5

A Babes- Bolyai egyetem a listavezető

Felmérés készült az ország egyetemeiről, melyből kiderül, jelenleg a Babes-Bolyai a legjobb.

Az University Ranking nevet viselő felmérés a német Kienbaum Management Consultant és a Capital újság együttműködése által jött létre, melynek keretében 84 egyetemet vettek górcső alá. A listavezető a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem, őt követi a rangsorban a Bukarest Egyetem. Az első tíz helyezett között pedig még két erdélyi egyetem szerepel: a brassói Transilvania Egyeteme, és a nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem.

A felmérésben 395 olyan válaszadó vett részt, akik 35 nemzeti és nemzetközi cégek képviselői. Ők a 84 egyetemből mintegy 52 említettek meg. Ugyanakkor 3131 olyan egyetemet végzett személyt is megkérdeztek, akik 1995 után szereztek képesítést. A felmérést készítők arra kérték a cégek képviselőit, hogy válaszaikat annak függvényében adják meg, hogy milyen egyetemekről származó alkalmazottaik vannak.

A felsőoktatási intézményeket 1-től (a legjobb minősítés) 4-ig (elégtelen) osztályozták, melynek több kritériuma volt: elméleti képzés, gyakorlati irányítottság, idegen nyelvű képzés és nemzetközi tapasztalat.

A toplista első tíz helyezettje:

1. Babes-Bolyai Egyetem- Kolozsvár
2. Bukaresti Egyetem
3. Transilvania Egyetem – Brassó
4. Stefan cel Mare egyetem – Suceava
5. Lucian Blaga Egyetem – Nagyszeben
6. Petre Andrei Egyetem – Jászvásár
7. Gazdaságtani Akadémia – Bukarest
8. Római Katolikus Intézet – Bukarest
9. Alexandru Ioan Cuza Egyetem – Jászvásár

Impulzus , erdely.ma

admin
 

 • KQB szerint:

  Az annyat… Hat a nagyvaradi meg a margitai”csucsegyetem”ahol a mi nagy,eros es bator polgarmesterunk kepezteti magat a kozosseg penzen, a nep autojaval ingazva immar a harmadik szakra,na az hanyadik? -Neeeeeeeem lehet,hogy nincs az elsok kozott,vagy ezt a rangsort nem lehet csak ugy megvasarolni,mind az okleveleket?

 • hm szerint:

  KQB nagyon ismeros vagy!!!

 • sarmasagi szerint:

  KQB nekem is!

 • sarmasagi szerint:

  Szerintem be kellene fejezni az egesz piszkalodast , hiszen ebbol jo nem jon ki soha!Mindig csak a polgarmester ellen ! miert nem hadjatok beken ?ezt a blogot csak a mocskoladas elteti mert csak akkor vannak hozzaszolasok ha kell csufokodni azokkal akik nem erdemlik meg!Nem volt az ,,barsonyszek,, neki igerve egy eletre!Ell kell hagyni vegezze a dolgat,!!!!!Az az edekekes a sarmasagi emberrre 18 -20 even at a tobbi polgarmester tevekenysege soha nem erdekelte !!!minden jo volt ahogy volt!Hova megy? mit csinal? Mit tesz az penzel, hova teszi ,mit ir ala!!!stb.Es errol a presbiteriumi valsztasrol? Miert nem lehet prezsbiter? Az emberek attak a szavazatot nem o sajat magan!!
  Vannak ott meg prezsbiter jeloltek es prezsbiterek akik ha a polgarmester nem oda valo akkor azok semm!!Nem szeretnem felsorolni!A ket part ha mar van ossze kellene mindenben fogjon a magyarsagert !!!!Sarmasagert!!!!!!!

 • >