8

Sarmasági topic- nyitó javaslat

#

sarmasagi írta:

2009. július 13., 12:56

Nem vagyok közvetenűl érintett ebben az iskolaügyben, de ha már így egymásnak feszűltek az indulatok,gondoltam,más fórumokon is utánanézek a dolognak: lássuk kinek van igaza.

Nem lettem meggyőzve.

A Szilágyságban van egy terjedelmes cikk, de abban még halvány utalás se nincs a sarmasági eredménytelenségről. Csak azt tartja fontosnak,hogy minden szilágysági magyar nyelvű liceumi osztály betelt, kivéve Sarmaság, ahol a mechanikai szakon még van vagy 23 hely.

Az Árkádban is találok valamit, L. L. tanár úr tudósításában.Őszintén mondom:lelombozódtam. Nem másolom ide a táblázatot,bárki utánanézhet az Árkád 28. számában. A lényeg az, hogy az összes szilágysági líceumba csak 7-esen felüli médiával lehetett bejutni, kivétel a sarmasági Ipári Iskolaközpont.

Itt, a matematika-informatika osztályba az utolsó média 4,52!!!!!!a mechanikára pedig 3,93!!!!!!!

Kedves blog-üzemeltető!

Légy szíves,nyiss egy topikot a butábbak épülésére, hátha az okosabbak elmagyarázzák:

-miért kell felvenni mindenkit a sarmasági licibe ?

-milyen kapacítása van, és milyen eredmény várható egy 3,93-as diáktól?

-satöbbi ?

Köszi.

admin
 

 • Szülő szerint:

  Azt állítja valaki, hogy az eredmény 90%-ban a gyerektől függ, ezzel egyetemben gondolom, a maradék 10%-on osztozik a szülő és a tanár. Kicsi matekkel kiszámítható, hogy a sarmasági brutálisan szégyenletes eredményért a helyi tanárt 5%-ban lehet okolni. Ez aztán a sakkozás. Gratulálok annak, aki ennyire mélyen tud segget nyalni! Bocsánat a kifejezésért, de engem igenis mélyen érint az idei érettségi, és nem tudom finomabban mondani.
  Van egy osztályban két-három léha, tróger tanuló. Jó, van 10, aki nem foglalkozik a tanulással, de ez még akkor sem a fele. Nemhogy a 80%-a !!!
  Azt akarja valaki belénk rágni, hogy a sarmasági gyerekek 80%-a bunkó??? Miért kullog az iskolánk az utolsó helyen? A gyerekeink tették ilyenné???
  Erre válaszoljon már valaki.
  Nem iratkoznak a sarmasági iskolába… Mégis mire számítottál? Máshol is van sportcsarnok, vannak számítógépek, laborok, kerítés meg már kamerák is, de ami ennél sokkal több: folyik az oktatás is!!! Innen ez hiányzik.

  U.I. Senkit megsérteni nem akartam, de ez a kurva nagy büdös helyzet, és a tanárok közül, akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek igen, az próbálja csak fel, és nézze meg, hogy áll neki.

 • én szerint:

  Megpróbálom minél rövidebben:

  Sajnos ez egy ördögi kör ami már 15-20 évvel azelőttről gyökerezik.
  A színvonalas magyar nyelvű oktatás, valami oknál fogva, eltolódott Zilah irányába. Még Somlyón sem voltak jó magyar osztályok.
  A szülők Zilahra járatták a gyerekeiket( az én időmben voltunk legalább negyvenen) Sarmaságon csak azok maradtak akiknek a szülei vagy nem engedhették meg, vagy nem tartották fontosnak a gyerekük előmenetelét.
  Ezért sajnos az iskolának nem volt tekintélye. Az idők folyamán ez csak romlott. A túlzott liberalizmus meg a demokrácia rányomta a bélyegét a tanárok eszköztárára is. A fegyelem elengedhetetlen az eredményes tanításban. Vannak ösztönösen jó tanárok akik tudnak hatni a tanítványokra és vannak akinek kellenek egyéb eszközök is mint pl. a fegyelmezési eszközök.
  Elmondanám, hogy NEKEM IS VOLT GYENGE TANÁROM Zilahon de akkor is tanultunk mert vagy akartunk vagy a szüleink nyomtak hátulról.
  Könnyű a Zilahi tanároknak akiknek motivált gyerekeket kell tanítani és a tehetségük mellett a szülők is segítenek. Ellenben ha egy gyereknek nincs kijelölve az út, a szülő nem fordít rá figyelmet és a tanárnak nincsenek eszközei akkor nem kell sokat várni.
  Ha egy osztályban van egy hülyegyerek, az az egész órát el tudja lehetetleníteni. Régen Hunyadi adott egy pofont neki, hogy átesett a padon és azzal csendben maradt két három napig. Most a diákok verik a tanárt. Itt a felelősség a szülőké!
  Igenis szép munka ami Sarmaságon megy, megvannak a feltételek a tanuláshoz, csak akarni kell és lesz eredmény.
  Kőműves kelemen is próbálta a falat építeni de ha mindig leborul, áldozatot kellett hogy hozzon. Tessék áldozatot hozni és nem csak reklamálni.
  Mindenki hálával Tartozik az iskola vezetésének, és az üzemeltetőjének, hogy kulturált színvonalú iskolát hoztak létre a gyerekeinknek és lehetőséget adtak a fejlődésre, most már csak az kell, hogy akarjuk is kihasználni.
  Nem mondom, hogy minden tanár hibátlan, ez nem lenne igaz, de van tudásuk amit átadhatnak ha van rá fogékony diák. Az asztalnak négy lába van. Négy lábon lehet eredményesen állni: Feltételek, Tanár, Szülő, Diák. Ha nem teszünk semmit és csak kritizálunk és ha a négy lábból egy is hiányzik akkor sánta lesz az asztal és kiborul a leves.
  Most jelentkezzen az a kedves szülő aki úgy gondolja, hogy elég az ha a gyereket elküldjük iskolába és utána levesszük róla a gondunkat.
  És a témanyitóban feltett kérdésre felelve, azért kell felvenni mindenkit, hogy legyen Iskola! Ha nem tennék az esélye sem maradna meg a Jó Sarmasági iskolának.

