""Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."

& nbsp;

(Tamási Áron)

& nbsp;

& nbsp;

"Szerelmetes Szép Falumért, Szép Sarmaságomért!"

& nbsp;

(szabadon)

Gyurcsány és Fico szövetségéről ír a Heti Válasz

Több mint furcsa, hogy a Nemzeti Őrsereg koszorúzhatott tavaly Királyhelmecen, írja a hetilap. Az elemzés szerint a szlovák titkosszolgálat Csehország euroatlanti integrációját is igyekezett megnehezíteni.

A szlovák titkosszolgálat Magyarország elleni akcióiról közöl összeállítást legfrissebb számában a Heti Válasz. Miközben Robert Fico miniszterelnök autonómiaprogrammal vádolja Orbán Viktort, a magyarlakta területek önrendelkezését célul kitűző Harmónia Polgári Társulás alapszabályát tartalmazó fájlt bizonyos Igor Cibula hozta létre. Márpedig ő a kilencvenes évek közepéig a szlovák titkosszolgálat, a SIS főtisztje volt – olvasható a hetilapban.
A korábbi kém magyar autonómia körüli buzgólkodása annál is furcsább,
mert Malina Hedvig ügyvédje már régóta követeli Cibula kihallgatását,
hogy tisztázzák a megvert magyar diáklány ügyében játszott szerepét.

Az akció neve: Dezső

Az állambiztonsági szerveket a nyugati szomszéd ellen is bevetették. Vladimir Mečiar bukása után kiderült, hogy a bizalmasa, Ivan Lexa által vezetett SIS Dežo (Dezső) néven titkos akciót bonyolított Csehországban, hogy felerősítse a cigányellenes hangokat, kisebbségellenes bűnügyeket provokáljon, ezáltal nehezítse Prága euroatlanti integrációját.

Mečiar ekkoriban Moszkva legfontosabb térségbeli szövetségese volt – a
titkos műveletek tehát a befolyásvesztéstől tartó Oroszország érdekeit is
szolgálták. Akcióival Szlovákia annyira szalonképtelen lett, hogy 1996-ban kizárták a közép-európai hírszerző szervek együttműködéséből.

Titkos szövetség?

A Heti Válasz elemzése szerint bár nincs bizonyíték tudatos együttműködésre, Robert Fico szövetségesre lelt Gyurcsány Ferencben a “magyar fasizmus” elleni harcban. Több mint furcsa, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal 2008-as évkönyvében hosszan elemzett
Nemzeti Őrsereg (melyben biztosan ott vannak az elhárítás emberei)
eljuthatott nemzetközi visszhangot kiváltó királyhelmeci koszorúzási akciójáig.

index.hu

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Képek feltöltése hozzászólásodhoz.

Hozzászólások
Kategóriák