Gyurcsány és Fico szövetségéről ír a Heti Válasz

Több mint furcsa, hogy a Nemzeti Őrsereg koszorúzhatott tavaly Királyhelmecen, írja a hetilap. Az elemzés szerint a szlovák titkosszolgálat Csehország euroatlanti integrációját is igyekezett megnehezíteni.

A szlovák titkosszolgálat Magyarország elleni akcióiról közöl összeállítást legfrissebb számában a Heti Válasz. Miközben Robert Fico miniszterelnök autonómiaprogrammal vádolja Orbán Viktort, a magyarlakta területek önrendelkezését célul kitűző Harmónia Polgári Társulás alapszabályát tartalmazó fájlt bizonyos Igor Cibula hozta létre. Márpedig ő a kilencvenes évek közepéig a szlovák titkosszolgálat, a SIS főtisztje volt – olvasható a hetilapban.
A korábbi kém magyar autonómia körüli buzgólkodása annál is furcsább,
mert Malina Hedvig ügyvédje már régóta követeli Cibula kihallgatását,
hogy tisztázzák a megvert magyar diáklány ügyében játszott szerepét.

Az akció neve: Dezső

Az állambiztonsági szerveket a nyugati szomszéd ellen is bevetették. Vladimir Mečiar bukása után kiderült, hogy a bizalmasa, Ivan Lexa által vezetett SIS Dežo (Dezső) néven titkos akciót bonyolított Csehországban, hogy felerősítse a cigányellenes hangokat, kisebbségellenes bűnügyeket provokáljon, ezáltal nehezítse Prága euroatlanti integrációját.

Mečiar ekkoriban Moszkva legfontosabb térségbeli szövetségese volt – a
titkos műveletek tehát a befolyásvesztéstől tartó Oroszország érdekeit is
szolgálták. Akcióival Szlovákia annyira szalonképtelen lett, hogy 1996-ban kizárták a közép-európai hírszerző szervek együttműködéséből.

Titkos szövetség?

A Heti Válasz elemzése szerint bár nincs bizonyíték tudatos együttműködésre, Robert Fico szövetségesre lelt Gyurcsány Ferencben a “magyar fasizmus” elleni harcban. Több mint furcsa, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal 2008-as évkönyvében hosszan elemzett
Nemzeti Őrsereg (melyben biztosan ott vannak az elhárítás emberei)
eljuthatott nemzetközi visszhangot kiváltó királyhelmeci koszorúzási akciójáig.

index.hu

admin
 

>