1

Tőkés: a leleplezéstől csak a zsarolható emberek félnek

Nem várt ellenállásba ütközött a Királyhágó-melléki Református Egyházkerületben a lelkészek besúgói múltjának átvilágítása. Tőkés László püspököt és Csendes Lászlót, a Securitate Adattárát Vizsgáló Bizottság elnökét a hivatalukból elbocsátott lelkészek jelentették fel az átvilágítást végző hatóságnál.

A Bihari Egyházmegye 40 hivatalban lévő lelkésze ugyanakkor azt kérte: ne hozzák nyilvánosságra a besúgók nevét. Tőkés László szerint az átvilágítást folytatni kell, mert a leleplezéstől csak a zsarolható emberek félhetnek.

– Feltételezhető, hogy továbbra is együttműködnek, illetve mentességet nyernek a hatóságoktól azért, hogy együttműködjenek. Parasztemberek, gyermekek eshetnek áldozatul így. Ilyenképpen van elaknásítva az egyház. Sokan már nyugdíjba mentek vagy meghaltak a volt kollaboránsok közül, de megdöbbenéssel látjuk, hogy még viszonylag sokan vannak magas funkcióban. Tehát fel kell szedni az aknákat, mert máskülönben az egyház látja a kárát – hangoztatta a püspök.

Duna TV,erdely.ma

admin
 

 • empépés szerint:

  Így kell ezt, tiszteletes urak !
  Amiről nem beszélünk, nem írunk, az nem is létezik, nem is igaz. Söpörjünk csak minden mocsko(s)t a szőnyeg alá! Így csinálja ezt kenyéradó-gazdájuk,az udemeráj is.
  Olvasták valahol, vagy hallottak egy hangot is arról, hogy Bálint Gézát, eremdéeszes megyei tanácsost, a szilágycsehi udemeráj fő-főjét besúgónak nyilvánítitta az átvilágító bizottság?
  Pssszzzt! Ha elhallgatjuk, nem is igaz!
  Nesze neked rendszerváltás!
  Nesze neked demokrácia!
  ÉLJEN ÉS VIRULJON AZ UDMR……

 • >