztam soha tobbet nem szavazok rea nagyot csalotam ez ugy lesz hogy 2012 ben egy magyar part sem fog be jutni a parlamentbe az embereknek mar a tokuk is tele van ez a valosag ki kelett volna lepni a kormanybol es a pdl meg basza az anyat egyedul sajnos ez lesz a pukta az rmdsz nek majd akor lesz a magyarok istene amikor nem fogjak engedni hogy magyarul beszej az utcan ugy jarunk mind a szomed orszagban a magyarok eszt majd min az udmrajnak koszonhetjuk a leg jobb lene az egesz udmrajt megszuntetni mind part es egy uj partot kell alapitani higyetek ell hogy az emberek nagyon el vanak keseredve mert latjak hogy att voltak baszva de ugy magyarosan elnezest nem akarok senkit megbantani ez a valosag ez nagy bukta lesz ennek a levet nem csak mi hanem a gyerekeiknek a gyerekei is iszak a levet

 • arankaa szerint:

  gratula alakulunk

 • arankaa szerint:

  itt mindenkinek beszukult a latokore

 • tihamer szerint:

  aranka neked mit adott az udmeraj mert 20 ev alatt semit nem csinaltak ultek a faszukon mind vagy lehet neked adott mert ugy nyalod oket majd 2012 nyaltok majd egy nagy faszt az udemerajal egyutt mikor a magyarok szegyene lesz

 • andriska szerint:

  Tisztelt Adminiszterienzisz Sarmasagienzisz,ha meg nemsertem tovabbi ekezetnelkuliseggggemmel e tobb g.s szakszavammal proballak figyelmeztetni,hogy fentirothamernak mintha tobb lenne vegtagokbol meg a kinai csaszarnal is,akirol aztan kiderőlt,hogy a harmadik laba megse nem lab.De neki legalabb nem a szajabol logott ki ez a sajatosan svejki militarista vokabulartag.Az ERemdeeszszel kapcsolatos fenntartasait,minden csalodasa ellenere inkabb egeszen mas nyelven irna,hogy ne tevedjunk abban az elkepzelesunkben,hogy almodni,imadkozni,szerelmetvallani magyarul szeressunk,.. de ha a fentiszoveg ad mady tihamer magyar,akkor meggondolando,hogy Isten meg meddig turi,hogy ez az idioma meg letezzen e nyomorult Foldon.Kulonben egeszen jol kezdodik ez a trianonfricska,pompasan erzem magam,amikor annak is savanyu a szolo,aki ellopta az egesz gyumolcsost.

 • aranka szerint:

  fetrengek a rohogestol …

 • >