Nehéz évet zárt az MPP

Viharos évet zárt a Magyar Polgári Párt, a gyergyói kongresszus utáni zűrzavar nem akart csillapodni, a belső ellenzék és ellenség a pártrombolástól sem riadt vissza — fejtette ki Bálint József, az MPP sepsiszentgyörgyi elnöke, a párt országos alelnöke.

Az indulatok mai napig sem csitultak, és amíg a per nem zárul le, nem tudnak tiszta vizet önteni a pohárba — hangsúlyozta. Bálint számba vette az elmúlt esztendő eseményeit, elmondta: ellenezték a magyar összefogást, ők csak koalíciós együttműködést tudtak elképzelni, ezért mindenki ellenük fordult. 2009 második felére sikerült feltápászkodniuk ebből az állapotból, Sepsiszentgyörgyön is javult helyzetük, új székházba költöztek, és megalakították az ifjúsági tagozatot. A párt országosan is ért el eredményeket, a székelyudvarhelyi és a Nagykároly melletti Kaplonyban szervezett időközi önkormányzati választásokon sikerült erősítenie jelenlétét, az elnökválasztási kampányban pedig Băsescu melletti kiállásuk befolyásolta a választás végeredményét — véli az MPP sepsiszentgyörgyi elnöke. „Mi adtuk az államelnököt, az RMDSZ a kormányt” — fogalmazott félig tréfásan.

Az MPP ma nagyjából demokratikusan működő, de ismét hiányos létszámú országos elnökséggel, akadozó, de működőképes területi elnökök tanácsával rendelkezik, és megalakításra vár az önkormányzati tanács — közölte Bálint József. Bízik benne, a per lezárulásával letisztulnak a párton belüli viszonyok, és a következő két hónapban várható helyi és megyei tisztújítások után egy felfrissült, megerősödött szervezet kezdheti meg működését. A belviszály tisztázására azonban még várniuk kell, pénteken a bukaresti bíróság március 5-re halasztotta a gyergyói kongresszus törvényességét tisztázó pert.

Farkas Réka, Háromszék

admin
 

>