Lógok a neten

Már megint.

Nem sok hasznom van belőle, meg örömöt se okoz, de per pillanat nincs más dógom. Az állatokat elláttam, az asszony meg nem áll szóba véllem mióta politikára adtam a fejem. Köztünk szólva van egy kis igaza: én világ életembe becsületes munkával kerestem a család asztalára a bétevő falatot , nem mint a politikusok.

Úri mesterség ez a politizálás, de gyomor is kell hozzá. Meg vastag pofalemez. De nagy a gyanúm, hogy nemsokára kemény koponya is, vagy bányász-kászka. Mert én valakinek rövidesen bétöröm a kobakját.

Én jámbor, béketűrő ember vagyok, tudja az egész falu. Másképp nem választottak vóna meg fő pót presbiter helyettesnek a templomban. Meg pót hákáté tagnak. Na, erre az utóbbira fizettem rá!

Pedig én mindent úgy csináltam, ahogy mondták.

A választás előtt elhordtam a piros brosúrákat, vasárnap körbetelefonáltam az egész rokonságot-komaságot, hogy jöjjenek szavazni, ne legyünk a megye szégyene. Megtelefonáltam nekik: nem lesz se fűtés támogatás, se segély ha nem szavaznak a rózsára.

Apám, mennyi sötét agyú, bunkó ember van ebben a faluban! A lelkemet kitettem még felfogták, hogy a rózsa is tulipán, mert mind a kettő virág. Nahát! Azért kell arra pecsételni.

Meg is pecsétel engem az asszony, ha megjön a telefon faktura!

A múltkor is le akarta nyomni a torkomon, pedig akkor nem is politizáltam, hanem valami forró vonalat híttunk a komámmal. Az is minden rosszra rátud venni. Persze, mert politikus az is. Empépés nagykutya, a drága! Azt hiszi magárú, hogy ő mindenkinél okosabb, mert kétféle újságot is járat. A tegnap este is átjött oszt áthozott eggyet.

Aj de bánom, hogy nem vót otthun az asszony: láthatta vóna a saját szemével, hogy nem kampányoltam hiába.

Képzeld el, le vót fényképezve Románia, szinesben, és az egész Erdély csúf sárgára vót pingálva, csak a mi Szilágy megyénk vót szép veres. Három pohár pálinka után még a komám is elismerte, hogy itt jól dógozott az eremdéesz, mer ugyi a veres, az Dzsoana. Az RMDSZ embere.

Mi tagadás, büszke vótam magamra! Hát még mikor megmutatta a másik ódalt is. Ott meg a mi elnökünk- képviselőnk vót lefényképezve Markó elnök úr jobbján. Fő helyen. Meg is érdemli: győzelemre vezette a szilágysági magyarokat. Csak így tovább! Egész a miniszterségig. Én mellette vagyok.

Hátha nekem is csúrran valami. Vagy legalább cseppen. Legalább annyi, amennyivel az asszony nagy száját bé tudnám fogni. Ne mind csataráljon nekem, hogy engemet csak kihasználnak, meg férevezetnek, meg hülyének néznek…Nagyon is ért ő hozzá! Asszony-politika!

Ki is vágom a két képet az újságból oszt kiragasztom a pincébe. Had lássák a sötétagyuak hogy kell politizálni. Kire kell hallgatni.

Tőkés meg Orbán most is melléfogtak. Űlhetnek ott az ellenzékbe az ő Baszeszkujukkal eggyütt.

Mondjak nektek egy okosat? Nem hiába szavaztunk mi Dzseoanára: tuti, hogy hatalomra viszi az eremdéeszt.

Van itt ám (politikai) kultúra!

Sarmasági-kukac-pont-ró

Utó írat-(így szokták, ha kifelejtünk valamit?)-Szóval, öt pohár pálinka után nem csuda, hogy nem vettem észre mikor hagyta apadládán az empépés komám a másik újságját. Úgy félgazosan beléolvastam. Azt írja, hogy mivel Baszeszkuék nyerték az elnökválasztás második fordulóját, ők alakítanak kormányt. Egy nagy fityiszt!

Inkább akkor még rendezünk egy fordulót…

admin
 

>