 • Szülő szerint:

  Tisztelt tanár úr(hölgy)

  Gratulálok! Frappánsan kivágtad magad és látszólag menteni próbálod a mundér maradék becsületét. Ez dicséretes. A gond az egésszel csak az, hogy a tények ellentmondanak a csapból folyó sulipropagandának, már bocsánat a kifejezésért.
  Orrba – szájba nyomják belénk évtizedek óta, hogy remek, sőt a zsudecben itt van a legkivállób lehetőség a tanulásra – oktatásra. Vannak remek tanárok és diákok, közéleti szereplők, vállalkozók meg más efféle zsenik, akik innen indultak, itt kamatoztatják a drága kincset, amit ettől a fantasztikus iskolától kaptak. Ezzel szemben ott vannak a statisztikák, a táblázatok, a beszámolók, a számok, azaz a nyers valóság: iskolánk az utolsó helyen van a zsudecben! Ha pedig ez a helyzet, akkor hozzá kellene szokni, és nem nagypofával reklámozni, hogy mienk a legtutibb suli a világon. Vegyük fel a 3,50-es selejteket és elégedjünk meg azzal, hogy van sulink, van létszám, van munkahelye a tanárnak és kész!!!
  Zilahra iratták a gyerekeket a szülők – mondod. Gondolkodtál rajta már, hogy miért???

  Végén 1 ötlet. Hagyd a négylábú asztal példáját tanár úr! Minden négylábú asztal billeg(het), még akkor is, ha az asztal tökéletes, mert lehet, hogy a talaj egyenetlen, s akkor jöhetnek a pöckök. Képzelj el inkább egy három lábút: Tanár – diák – szülő. Hagyd a feltételeket, mert nem mindig voltak digi-táblák, laptop-füzetek, milliárdos kerítések, ezernyi gigabájt a asztalokon, meg bérelhető önnfentartó, profitáló sportcsarnok. A mi időnkben nem is álmodtunk erről, de attól még biztosan állt a háromlábú jövő-gyár. Nem azt mondom, hogy nem jó, ha van, de ma van, holnap nincs és akkor billeg, és borul, nemcsak a leves, hanem a bili is. A másik három viszont biztos, stabil.
  Úgy fejezem be , mint te:
  Most pedig jelentkezzen az a tanár, aki azt gondolja, hogy építünk egy zsír új sulit, mindenféle tanszerekkel felszerelve és aztán minden lurkó diák atomfizikussá kupál(hat)ja ki saját magát, a szülői botozást követően.
  A felvétellel kapcsolatban pedig a rejtett- ki nem mondott igazság: felvesszük a selejtet is, hogy legyen meg a létszám, és a tanárnak maradjon meg a munkahelye. Ebben az örök igazság: a tanár van a diákért, és nem fordítva!

 • diak szerint:

  En csak annyit tudok mondani ezzel a temaval kapcsolatban, hogy sarmasagon az egessz iskolarendszer ugy ahogy van szar. Ameik diak tarsam kicsivel jobb mediaja volt azok mind elmentek zilahra vagy somlyora. Miert nem maradtak itt..??
  1. Mert egyik diak se akarja elbukni az eretseit..
  2. Mert nem akarjak Dari Tomi urat latni(megertem en is)
  3. Mert nem akarjak a roman orat imadkozassal kezdeni..mindenki imadkozzon a templomba ne a suliba.
  En mar 4 evet jartam zilahra iskolaba es nagyon nagy a kulombseg zilahi es sarmasagi iskolak kozott, mivel itt mar csak a szemet marad.
  Es a masik dolog aki most utolsonak jutott be a matematika-informatika szakra a 4-egessz valahanyas mediaval annak mi keresnivaloja van liceumba..??
  Tudomasom szerint liceumba 5-os mediatol nagyobb kell hogy bejuss.. Tehat ezert nem sikerulnek az erettsegik mivel balfasz az igazgato es balfasz nep van a tanari gardaban(tisztelet a kivetelnek)

 • en szerint:

  egyetertek veled…

 • en szerint:

  egyetertek veled

 • admin szerint:

  diak légy szíves modoroddal ha lehetne akkor akadémiai irányba elmozdulni. Köszönettel:
  Admin.

 • GarvardDaniels szerint:

  Message

 • >