5

MPP központi irodája – Pontosító nyilatkozat

A 2009. december 1-én történt Cotrocen-i látogatással kapcsolatosan az alábbi pontosítást kívánjuk a Magyar Polgári Párt belső nyilvánossága, tisztségviselői és tagsága tudomására hozni:


– a találkozóra meghívást kaptak, Eckstein Kovács Péter elnöki tanácsoson keresztül, Rácz Károly, Nagy István, Mezei János polgármesterek és Szász Jenő alpolgármester, az MPP elnöke. A találkozót megelőzően erről egyeztetés történt, pénteken, november 27-én Szentegyházán, a polgármesterek és alpolgármesterek találkozóján. A találkozó létrejöttét nem december 1., hanem a magyar közösségi ügyekről való, Băsescuval történő beszélgetés motiválta.

– a találkozón Szász Jenő, Nagy István és Rácz Károly vettek részt

– a találkozó során beszélgetést folytattak Eckstein Kovács Péter és Valeriu Turcan elnöki tanácsosokkal, Radu Berceanu közlekedési miniszterrel, a PD-L alelnökével és Traian Băsescu elnökkel.

– a találkozóval kapcsolatosan három fontos részletre szeretnénk felhívni a figyelmet:

–  nem viseltek román nemzeti kitűzőt

–  nem koccintottak, sőt még poharat sem vettek a kezükbe

– felhívták arra a figyelmet, hogy az Elnök hibás és elhamarkodott kijelentéseket tett az autonómiával kapcsolatosan Budapesten és Tusnádfürdőn. Utalva a Gyulafehérvári Határozatokban rögzített nemzetiségi jogok fontosságára kérték, hogy a Románia közigazgatási reformjának kidolgozására felállítandó Elnöki Bizottságba hívják meg a magyarság képviselőit, és külön kérték, hogy a Magyar Polgári Párt is képviseltesse magát. Ugyanis a magyar közösség autonómia igényének megértetése/megértése érdekében elengedhetetlen, hogy 20 év után érdemben is felvetésre kerüljön az autonómia ügye Bukarestben is.

December 1-én kétféleképpen lehet viselkedni: vagy elmész Budapestre, mint azt az RMDSZ tette, és Medgyessyvel meg Năstaseval koccintasz, vagy Budapest helyett éppen Bukarestben veted fel, képviseled az autonómia ügyét, szemtől szemben a román hatalom képviselőivel. 

Lehet, hogy a kampányidőszaknak is köszönhető Cotroceni gyors reakciója, de lásd az Elnök legfrissebb nyilatkozatát.

A jelenlegi nehéz politikai mozgástér körülményei közepette a Szentegyházán megbeszéltekkel a Magyar Polgári Párt elnöksége tagságának túlnyomó többsége is egyetért.

Arra kérünk mindenkit, hogy december 1-vel ne próbálja a Magyar Polgári Párt törekvéseit beárnyékolni.

a Magyar Polgári Párt Központi Irodája

admin
 

 • nyali fali szerint:

  ez fooortelem!!! szasz jeno december 1 -et unnepli, hat ez az mpp

 • Gyuri szerint:

  Szász Jenő ne hamukázz.Haszonleső vagy,nem vagy méltó a magyarok képviseletére semmilyen szinten.A magyarok gyásznapján a magyargyűlölő Basescuval pezsgőztélBukarestben. Ne magyarázkodj,szégyenfolt.Eckstein nyilatkozatait is hallottam. Basescu csatlósa lett. Félti az állását és a jó fizetését. Magyarok szégyenei vagytok.
  Vasárnap,December 6.-án LE VELÜK,BASESCUVAL AZ ÉLEN!

 • hát szerint:

  Eckstein miota magyar?inkabb -evrei-

 • gyuri-nak szerint:

  Ez is kiegészítésre szorul: LE VELÜK, BASESCUVAL ÉS!!!!! GEOANAVAL AZ ÉLEN!

 • empépés szerint:

  AKIKRE BÜSZKÉK LEHETTEK, udemerájosok!
  ekstájnok, torrók, kelemenek, (s)atöbbik…..a húszéves tulipános agymosás díszpéldányai

 • >