Tőkés László az elmúlt esztendőről – film

Az erdélyi magyarság jövőjét csak egy, a nemzeti érdekeken alapuló Kárpát-medencei magyar összefogás teremtheti meg – jelentette ki az elmúlt esztendőt értékelveTőkés László.

Tőkés László szerint sikeres volt az erdélyi magyar összefogás a 2009-es európai parlamenti választásokon Romániában. Az EP-képviselő úgy véli: az államelnök-választáson az együttműködés kudarcot vallott.

„A mostani magyar kormányzatpolitikai tájékozódás csupán toldozása- foldozása az eddigi megalázkodó kisebbségpolitikának, nekünk gyökeres változásra, demokratikus újulásra van szükség kisebbségpolitikai téren” – fogalmazott az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

Ez az önálló magyar oktatás, az autonómia és a demográfiai mutatók javítását jelenti. Tőkés örvendetesnek nevezte azt, hogy húsz évvel a rendszerváltás után végre megtörtént a 89-es mártírváros, Temesvár méltóságának visszaállítása.

„Temesvár szellemének rehabilitációját könyvelhetjük el az idén. Az összefogás és a rendszerváltás egyenes vonalán való előrehaladás azaz két irány, amely a jövő felé mutat” fogalmazott az EP-képviselő.

Az erdélyi magyarság jövőjét csak egy, a nemzeti érdekeken alapuló Kárpát-medencei magyar összefogás teremtheti meg – mondta Tőkés László.

Duna TV , erdely.ma

admin
 

>