5

Kizártak az RMDSZ- ből öt gyergyói tanácsost

Megvonta bizalmát öt gyergyószentmiklósi tanácsostól a Hargita Megyei RMDSZ szervezete. Gáll Árpád, Kastal László, Suciu Gábor, Len Emil és Tinka Kálmán fellebbez a Szövetségből való kizárásukat is jelentő döntés ellen.

Kizártak az RMDSZ-ből öt gyergyói tanácsost. Gáll Árpád, Kastal László, Suciu Gábor, Len Emil és Tinka Kálmán néhány nappal ezelőtt értesült a döntésről, miszerint a megyei szervezet megvonta tőlük a bizalmat. Kizárásuk oka, hogy szembehelyezkedtek az RMDSZ választmányának egy korábbi döntésével. Ez év augusztusában ugyanis a választmány úgy határozott, hogy a gyergyói RMDSZ-es tanácsosok nem támogathatják külső befektető bevonását a város távfűtési problémáinak orvoslásába. Ennek ellenére a tanácsülésen részt vevő RMDSZ-es városatyák – az MPP-s tanácsosokkal közösen – úgy határoztak, hogy a fűtéskérdésben a polgármesternek ne legyen döntési joga, és módosították azt a szerződést is, amely lehetővé teszi a munkálatok elkezdését közbeszerzési eljárás nélkül.

Emiatt Barti Tihamér helyi RMDSZ-elnök a területi RMDSZ-hez, általa pedig a Hargita Megyei Egyeztető Tanácshoz fordult, azt kérve, hogy szankcionálják az említett öt tanácsost a választmányi döntésekkel való szembeszegülésük miatt. Barti a Szövetségből való kizárásukat látta helyénvaló megrovásnak, javaslata alapján pedig a megyei RMDSZ bizalommegvonással és kizárással bün tette a tanácsosokat, amely maga után vonja önkormányzati tisztségük elvesztését is. A döntést azzal indokolták, hogy a választmányi határozat be nem tartásával a tanácsosok az országos RMDSZ alapszabályzatának rendelkezését hágták át.

Az öt tanácsos megalapozatlannak tartja a döntést, amely ellen a Szövetségi Állandó Tanácsnál fellebbeznek.

Balázs Katalin
Hargita Népe , erdely.ma

admin
 

 • faancia szerint:

  OMLIK-BOMLIK SZÁZ MÖSZIŐ?!…

 • Csiki szerint:

  faancia – nak

  Nem, csak ez igy megy nalunk. Erre jo a nagy egyseg!

 • Bernad Lajos szerint:

  Gratulalok az RMDSZ elnoknek. Vegre latok olyan elnokoket is akik fel merik vallalni a kritikat is es kiallnak egy elv mellett. Jol tettek, hogy kirugtak az rmdsz tanacsosokat. Ha jol ertesultem egyik mpps kollegamtol, ott gyergyoban a mi draga mpps polgarmesterunk az aki ugy meglopja a varosat, hogy szegyen mppsnek lenni gyergyoban. Ilyenkor nagyon szegyenlem magam. Ha gyergyoi lennek, akkor biztos rmdszes lennek. ha ilyen bator rmdsz elnokok vannak arra fele. De mivel nem vagyok gyergyoi, maradok mpps.

 • sarmasagi szerint:

  nem hinnem azt sem hogy a gyergyoi polgarmester ahogy te mondod meglopna varosat,azt meg meg kevesbe hogy te mpp-s lennel.egyszoval szerintem mese az egesz szoveged,a neved sem hiszem hogy igazi te bernad lajos.

 • >