Az internetes újság?

Hova is tart, mi is a célja egy internetes újságnak, amit amúgy mellékesen, vagy kevésbé mellékesen még papírra is vetnek?

Miért a neve pont az, hogy sarmasagi.ro?

Hogyan is működik az?

Kik írják?

Hogyan lehet kommunikálni a szerzőkkel, esetlegesen véleményt mondani aktuális témákról? Miért jelenik az meg pont egy megyei lap mellékleteként? Egyáltalán kikhez szól?

Vegyük talán sorba a kérdések megválaszolását.

Tehát hova is tart, mi is a célja egy internetes újságnak, amit amúgy mellékesen vagy kevésbé mellékesen papírra (is) vetnek? A válasz borzasztó egyszerű, kezdjük talán a legelején: egyszer volt holt nem volt, volt egy Magyar Polgári Párt, aminek rendes magyar emberek megalapították a sarmasági helyi szervezetét. Namármost: ezek az emberek elhatározták többek között azt, hogy el fogják mondani ügyes-bajos dolgaikat, esetlegesen véleményüket, nézeteiket a többi magyar ember felé. Ezért létrehozták a sarmasagi.ro internetes oldalt, ami tulajdonképpen egy internetes fórum, amelyen bárki hozzászólhat a nap 24 órájában, heti hét napon át… Ezt a fórumot blog.sarmasagi.ro elérhetőséggel indították, amit manapság már a www.sarmasagi.ro címen is el lehet érni.

Lett is a fent nevezett fórumnak látogatója, minden nap legalább 70-100 ember, még „békeidőkben” is, ami kampánykor meg egyéb események alkalmából nem ritkán felemelkedett 5- 600- ra is. A létrehozók gondoltak egy nagyot és elhatározták, hogy fenti blogon publikált érdemleges információkat megosztják még több emberrel, még több olvasóval. Mi lehet erre a megoldás? A papírra citált, nyomtatott sarmasagi.ro megalapítása.

Működése: a cikkek „topic”-ok formájában jelennek meg, amikhez külön-külön hozzá lehet szólni az internetes felületeken akár névtelenül (esetleg álnévvel) vagy pedig véleményt lehet közölni az e-mailt (elektronikus levelet) küldve a topic alján jelzett e-mail címre, ami egyben az adott topic szerzőjének művészneve is.

Hogy miért is egy megyei lapban jelenik meg a sarmasagi.ro melléklet? A magyarázat már megint borzasztó egyszerű: ezáltal egyrészt megoldódik a terjesztés örök problémája és költsége, másrészt pedig az így létrehozott melléklet emeli(heti) magának a megyei újságnak a fényét a megjelentetett topic- ok aktualitásával és helyi adottságainak, ha úgy tetszik specifikumának a bemutatásával.

Hogy kik írják? Mindenki írhat, bárki írhat, elsősorban hozzászólásokat, amiket nagy tisztelettel el is várnánk, de igazából a topic-ok értelmes, ügyes jobboldali- nemzeti- polgári beállítottságú rendes magyar emberek munkájának és kreativitásának köszönhető.

Hogy kikhez szándékozik szólni a sarmasagi.ro internetes újság ? Hát minden magyar emberhez, akit érdekel a, hogy mit mond a másik oldal is, aki nem elégszik meg azzal hogy az RMDSZ párt médiáját, újságjait, rádióadásait, pártpropagandáját hallgassa, olvassa, lássa. Esetlegesen kíváncsi arra, hogy mi a dolog másik oldala, egy más megvilágítást, egy másik képet, profilt, beállítást lásson a dolgokról.

Létezik és működik már régóta Szilágy megyében baloldali lap is, a Szilágyság nevezetű, ami tulajdonképpen nem más, mint az RMDSZ párt szócsöve, létezzen, és működjön tehát egy jobboldali beállítottságú lapja is adminisztrációs területünknek, ami tulajdonképpen nem más mint az Árkádnak a sarmasagi.ro névre hallgató melléklete, egy olyan felület tehát ami a jobboldali- nemzeti- polgári értékek képviseletén keresztül mutatja be a helyi és összmagyar aktualitásokat.

Sok sikert a szerzőknek, szerkesztőknek, főszerkesztőnek, eredményes és izgalmas böngészést az olvasónak.

Tisztelettel: Keresztes Zoltán István, a sarmasági MPP elkötelezett támogatója

Főszerkeszti: admin@sarmasagi.ro

admin
 

>