1

MPP – Nyílt levél a XX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szervezőihez

Tisztelt szervezők!

Az elmúlt hétvégén Kápolnásfaluban megtartott Megyei Szervezetek Egyeztető Fórumán, ahol jelen voltak az Országos Elnökség tagjai is, konszenzus alakult ki a Magyar Polgári Párt tusványosi szereplésével kapcsolatban.
Az Önök által javasolt téma – Hogyan tovább Magyar Polgári Párt? – valóban érdekes és közérdeklődésre joggal számot tartó téma, viszont a meghívottak egy része nem képviseli érdemben a Magyar Polgári Párt álláspontját ebben a kérdéskörben. A Megyei Szervezetek Egyeztető Fóruma, illetve az Országos Elnökség azt tartaná méltányosnak, ha egy ilyen horderejű témában ne a szervezők, hanem a Magyar Polgári Párt jelölné ki a fórumon résztvevőket.
Amennyiben Önök is így gondolják a vita megszervezését, úgy a Magyar Polgári Párt köszönettel elfogadja a meghívást, ugyanakkor jelezni szeretnénk, hogy sem a moderátor személyével, sem a meghirdetett témával kapcsolatban a Magyar Polgári Pártnak semmiféle ellenvetése nincsen.
Amennyiben viszont Önök ragaszkodnak eredeti elképzelésükhöz, illetve a meghívottakhoz, úgy a Magyar Polgári Párt elnöksége, illetve a Megyei Szervezetek Egyeztető Fóruma elhatárolódik az eseménytől, és nem járul hozzá, hogy tagjai közül bárki is részt vegyen rajta.

Köszönettel és nagyrabecsüléssel,

a Magyar Polgári Párt sajtóirodája

Székelyudvarhely, 2009. július 14.