A felperes kért halasztást az MPP bukaresti perében

Ismét halasztottak pénteken Bukarestben a Magyar Polgári Párt perében. Mint ismeretes, a párt gyergyószentmiklósi Országos Tanácskozásának (OT) lebonyolítását a Bihar megyei szervet szabályzatellenesnek ítélte meg, és az ott elfogadott dokumentumok érvénytelenné nyilvánítást kérte a bukaresti bíróságon.

Információink szerint a halasztást – meglepő módon – ezúttal a bihariak ügyvédje kérte, mivel az MPP Gyergyóban megválasztott elnökségét képviselő ügyvéd új dokumentumokat terjesztett a bíróság elé. Ezek tanulmányozására kért időt a felperes.

Amint arról a Krónika pénteki száma beszámol, a párt Szász Jenőhöz hű szárnya az elmúlt napokban nyilatkozatgyűjtéssel foglalatoskodott, azzal a céllal, hogy az OT résztvevői erősítsék meg a kongresszus lebonyolításának szabályszerű voltát. A nyilatkozatok aláíróinak azt kellett igazolniuk, hogy a Szász Jenő által a gyűlésterembe meginvitált személyek ugyanolyan szavazati joggal rendelkeztek, mint a területi szervezetek által gyűlésen kijelölt küldöttek.

Lengyel György, az MPP Bihar megyei szervezetének elnöke – az óvás egyik kezdeményezője – a Krónika érdeklődésére elmondta: tud a támogatásgyűjtő indítványáról, annak szövegét viszont nem látta. Úgy véli, ezzel a kezdeményezéssel Szász Jenő gyakorlatilag beismeri, hogy „valami nem volt rendben” a gyergyószentmiklósi gyűlésen.

Az ügyről a lap megkérdezte Szász Jenő pártelnököt is, aki tagadta, hogy tudomása lenne a kongresszuson részt vett küldöttek nyilatkozatainak utólagos öszzegyűjtéséről. „Jogi kérdésekkel nem foglalkozom, de ha létezik ilyen kezdeményezés, akkor ez bizonyára a pereskedés része, ám nem tudok róla” – fogalmazott a Krónikának Szász.

Kovács Csaba P. , erdely.ma

admin
 

>